REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Procedură simplificată pentru racordarea populaţiei la distribuţia de gaze naturale

Procedură simplificată pentru racordarea populaţiei la distribuţia de gaze naturale

Replica API 30 mai 2018 | 00:00 430

La propunerea Ministerului Energiei și în colaborare cu Ministerul Finanțelor Publice și cu Agenția Națională pentru Achiziții Publice a fost clarificată legislația privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii.

Astfel, sunt relansate contractele de concesiune a rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Ministerul Energiei are în derulare 204 contracte de concesiune a acestui tip de serviciu. ”Clarificările aduse legislației în domeniu sunt un pas esențial în procesul de extindere a accesului populației la serviciul de distribuție a gazelor naturale.

Practic, de acum încolo, vom putea soluționa mult mai rapid cererile autorităților locale privind racordarea la acest serviciu. Este timpul ca locuitorii României să aibă în număr cât mai mare acces la serviciul de furnizare a gazelor naturale, mai ales că România este foarte aproape de momentul în care va deveni o forță în regiune în ceea ce privește exploatarea și comercializarea acestei resurse”, a declarat ministrul Energiei Anton Anton.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Minciuni peste minciuni! Nu stiti cum sa puneti mai multe piedici pt a evita debransarile de la RADET!
4
0
corect comentariul anterior...90 de zile dureaz un rahat de bransament...dupa alte cateva luni de plimbat hartoage...Enelul fiind cea mai lenta companie si cu procedura cea mai stufoasa din tara...enelul are un mare deficit de personal tehnic,dar in schimb zeci de funtionari care fut hartii si care nu au pus mana in viata lor pe un patent...ps la Eforie sud gazele vor ajunge in vreo 20 de ani ,asa ca...toate cele bune!
1
0
Romania are nevoie de proceduri rapide de conectare la curent electric, nu la gaze. Daca in privinta gazelor poti suplini prin butelie, la curent nu ai cum sa il cari cu galeata acasa si sa il folosesti. Ati facut din ENEL stat in stat. Desi, ca si la gaze, Romania este exportator net de nergie electrica. Si hai sa spunem altfel: de ce ati vrea voi sa simplificati accesul gazarului in casele oamenilor? Ca exploatarile din Marea Neagra sunt ale privatilor, in majoritate externi, nicidecum ale statului. Sa mai trimiteti banii romanilor afara? Productia de energie electrica este majoritar de stat
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108