REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Proiect de peste o sută de milioane de lei pentru modernizarea Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Proiect de peste o sută de milioane de lei pentru modernizarea Aeroportului Mihail Kogălniceanu

Replica API 28 octombrie 2017 | 00:00 399

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu are plaforme de staționare a aeronavelor și bretele de acces la pista de aterizare/decolare reabilitate. Proiectul „Reabilitare platforme de staționare aeronave incintă aeroport”, demarat în mai 2012, în cadrul Axei prioritare 2 „Modernizare și dezvoltare infrastructură națională de transport în afara axelor prioritare TEN-T, în scopul dezvoltării unui sistem național durabil de transport”, a fost finalizat.

Valoarea totală a proiectului a fost de peste 100 milioane de lei. „Obiectivul general al proiectului este de a promova un sistem de transport durabil în incinta Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu, în vederea facilitării transportului în condiții de siguranță, rapid și eficient, pentru persoane și mărfuri cu un nivel de servicii la standarde europene. Lucrarea a avut ca obiect reabilitarea platformelor de staționare aeronave și a bretelelor de acces la pista de aterizare/decolare din incinta aeroportului, pe o suprafață totală de 155.253,68 mp. Scopul investiției este de a uniformiza capacitatea portantă a întregii suprafețe, prin reabilitarea platformelor de staționare aeronave și creștere acesteia la PCN2. Realizarea lucrărilor prevăzute în proiect se armonizează cu lucrările de proiectare anterioare și se integrează în programul de dezvoltare și modernizare al aeroportului, privind asigurarea condițiilor de rulaj la sol al aeronavelor, conducând la mărirea siguranței traficului aerian și la creșterea capacității de deservire a acesteia, cu gama de avioane ce operează în prezent pe aeroport”, au precizat Bogdan Ionuț Artagea, directorul aeroportului.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Zolpidem poooooc!!!!
0
0
Iar scrie BOLDEA comentarii cu numele lui ROIU. HAHAHAHA
0
0
cind scapati si de excrocul ala de Paris cu barul lui de la plecarii externe ca a bagat si baga marfa pe blat evazionind la greu oare nimeni nul vede DNA constanta ia vedeti e in regula ce face omu acum face si ferma de puii tot linga aeroport e in regula primaria Kog de ce avizati asemenea proecte nu e ok ce ziceti de un control la avizele emise de primarie cine e acest evazionist PARIS
1
1
Pana la urma ARTAGEA era DROGAT, BEST sau BOLNAV.
2
1
pai trebuie reabilitat si sensul giratoriu pentru ca betivul ala de director intra frecvent in el. Asa sa i ramana numele betivul de la aeroport
2
0
PCN 62, nu ca ati sti ce e asta.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108