rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul de reabilitare a falezei de la Mangalia, menţionat pe site-ul Uniunii Europene. Ce alte proiecte cu finanţare de la UE mai derulează administraţia locală

Site-ul Uniunii Europene prezintă, la secţiunea „articole din presă” referitoare la utilizarea cu succes a fondurilor UE, proiectele pentru care a primit finanţare municipiul Mangalia. Se face referire, în postarea Uniunii Europene, la “Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului”, care are o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei, fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul se află în procedură de achiziție în vederea contractării serviciului de execuție, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este 2021. Proiectul presupune reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanță de 2 km, prin refacerea integrală a zonei pietonale și a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spațiu verde și vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferențe de nivel și sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces și rampe pentru persoane cu dizabilități, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin.

În afară de acest proiect menţionat pe site-ul UE, amintim că administraţia locală a demarat şi alte proiecte, tot cu finanţare europeană, după cum urmează:

- Dezvoltare Turistică în staţiunea Saturn, proiect care se află în execuţie şi are o valoare totală de aproximativ 20 mil. lei. Termenul estimat de finalizare este septembrie 2020, însă Primăria Mangalia a anunţat că depune eforturi pentru a finaliza acest proiect în perioada mai-iunie 2020, fără a afecta sezonul estival.

În cadrul proiectului, vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va reface reţeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu. După modernizare, staţiunea Saturn va avea panouri de informare, cu led, staţii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste şi staţii de biciclete, alimentate cu energie solară. Totodată, în staţiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat.

- Reabilitarea Bisericii „Sf. Gheorghe”, care este declarată monument istoric.

Pentru acest proiect urmează a se da ordinul de începere a lucrărilor, la începutul lunii octombrie a.c. Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei, iar termenul estimat de finalizare este anul 2021.

Proiectul vizează reabilitarea faţadelor, a picturii murale exterioare şi interioare, consolidarea structurii de rezistenţă, sistematizarea curţii, refacerea împrejmuirii, reabilitarea tuturor instalaţiilor, construirea unui nou lumânărar pentru Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe, precum şi dotarea corespunzătoare a clădirii.

- Reabilitarea unui număr de 17 străzi din municipiul Mangalia, prin programul Interreg-V, în parteneriat cu Primăria Balcic.

Proiectul se află în procedură de elaborare a proiectului tehnic. Valoarea totală estimată este de aproximativ 15 milioane lei. Termenul de finalizare este: mai-iunie 2020

Proiectul face parte dintr-un program transfrontalier româno-bulgar, care prevede reabilitarea tramei stradale din centrul municipiului. Acesta se referă la asfaltarea a 17 străzi din zona centrală a oraşului şi alte cartiere, pentru o mai bună desfăşurare a traficului rutier şi pietonal. În acest sens, se vor reface trotuarele, spaţiile verzi şi alte suprafeţe adiacente de pe străzile supuse reabilitării. Se va interveni cu lucrări la trama stradală, pe următoarele străzi: Dr. Motaş, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertăţii, Mărăşeşti, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Ţepeş Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan.

- Dezvoltare Turistică în Staţiunea Neptun-Olimp

În momentul de faţă, se elaborează proiectul tehnic; valoarea totală estimată a proiectului este de aproximativ 23 milioane de lei, iar data finalizării: octombrie-noiembrie 2020.

Proiectului vizează dezvoltarea durabilă a turismului şi, implicit, creşterea numărului mediu de salariaţi în staţiunea turistică şi balenoclimaterică Neptun-Olimp şi include investiţii în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale pe străzile Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Şcolii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale, Faleza Neptun din staţiunea Neptun Olimp, precum şi investiţii în modernizarea sistemului de iluminat public rutier şi pietonal, amenjarea de piste de biciclişti şi spaţii verzi pe străzile modernizate.

- Implementarea Planului de Mobilitate Urbană (PMUD), la nivelul municipiului Mangalia.

