REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PROCUROR constănțean, cercetat DISCIPLINAR de CSM pentru exercitarea funcției cu rea credință!

PROCUROR constănțean, cercetat DISCIPLINAR de CSM pentru exercitarea funcției cu rea credință!

Replica API 26 octombrie 2021 | 23:26 6101

Secția pentru procurori în materie de disciplină, din cadrul CSM, îl are în atenție pe procurorul Parchetului Judecătoriei Constanța, Mihăiță Alin Mocioi, acesta fiind acuzat de lucruri extrem de grave. El a fost trimis în judecată disciplinară de Inspecția Judiciară, pentru abateri disciplinare prevăzute de articolul 99, lit. A., i., n. și t., din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

CSM

De ce este acuzat procurorul!

Procurorul Mihăiță Alin Mocioi este cercetat disciplinar pentru că ar fi avut manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, dar și pentru nerespectarea îndatoririi de a se abține atunci când judecătorul știe că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abținerea sa, precum și formularea de cereri repetate și nejustificate de abținere în aceeași cauză, care are ca efect tergiversarea judecății. Totodată, magistratul este acuzat de folosirea funcției deținute pentru a obține un tratament favorabil din partea autorităților sau intervențiile pentru soluționarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toți cetățenii, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni. Nu în ultimul rând, Mocioi este anchetat pentru exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni.

Potrivit informațiilor noastre, ar fi vorba despre niște înțelegeri pe care procurorul le-ar fi avut cu un avocat.

Mocioi este în magistratură din 2018

Secția pentru procuror, în materie de disciplină, îl vor judeca disciplinar în ședința din 27 octombrie. Procurorul nu are vechime în funcția de procuror, acesta fiind admis la concursul de admitere în magistratură în 2018. În august 2018, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcție.

Alți magistrați sunt cercetați disciplinar

Procurorul Mocioi nu este singurul magistrat din Constanța cercetat disciplinar. Reamintim că cinci judecători ai Curții de Apel Constanța au fost trimiși în judecată disciplinară de Inspecția Judiciară din cadrul CSM pentru abateri disciplinare prevăzute de articolul 99, lit. m din Legea 303 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Este vorba despre Ciprian Coada, Valentina Boboc, Georgiana Anghel Tudor, Iulia Cezara Suciu și Marius Virgil Ungureanu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
D-aia nu mai poate el cand o sa se pensioneze in 2040.
12
3
Pe Teliceanu cand il cerceteaza disciplinar inspectia judiciara???
12
2
Angajeazate ma corector la"replica"pentru ca uni ziaristi fac mai multe greseli gramaticale decat multi postaci.
10
7
Reziduuri este forma corecta a substantivului. Au ajuns toti agramatii sa scrie mesaje publice si ne mai miram ca suntem la marginea lumii civilizate
11
7
Fost militian.
11
2
cu aceste reziduri
21
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108