REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Procurorul Lucian Papici a fost DEMIS. Iată ce precizări a făcut DNA

Procurorul Lucian Papici a fost DEMIS. Iată ce precizări a făcut DNA

Replica API 3 octombrie 2013 | 00:00 856

Procurorul de caz care anchetează dosarul vicepremierului Liviu Dragnea a fost demis. Procurorul Lucian Papici, şef al Secţiei I DNA a fost demis din funcţie de către procurorul general, Tiberiu Niţu, a anunţat presa centrală.

Urmare a acestei informaţii, DNA a remis redacţiilor următorul comunicat de presă, pentru clarificarea situaţiei:

"Ca urmare a speculaţiilor lansate în spaţiul public în legătură cu încetarea unor delegări în funcţii de conducere a unor procurori la Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 02.10.2013, încetarea delegării domnului Lucian Papici în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi delegarea în aceeaşi funcţie a doamnei Iuliana Bendeac.

De asemenea, la aceeaşi dată, a dispus încetarea delegării doamnei Mariana Alexandru în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei şi delegarea în aceeaşi funcţie a domnului Viorel Cerbu.

Totodată, a fost menţinută delegarea doamnei Elena Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală, precum şi delegarea domnului Ion Alexandru în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

Măsurile dispuse au avut în vedere faptul că ministrul justiţiei a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţia Naţională Anticorupţie, după cum urmează: doamna Iuliana Bendeac în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei; domnul Viorel Cerbu în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei; doamna Elena Matieşescu în funcţia de procuror şef al Secţiei judiciar penală; domnul Ion Alexandru în funcţia de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari.

S-a urmărit, astfel, asigurarea continuităţii şi a unei eficienţe manageriale sporite, în perspectiva prezentării candidaţilor propuşi la interviu", se precizează într-un comunicat.

foto: luju.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108