REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Procurorii au "stricat" vacanţa unui interlop: l-au săltat dintr-o pensiune din Costineşti

Procurorii au "stricat" vacanţa unui interlop: l-au săltat dintr-o pensiune din Costineşti

Replica API 9 august 2013 | 00:00 245

Ce captură au făcut oamenii legii din Braşov, după descinderile de pe litoral

Ce captură au făcut oamenii legii din Braşov, după descinderile de pe litoral

Gruparea infracţională care a fost destructurată în cursul zilei de miercuri, 7 august, avea un membru... "rătăcit" prin Costineşti. Mai exact, unul dintre liderii grupării, care se ocupa cu trafic de persoane şi şantaj, se afla în concediu pe litoral, fiind cazat înt-o pensiune din Costineşti. Procurorii DIICOT Braşov, care au acţionat în forţă pe litoral, l-au ridicat direct din locul unde se afla, fiind dus direct la audieri, după care a fost propus spre arestare, alături de alte persoane.

Ziua de miercuri a început în forţă pentru procurorii DIICOT Braşov, care, în colaborare cu ofiţeri ai B.C.C.O. Braşov, I.P.J Braşov, Jandarmeria Braşov şi B.C.C.O. Mureş, Ploieşti, Piteşti, Constanţa, au efectuat 30 de percheziţii la domiciliile unor persoane, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unei grupări infracţionale, specializată în şantaj, trafic de droguri şi trafic de persoane, exploatate prin supunere la practicare prostituţiei. Se pare că ar fi vorba de nişte mai vechi "cunoştinţe" ale oamenilor legii, parte din aşa-zisa mafie din Bran, Făgăraş şi Zărneşti, formată din 25 de persoane, printre care se aflau şi Gigi şi Cezar Androne, capi ai lumii interlope ţigăneşti din Făgăraş, dar şi tineri din familii bune, care intraseră în "afaceri" prin şantaj, dar şi din dorinţa de a se îmbogăţi peste noapte, notează bzb.ro. Una dintre activităţile preferate de gruparea de faţă era încasarea de taxă de protecţie, iar cei care nu puteau plăti la timp, nici o problemă, erau folosiţi în alte activităţi, tot infracţionale, bineînţeles. "Monitorizarea membrilor grupării, în intervalul martie - iulie 2013, a condus la conturarea modului în care aceştia au acţionat atât pe linia traficului de droguri şi a traficului de persoane. Astfel, s-a reţinut că o parte a grupării s-a ocupat de introducerea pe teritoriul României a unor cantităţi de substanţe stupefiante, distribuite, ulterior, unor clienţi de pe raza mai multor judeţe. Drogurile au fost achiziţionate de suspecţi în principal din Italia şi introduse în ţară fie de către aceştia, cu autoturismele ce le aparţineau sau autocarele societăţilor ce efectuează transport internaţional, fie de membrii familiilor lor sau alte persoane aflate în acelaşi anturaj. Pe teritoriul Italiei ar fi beneficiat de sprijinul altor persoane care înlesneau achiziţionarea drogurilor. Pe linia traficului de persoane, din probele administrate până la această dată, rezultă că membrii grupării, personal sau prin intermediul altor persoane în curs de identificare, au racolat persoane de sex feminin, unele dintre ele minore, pe care le-au determinat prin diverse mijloace (inducere în eroare, ameninţare şi violenţă) să se prostitueze în folosul lor, atât pe teritoriul României - municipiul Făgăraş, cât şi în străinătate, respectiv Elveţia, Germania şi Italia.", se arată în comunicatul DIICOT.

Unul dintre liderii grupării, în concediu la Costineşti

Însă, unul dintre liderii grupării, în vârstă de 35 de ani, se afla în concediu, pe litoral, fiind cazat la Costineşti. Acesta avea ca activitate şantajul şi traficul de persoane. "Este vorba despre o persoană din Făgăraş, judeţul Braşov, unul dintre liderii grupării, care a fost ridicat dintr-o pensiune din Costineşti. A fost vorba de punerea în executare a unui mandat de aducere", au declarat, pentru "Replica", procurorii care se ocupă de caz. Potrivit acestora, individul a fost filat îndeaproape, fără a fi nevoie să-l caute prea mult în momentul descinderii. În acest dosar instrumentat de procurorii braşoveni 25 de persoane au fost audiate, 17 fiind propuse spre arestare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108