REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Profesioniştii lui peşte prăjit: băieţii de la Poliţia Locală te amendează, după care încalcă grosolan legea - VIDEO

Profesioniştii lui peşte prăjit: băieţii de la Poliţia Locală te amendează, după care încalcă grosolan legea - VIDEO

Replica API 16 aprilie 2014 | 00:00 290

Şeful lor îi scuză: "Din graba de a ajuta contribuabilul..."

Şeful lor îi scuză: "Din graba de a ajuta contribuabilul..."

Din ciclul "fă ce zice popa, dar nu ce face el", aşa şi cu poliţiştii locali. Sunt spusele unui constănţean, care s-a arătat deranjat de practicile angajaţilor Primăriei. Este vorba despre faptul că dau amenzi şi ridică maşini aproape zilnic, însă chiar ei ar încălca regulile de circulaţie. Acesta ar fi şi cazul unui poliţist local din Constanţa, agentul Ionuţ Buzoianu care, potrivit bărbatului care a contactat redacţia cotidianului "Replica" de Constanţa, după ce a aplicat două măsuri contravenţionale unui şofer, el însuşi a încălcat regulile de circulaţie, întorcând autoturismul poliţiei pe linia dublă continuă.

Totul s-ar fi întâmplat în data de 11 aprilie anul curent, pe bulevardul Aurel Vlaicu, în faţa societăţii SC Litoral Conect SRL (firmă de tractări auto), scena fiind filmată de şoferul sancţionat. Bărbatul se afla în zonă pentru că urma să-şi ia autoturismul ridicat abuziv, spune el. "De ce abuziv? Pentru că, din discuţiile purtate cu agentul Ionuţ Buzoianu, există o dispoziţie ilegală, neavând caracter de lege, ca toate maşinile blocate, cărora nu li s-au efectuat deblocarea, să fie ridicate. Adică, după ce mi-au blocat roţile, mi-au ridicat autoturismul. Două măsuri contravenţionale pentru aceeaşi faptă", declară şoferul sancţionat. Şi tot el continuă, referindu-se la poliţistul local care l-a sancţionat: "Priviţi în imaginile video cum a tăiat linia continuă agentul Ionuţ Buzoianu. Pe dumnealui cine-l sancţionează pentru tăierea liniei continue cu amendă şi puncte de penalizare?". Ce spune şeful Poliţiei Locale Constanţa, Daniel Bratu, despre manevra efectuată de subordonatul său? "Din punctul meu de vedere nu reprezintă o laudă, este o greşeală, dar, având în vedere ora la care a fost efectuată această manevră, tocmai din graba de a ajuta contribuabilul, nu ştiu dacă este îndreptăţită sau justificată, dar, într-adevăr, nu trebuia să se întâmple. Regula este regulă", a declarat, în cursul zilei de ieri, Daniel Bratu. "Eu am să-i solicit să respete regulile întocmai. Deja am şi discutat în cadrul colectivului, la orele 14.00, când are loc schimbul de tură, şi i-am atras atenţia de faţă cu toţi colegii. Legea se aplică tot timpul", a mai completat şeful Poliţiei Locale Constanţa.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108