REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Programul IPS Teodosie de Bobotează și Soborul Sfântului Ioan Botezătorul

Programul IPS Teodosie de Bobotează și Soborul Sfântului Ioan Botezătorul

Replica API 4 ianuarie 2017 | 23:56 515

Ajunul Bobotezei - Joi, 5 ianuarie 2017:

- ora 5.30, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;

- ora 7.30, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfinţire Mare a apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Apa sfințită va fi îmbuteliată, pe parcursul zilei, în 170.000 de PET-uri ce vor fi pregătite pentru credincioşii constănţeni;

- ora 11.00, ierarhul Tomisului va fi prezent la penitenciarul Poarta Albă, unde va oferi angajaților și deținuților sticluțe cu agheasmă și va rosti un cuvânt de învățătură;

- ora 13.00, Arhiepiscopul Tomisului va poposi la schitul „Prodromița”, situat lângă localitatea Hârșova, ce are ca hram secundar „Botezul Domnului”. De aici, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu preoții și credincioșii, va merge în procesiune la malul Dunării, în zona Căpităniei Hârșova, unde va fi săvârșită slujba de Sfinţire Mare a apei. Apoi, ierarhul va arunca 3 cruci în apa Dunării, ce vor fi recuperate de către tineri curajoși.

Botezul Domnului - Vineri, 6 ianuarie:

- ora 8.45, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;

- ora 11.00, de la Catedrală se va porni în tradiționala Procesiune de Bobotează până în Portul Turistic Tomis;

- ora 11.45, în Portul Turistic Tomis, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei. La sfârșitul acesteia arhiepiscopul va arunca 3 cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului;

- ora 15.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfințire Mare a apei la debarcaderul din localitatea Ovidiu;

- ora 17.00, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Constanța, situată în zona Pod Butelii, care-și serbează hramul a doua zi.

