REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Proiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

Proiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

Replica API 26 septembrie 2019 | 01:01 1802

Erdin Borgazi

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu. Este vorba despre o rectificare bugetară pozitivă, nefiind vorba despre tăieri, ci despre relocări de fonduri. În perioada de iarnă se pare că se vor face mai multe investiții în aparatura spitalului decât în construcții, întreținere și reparare, iar managerul spitalului, dr. Erdin Borgazi, declară că "bugetul spitalului nu este pe minus, rectificarea fiind făcută în contextul unor priorități financiare ce țin de investiția și alocarea banilor acolo unde este nevoie mai mare, respectiv aparatura medicală".

Pe partea de personal, spitalul are acoperit aproape tot necesarul medical, cu o rată de ocupare a posturilor de peste 90% având și 10 rezidenți care fac practică în cadrul spitalului.

''Este vorba despre o rectificare bugetară pozitivă. Asta am discutat în ședința de consiliu. Noi avem o parte de bani care vin pentru construcții și reparații și o altă parte care vin pentru utilizare, precum aparatura medicală, iar acum am coborât partea de construcții mai jos și am redistribuit banii în partea de sus, pe aparatură. Ne-am gândit că nici vremea nu o să ne ajute să terminăm totul pe partea de construcții, așa că îi folosim unde este nevoie mai mare. Este tot aceeași sumă, nu am pierdut nimic, nu suntem pe minus. Iar pe partea de personal nu am avut niciodată deficit, din contră, oamenii chiar vin și cer posturi să se angajeze. Sunt foarte multe fete care fac școala de infirmiere și vor să se angajeze ca asistente, dar noi avem personalul foarte tânăr, sunt foarte puține persoane care trebuie să iasă la pensie, așa că le spunem să mai aștepte. Anul acesta au venit și foarte mulți rezidenți la noi, acum sunt în număr de 10. Bine, sunt plătiți de stat, dar fac practică în clinică la noi", a declarat, pentru Replica, dr. Erdin Borgazi, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acest ,, program de lucru", se practica in tot sistemul sanitar....
1
0
aha de ce oare nu reclamam la madam Pintea pote ea ar face ceva ca si la mangalkia taran vine de la ora 14 dar pana la ce ora Cine stie Asta e programul lui de la 14 Inseamna ca toti fac cum doresc iar noi asteptam Ei isi iau banii
1
0
Replica din nou pres in fata lu stroe si psd nu lasa loc de comentat la aceast material marca felix stroe! Bani de la UE nu, ca nu poti sa furi, bagam parteneriat privat si halim toata gasca! Siktir si mu1e stroe.
28
1
cu cacat porcului hot stroe !!!
32
0
Plateste5 oameni ptr statia de epurare de langa spital,primesc oamenii spor de noapte25%,dar in veci nu a stat nimeni la tura de noapte,sau a fost gasit la locul de munca sambata si duminica,angajatii se duc la alt seviciu si figureaza ca muncesc in2locuri in acelasi timp,iau si spor de noapte,de toxicitate,insa nu stau mai mult de 5h la munca.Nu au si ei un sistem de semnat cand vin sipleaca,de pot sa mearga la munca si sa plece cand vor?primesc unii sporuri de noapte nemeritate,de 15ani dorm acasa la ei.Apoi au 2 zile libere,chipurile sa se refaca dupa tura de noapte,bonuri de masa,degeaba
9
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920