REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proiect de lege: Magistrații și diplomații, scutiţi de obligaţia de a urma cursuri de instruire pentru a deține arme de foc

Proiect de lege: Magistrații și diplomații, scutiţi de obligaţia de a urma cursuri de instruire pentru a deține arme de foc

Replica API 11 februarie 2019 | 00:30 398

Deputatul PNL, Florin Roman, a depus, la Senat, un proiect de lege prin care magistrații, diplomații, militarii și polițiștii să fie nu mai urmeze cursuri de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în vederea procurării de arme letale.

Deputatul PNL Florin Roman a depus, la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.14 alin.(1) lit.g) din Legea nr.295/2004 privind regimul armelor şi muniţiilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

„Au absolvit un curs de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, cu excepția persoanelor prevăzute la art. 14 alin (2) lit. a), respectiv demnitarii, magistrații, diplomații, militarii și polițiștii, pe perioada cât sunt în activitate și după încetarea activității, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepția situației în care aceștia și-au pierdut calitatea din motive imputabile lor”, se arată în proiectul de lege.

Inițiatorul legii a menționat că în lege este stipulat faptul că armele de apărare pot fi procurate și de către următoarele categorii de persoane: demnitarii, magistrații, diplomații, militarii și polițiștii

„Articolul 13 din Legea nr. 295/ 2004 privind regimul armelor și munițiilor, republică, cu modificările și completările ulterioare reglementează categoriile de persoane fizice care pot fi autorizate să procure arme letale. Astfel, la lit. a) a alin. (2) al art .13 prevede că armele de apărare pot fi procurate și de către următoarele categorii de persoane: demnitarii, magistrații, diplomații, militarii și polițiștii, pe perioada cât sunt în activitate și după încetarea activității, pensionare, trecerea în rezervă sau retragere, după caz, cu excepția situației în care aceștia și-au pierdut calitatea din motive imputabile lor”, argumentează Florin Roman în expunerea de motive.

Mai mult, inițiatorul proiectului de lege a punctat în expunerea de motive că magistrații, diplomații, militarii și polițiștii să fie nu mai urmeze cursuri de instruire teoretică și practică, pentru că „în timpul anilor de carieră militară și polițienească, aceste persoane au avut în dotare armament de luptă automat și semiautomat cu muniție de război, folosit în misiunile reale și aplicații în trupe și tehnică militară”.

Senatul este primă cameră sesizată pe proiectul de lege, Camera Deputațiilor fiind for decizional.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ne spune si PNL: exista supraoameni in Romania, oameni care s-au nascurt deja invatati. Javrelor, vreti sa iesim la vot???
1
0
Aoleo macar sa aiba atestat de la neurolog ca altfel nu stiu ce se poate intimpla totusi cursurile sunt bune daca adi lear fi avut nu rata.
0
0
Sa nu mai faca cursuri,sai verifice la bibilica anual,si daca n-a folosit arma deloc ,cat a fost activ...astia s-au nascut invatati din pasarica masii...
0
0
Mama ta geme cand suge pula?sau doar vineri?
2
1
Poate se impusca dracului dobitocii in capetele alea necontrolate de psihologi si psihiatri. Multi nu ar trebui sa ocupe functiile pe care le ocupa,sa mai si aiba arme fara sa stie cum dracului se folosesc,e vai si amar .Cum poporul nevinovat practic nu are dreptul la autoaparare,nu ar fi de mirare sa apara moda ca romanii sa poarte zale,armuri,coifuri si veste antiglont.Cu dilii inarmati si fara instruire,nu stii cine dracului te impusca la nervi si hachite de fitosi .
3
0
vezi sa nu vi le bagam noi in gura! pistoalele ca pulile vi le-am bagat deja. PS vezi ca in clipa in care o sa scot pistolul o sa fie ultima zi din viata ta sclavule!
0
3
un dobitoc !
1
1
Pe cur sau in cur depinde cum va doriti,mai ales ca voi astia aveti cultul sodomiei in sange.O sa i violam cu pistoalele lor ca ei asa vor sa fie violati.Sa scoata vreunul pistolul si o sa fie ultima zi din viata lui cand a tinut o arma in mana!Baga mi as pula in natia voastra de mafioti legali!Vreti conditii?pe la puscarie cand va duceti?Nu mai conteaza culoarea politica ca oricum o schimbati mai des ca pe sosete!
4
2
Pai ba bulagiilor sunt militieni cu cursuri pt arme de foc si tot si-au omorat nevestele asa ca sa fie treaba mai buna sa aibe toti ciobani frustrati pistol hai sa va iau rasa in pula cetateni care vreti arme intrati pe DREAM MARKET
3
1
Holbatul asta e un cretin, un exaltat scapat de la Balaceanca, Socola sau Sapoca... O urare suedeza!
4
1
Proiect de cacat
8
1
Mistretul asta daca s-a vazut pe tv la realitatea are impresia ca e si destept. Cu propunerea lui o sa existe oameni impuscati din greseala.Si cand te gandesti ca Florin Roman era suparat ca exprincipele nicolae insotit de ceauseasca lui nu au fost lasati sa depuna coroane de flori la Alba Iulia.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108