Praznicul Botezului Domnului

Biserica Ortodoxă prăznuieşte pe 6 ianuarie Botezul Domnului nostru Iisus Hristos sau Boboteaza. Numită teologic şi Epifania, Teofania sau Arătarea Domnului, sărbătoarea ne aminteşte de momentul în care Iisus Hristos, la vârsta de 30 de ani, a venit la râul Iordan şi a fost botezat de către Sfântul Ioan Botezătorul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oare seful lui Daniel citeste mesajele si nu se intreaba de ce este asa de "iubit" in Dobrogea?Daca nu ia masuri inseamna ca este complice si l-la spaguit si pe el. Un preot care nu este iubit de enurias sa plece
1
0
Dumnezeu stie ce face... maine este viscol... circul de pe faleza se suspenda. Dumnezeu le randuieste pe toate...
1
0
Daaa....celebra "mantie rosie", purtata de mult, prea supusii Inalt Preacurvitului...!? Cine il apara si il sustine pe menernicul asta ?! Asta-i model de credinta ??!!
1
1
Sunt curios daca maine, cand se anunta viscolul de pe lume, popa va cara si celebra mantie dupa shpagovenia sa.
2
0
Slava domnului ca exista si au existat dintotdeauna oameni inteligenti. Putini dar valorand fiecare pt umanitate cat o suta de mii din cei multi.
5
1
Sa-l futem in gura in grup organizat pe jegul asta de Teodosie !
4
4
la ma-sa sa se duca, sa lase Constaanta in libera, daca nu stie sa foloseasca calculatorul, habar nu are ce se scrie despre el, poate-i citeste un apropiat.
8
1
Inalt Preacurvitul in vizita la viitorii colegi de la Poarta Alba ,vrea in pat cu fata la perete
9
3
Gluma asta de Teodosie trebuie daca nu arestat cel putin schimbat cu un dobrogean chiar nu inteleg cum au trimis aici tocmai unul din moldova chiar nu e nici un preot nascut in dobrogea curat sufleteste ca sa conduca tomisul?
9
5
ma cutremur cind vad cum traiesc unii romani;ai ce ai cu un om,dar cu dreapta credinta, cu botezul cu sf moaste cu sf liturghie.ei cred in imbuibare si in desfriu, nici dobitoacele nu fac asa ceva;Dumnezeu nu doarme!
2
10
Rugam procuratura sa se autosesizeze in leg cu insultele, calomniile, acuzatiile nefondate ale mesajelor masonilor satanisti. Rugam Arhiepiscopia sa dea in judecata acesti bolnavi mintali si sa le ceara despagubiri uriase, caci masonii sunt putrezi de bogati. Astfel o sa aveti bani pt construirea catedralei f repede. Oamenii din spatele acestor latrine sunt tot masoni.
2
18
Atat timp cat exista incultura in Romania va exista biserica .religie .priten imaginar daca am lua exemplul tarilor svandinave unde majoritara sa spunem ca este atee viata este mai buna spiritul civic la fel dar la noi pupam oase de porci de calugari violatori si mai ales Arsenie care a avut un bun manager d3cat isus dar asta este ne meritam soarta si sa ne modelam parcursul vietii dupa o carte si din spusele oamenilor in negru daca aveam discernamant nu credeam in mos craciun cand eram copii dar credem in altcineva la maturitate
9
8
Sunt multi cocalari ne botezati pe aici..spurcaciunilor..
6
7
cu el ca persoana poate nu am nimic DAR SA TE DUCI LA PENITENCIAR SA SFINTESTI APA NU VAD CEVA BISERICESC ADICA ACOLO UNDE SE AFLA TOTI HOTII SI VIOLATORII AIA CARE SE FUT IN CUR SI ISI SUG PULELE UNII LA ALTII APA SFINTITA LE TREBUIE ..... SA FIM SERIOSI MAI BINE IAR SCOATE LA DESZAPEZIRE SI LA CONSTRUIT AUTOSTRAZI CARE NE PLANGEM CA NU AVEM .. HAI ROMANIA TARA DE KAKAT.
11
3
Asta este consecinta neparticiparii la vot !!!
11
0
Spurcaciunea asta e caterisit din toate drepturile popesti si canonice ale BOR prin scaparea potirului cu Sf Impartasanie in timpul liturghiei la Medgidia !Este caz unic canonic ascuns de rahatii de popi sugaci !Prin acest sacrilegiu aceasta otreapa a BOR nu mai poate savarsi nici o slujba canonica iar slujbele pe care le oficiaza sunt lovite de nulitate canonica ! Deci Porcule esti afara din randuiala Bisericii strabune adica un RAHAT!
12
1
inca mai este asta? nu i au facut nimic nu? si noi avem justitie vreti sa spuneti? si un amarat daca greseste putin imediat la puscarie. si acum de boboteaza cersesc toti chipurile ca da cu aiazma sfintita - tot sa mai scoata bani de la oameni. dar am o intrebare cum e sfintita daca aiazma se sfinteste abea vineri ????? probabil e din aia veche......
15
1
Iar apare spagarul, viitorul penal, cu mantiile lui !? Prea Sfintitul hot !!?? Asta este simbolul credintei ?!
14
4
violentala verbala daca se poate sa nu mai fie afisata comentariile sa fie decente pentru ca citind aceste comentarii iti dai seama ce fel de democratie exista si nivelul de cultura in cei 26 de ani aam devenit un popor fara constiinta fara bun simt
2
15
Mai animalule care dai atatea mesaje.Cand fratu si mata erau bolnavi la ce te.ai rugat?La Saturn, la fuziunea nucleara,la extraterestri?Masaru Emoto, cercetator japonez a demonstrat cum poate fi informata apa prin cuvinte.A fotografiat cristalele de apa dupa ce in prealabil a informat apa cu diverse cuvinte.Vedeti pozele pe net ca de asta aveti net, si uimitiva de cum arata apa in cazul cuvintelor gen " iubire, multumesc, recunostinta, adevar, D.zeu" si cum arata apa cand se pronunta sau se scrie pe sticla de apa:"diavol, rautate, minciuna, etc".Corpul omenesc e 75la suta apa.S-a DEMONSTRAT!!!
5
17
Inalt Prea Sfintitu hot ?
16
4
mda. Mache Spagoveanul in vizita la Poarta Alba ... vrea scarnavia sa vada cu ochii lui cam ce ar merita pentru manariile facute !
16
4
Oamenii zboara in cosmos, ajung pe alteplanete, unesc si desfac atomii si unii inca mai cred ca un infractor ca Teodosie , daca isi baga mainile intr-un butii cu apa , apa aia este sfuntita? Sa fim seriosi. Pune niste busuioc si o bucata de argunt in apa si apa aia se va pastra timo indelungat.
19
6
Du-te dracu' cu respectul tau cu tot.poate i-l iei si pe nemernicul de spagoveanu cu tine,handicapatule.
18
7
tot respectul pentru parintele Teodosie,care se roaga pentru tomitani !sa i dea Dumnezeu multa sanatate si putere de munca,sa se roage ptr noi,ani multi!iar, pentru cei doi rautaciosiatit le spun ;sa nu sape groapa altuia,ca s ar putea sa cada in ea!!!
4
21
Inalt Prea Hotul si Turnatorul dar si Spagarul are tupeu. Normal, atata cat timp babele si infantilii pun botu la cretinismele lui. Ce naiba-i cu tara asta, chiar s-au tampit cu totii?
18
5
Programul tapului Spagoveanul cuprinde tamaieli , zorzoane , trene , temeneli , pupat de moaste si livrarea de apa de la robinet , renumita aghiazma ... Dar , care va fi programul Tanasescului , ala cu muma curva ?
14
7
iar o trecere pe la parnaie,daca mai dureaza aceasta stare in momentul in care va fi cazat la poarta alba va fi ales miss celular
19
5
Asta nu este arestat ?? Poponarul, hotul si penalul !
22
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108