REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Profesorii migrează de la Spiru Haret la Şaguna

Profesorii migrează de la Spiru Haret la Şaguna

Replica API 21 septembrie 2012 | 00:00 263

E oficial: De frica unui colaps financiar,

E oficial: De frica unui colaps financiar,

Cadrele didactice din cadrul universităţilor constănţene au intrat în sezonul de reorientare în ceea ce priveşte locul de muncă. Printre unităţile de învăţământ aflate în această situaţie se numără şi universitatea particulară Spiru Haret, de unde, potrivit surselor noastre, cel puţin doi angajaţi şi-au dat deja demisia pentru a-şi încerca norocul la altă instituţie de învăţământ superior - Andrei Şaguna.

Rezultatele dezastruoase ale bacalaureatului nu au adus lacrimi numai în rândul candidaţilor, universităţile trezindu-se, de asemenea, într-o prăpastie destul de adâncă. După forfota provocată în jurul subiectului, unităţile de învăţământ au tras linie, numărul studenţilor dovedindu-se a fi destul de mic, comparativ cu anii precedenţi. Şi cum situaţia cerea o remediere urgentă, venitul lunar fiind mai important decât "reputaţia" locului de muncă, cadrele didactice au început să fugă unde au văzut cu ochii, pentru a-şi asigura pâinea. În cazul de faţă vorbim despre Universitatea Spiru Haret, formă de învăţământ privată din Constanţa, unde, întrucât taxele de la studenţi nu mai pot asigura buna desfăşurare a activităţii din interior, dascălii au hotărât să-şi ia tălpăşiţa, orientându-se către alte universităţi. Potrivit surselor noastre, cel mai râvnit loc de muncă ar fi în cadrul Universităţii Andrei Şaguna, unde s-au depus cel puţin 6 dosare în vederea angajării, printre care se află şi cadre didactice proapăt ieşite de sub tutela Spiru Haret. Însă, aici intervine şi o latură contradictorie. Contactaţi telefonic, reprezentanţi ai univeristăţii Spiru Haret au declarat că nu există astfel de cazuri, toţi profesorii fiind la posturile lor. Prin urmare, verificăm informaţiile şi la Andrei Şaguna, unde rectorul Aurel Papari a declarat, pentru "Replica", faptul că a primit deja 6 dosare. "Nu avem posturi vacante, dar este un moment în care ne putem ridica standardele. Adică, dacă tot sunt studenţi cu 10 - 15% mai puţini decât anul atrecut, măcar să ridicăm nivelul calităţii. Este un moment oportun să luăm în calcul, pe piaţa muncii, ofertele. În momentul de faţă avem, de la alte universităţi, aproximativ 6 dosare depuse", a spus Aurel Papari. Întrucât universităţile respective nu au putut fi dezvăluite, reporterii "Replica" au săpat mai adânc, aflând că există cel puţin două cadre didactice care şi-au depus demisia la Spiru Haret, migrând către Andrei Şaguna. În ceea ce priveşte angajările, concursul va fi organizat după data 1 octombrie, ne spune Papari. "Momentan, este doar un interes din partea celor ce doresc să se angajeze. Noi vom scoate posturile la concurs după 1 octombrie. Cadrele didactice şi-au despus deja demisia la universităţile unde au lucrat, iar dacă nu vor fi la noi, probabil că vor fi în altă parte. Criteriile după care îi vom selecta sunt legate de performanţe. Spre exemplu, vom primi, în mod sigur, două cadre didactice, poate chiar trei, la Facultatea de Ştiinţe Economice, unul, poate două, la Drept, şi aşa mai departe. Vom face o evaluare, încă mai lucrăm la acest aspect", a mai adăugat rectorul Universităţii Andrei Şaguna.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108