Proiectul se află în faza de contractare. Valoarea acestuia se ridică la 46 milioane de lei; data finalizării: anul 2022

Prin acest proiect se urmăresc realizarea următoarelor obiective: dezvoltarea unui sistem de transport public atractiv, eficient şi accesibil locuitorilor oraşului, reducerea traficului rutier şi, totodată, reducerea poluării aerului, precum şi a poluării fonice în oraş, eliminarea blocajelor şi creşterea siguranţei în trafic atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni, crearea infrastructurii necesare pentru un transport nepoluant. Conform documentaţiei tehnice, lucrările care fac obiectul PMUD se referă la lucrări de modernizarea străzilor şi aleilor pietonale în deplină siguranţă şi confort, amenajarea unei zone pietonale şi a pistelor de biciclete, amenajarea alveolelor pentru staţiile de autobuz, precum şi semnalizarea corespunzătoare a acestora, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun. Intervenţiile în cadrul proiectului mai vizează lucrări de refacere a spaţiilor verzi, trotuare, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride în staţiunea Cap-Aurora, cu sistem de iluminat modern şi semnalizare corespunzătoare pentru acest tip de parcare, dar şi pentru faleza din staţiune.

- Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Mangalia.

Proiectul se află în faza de precontractare şi are o valoare de aproximativ 11 mil. de lei. Termenul de finalizare este noiembrie-decembrie 2020.

Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter şi două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate. Astfel, la parter, în imediata apropiere a zonei de aşteptare, se va afla recepţia, amplasată central pe lângă culoarele de circulaţie, pentru o mai bună accesibilitate. Tot la parter, se vor regăsi cabinete ambulatoriu cu următoarele specializări: tratamente chirurgicale, investigaţii imagistice, medicină internă, cardiologie, stomatologie, ortopedie şi spaţiu tehnic. La etajul I, accesul pacienţilor se va face cu lifturi la cabinetul de recoltare, la cabinetul de neurologie şi urologie. La etajul al II-lea, se vor regăsi cabinete de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, citologie Papa-Nicolau, alergologie, bacteorologie. Conform documentaţiei tehnice, s-a propus şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă pentru diverse specializări, printre care: chirurgie, radiologie, stomatologie, ortopedie, etc. De asemenea, s-a mai propus contractarea, din aceleaşi fonduri UE, a echipamentelor RMN, CT şi mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecţiuni, precum şi alte dispozitive de tehnică medicală de ultimă generaţie, folosite în cabinetele de specialitate.

- Construirea unei unităţi de învăţământ la Şcola Gimnazială ”Gala Galaction”.

Proiectul se află în evaluare tehnico-financiară şi are o valoare de 16 milioane de lei; data estimată pentru finalizare: anul 2022

Noua clădire a Şcolii Gala Galaction va fi construită în incinta unităţii de învăţământ, situată pe Şoseaua Constanţei, nr. 27, din localitate. După desfiinţarea clădirii existente, noua locaţie va avea un demisol, parter plus trei etaje, urmând să găzduiască aproximativ 800 de elevi, care vor putea face cursurile în condiţii optime şi cu dotări moderne. De asemenea, noua construcţie va avea două săli de sport, 16 săli de clasă, patru laboratoare, vestiare, bibliotecă, spaţii administrative, cancelarie şi alte birouri, cabinete medicale. Totodată, vor fi amenajate trotuarele şi aleile de circulaţie pietonală, spaţiile verzi, precum şi o parcare.

- Înfiinţarea unei baze sportive şi reabilitarea de infrastructură rutieră.

Şi acest proiect se află în evaluare tehnico-financiară. Are o valoare estimată la 14 milioane de lei, iar ca termen de finalizare: anul 2022.

Proiectul se referă la înfiinţarea unei baze sportive moderne, pe actualul amplasament al Bazei Sportive Pescăruş, unde va fi construit un complex sportiv cu două bazine de înot, cu o suprafaţă totală de 1441mp, destinat tuturor iubitorilor sportului. În acelaşi complex va fi realizat un teren de sport multifuncțional, unde se va putea juca baschet, handbal şi fotbal. Totodată, se vor asfalta străzile din imediata vecinătate a obiectivelor de investiţii ce vor fi propuse pentru reabilitare, cu fonduri UE.

- Reabilitarea sistemului de iluminat public central.

Proiectul se află în faza de evaluare tehnico-financiară şi are o valoare de 5 milioane de lei; termen de finalizare: anul 2022.

