REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Profesorul bolnav de TBC de la Palatul Copiilor, 6 luni în concediu medical

Profesorul bolnav de TBC de la Palatul Copiilor, 6 luni în concediu medical

Replica API 16 iunie 2014 | 00:00 113

Un singur copil a fost diagnosticat cu tuberculoză netransmisibilă

Un singur copil a fost diagnosticat cu tuberculoză netransmisibilă

Profesorul bolnav de TBC de la Palatul Copiilor din Constanţa a intrat în concediu medical. Şase luni va sta departe de elevi. Directorul Palatului Copiilor, Mustafa Ilhan, nu exclude nici varianta pensionării acestuia. "Peste 800 de elevi au fost testaţi. Toţi copiii suspecţi de TBC au urmat tratament. Ancheta s-a declanşat ca urmare a faptului că un profesor a fost diagnosticat cu TBC. Dânsul este în concediu medical până la sfârşitul anului, pentru o perioadă de şase luni, după care va fi reexaminat. Dacă medicii vor considera că va fi sănătos din punct de vedere clinic, atunci va reveni la locul de muncă. Dacă în urma reexaminării se va constata că starea lui de sănătate nu s-a ameliorat, atunci se va pensiona anticipat parţial pentru o perioadă de un an. Dânsul are în jur de 50 de ani", a declarat, pentru "Replica", directorul Mustafa Ilhan.

Medicul şef al Dispensarului TBC, dr. Alina Ştefan, spune că până la acest moment un singur preşcolar care practica înotul cu profesorul bolnav de TBC de la Palatul Elevilor, a fost confirmat cu tuberculoză netransmisibilă. Diagnosticul a fost stabilit în urma mai multor investigaţii. Medicii au anunţat la declanşarea anchetei, respectiv în luna aprilie, că nu doar profesorul a intrat în contact cu bacilul Koch, ci şi un angajat de la Centrala Termică a Palatului Copiilor, dar şi o fetiţă. "Investigaţiile nu s-au terminat pentru că de data aceasta părinţii sunt cei care trebuie să ne aducă rezultatele. Din cei aproape 900 de copii, am găsit 47 de cazuri infectate, copii cu micobul în ei, nu bolnavi, care nici nu transmit, doar este posibil să facă tuberculoză. La 28 dintre ei s-a administrat tratamentul preventiv, pentru că în urma investigaţiilor care s-au făcut în Dispensar s-a ajuns la concluzia că sunt numai infectaţi.Pe unul dintre ei l-am diagnosticat chiar astăzi cu tuberculoză în urma multiplelor investigaţii pe care părinţii le-au făcut pentru a exclude acest diagnostic, dar nu a fost posibil. Pentru noi era foarte evident, dar mai trebuia să se convingă şi părinţii. Copilul a primit tratament pentru tuberculoză. Pe ceilalţi 18 îi aşteptăm cu rezultatele de la investigaţii", a explicat dr. Alina Ştefan, medicul şef al Dispensarului TBC. Referitor la copilul diagnosticat luni, 16 iunie, menţionăm faptul că este internat la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare, unde primeşte tratament de specialitate.

Vom reveni.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108