- Reabilitarea Grădinii de Vară ”Farul”.

Proiectul se află în evaluare. Valoarea totală estimată: 23 milioane de lei; termenul de finalizare: anul 2022.

- Construirea de locuinţe sociale.

Proiect se află în evaluare tehnico-financiară, are o valoare de 6 milioane de lei şi o dată estimată de finalizare: anul 2022.

R.C.

joi, 19 septembrie 20191073
Comentarii

04Primar PNL cu doua fete(19 sep 14:44)
Bai IREALITATEA care-i ridici osanale primarului vopsit PNL, Radu Cristian, dar facut si garantat primar in doua randuri de PSD! Vino sa vezi oras distrus ca dupa razboi dupa ce a daramat nebunul garajele de-avalma si-au ramas numai ruine si gunoi in loc! Vino sa vezi trotuare si borduri puse de toti prostii care deja s-au surpat..Nimicnicia asta de om este dusmanul nr. 1 al Mangaliei si-l doarre-n kur ca el sta in ditamai violiul la C-ta. Este navetist: vine suge si ultimul banut..pleaca si ne lasa-n mizerie si saracie.
06Mike(19 sep 12:33)
Primar mincinos,ai distrus trotuarele,ai demolat garajele si nu ai facut nimic.Sa pleci din Mangalia ca cetatenii te urasc foarte mult.
16Mariana(19 sep 11:26)
Pe hartie arata bine dar in realitate orasul este praf si pulbere. Minciuni
26localnic(19 sep 08:03)
Realitate vrem,nu fictiiune,orasul este distrus,la facut Raducu dupa chipul lui,deplorant.
mai mult...Replica
18 oct 00:00ReplicaSE ŞTERG PENALITĂŢILE! SCUTIRI pentru constănţenii cu datorii la bugetul local

Constănţenii care înregistrează debite restante la data 31 decembrie 2018 vor fi scutiţi de plata acestora. Un...511

18 oct 00:00ReplicaPROXENET SUPRAVEGHEAT TEHNIC: Anchetatorii au aflat cum le promitea fetelor că le va lua de soții464
18 oct 00:00ReplicaSens unic pe strada Unirii: cetăţenii se pregătesc de PROTEST şi acuză că modificarea a fost făcută pentru blocul construit de firma Sorla!411
18 oct 00:00ReplicaFostul consilier Iustin Roman va fi suprataxat pentru imobilul lăsat în paragină

Consiliul Local Municipal Constanța se întruneşte, la sfârşitul acestei luni, într-o nouă şedinţă, pe ordinea...225

18 oct 00:00ReplicaDe la RAPORTURI SEXUALE cu un TRANSEXUAL, a ajuns să fie JEFUIT de o prostituată și AGRESAT de prietenul ei!319
18 oct 00:00ReplicaRegizorul Erwin Şimşensohn: 'Iubesc oamenii, îmi place să creez povești, emoții și zâmbete'148
18 oct 00:00ReplicaConsilierii locali, convocaţi în şedinţă extraordinară: se discută delegarea serviciul de salubrizare

Consilierii locali din Năvodari au fost convocaţi în şedinţă extraordinară, în data 18 octombrie, unicul punct...223

18 oct 00:00ReplicaTeatrul de vară Soveja va fi REABILITAT și MODERNIZAT251
18 oct 00:00ReplicaStrăzile din Cerchezu, reabilitate de fratele unui politician225
18 oct 01:23ReplicaUn bloc care se va construi în zona Universităţii Ovidius a stârnit un val de nemulțumiri

Firma care a ridicat blocul cu 11 etaje din apropierea Inspectoratului Judeţean Constanţa, fără a respecta în...507

18 oct 00:00ReplicaUndă verde de la primărie pentru un nou imobil cu 6 etaje, în zona costieră a lacului Siutghiol280
18 oct 00:05ReplicaFestivalul NEVERSEA, ediţia 2020, va avea loc în perioada 2-5 iulie!606
Vremea
10.7°10.7° - 12.4° vineri, 18 octombrie 2019
ConstantaUmiditate: 79%
Vânt: 1.07 m/s
Presiune: 1018.04 milibari

Loto
6/495615214145
5/403733343612
joker11319254010
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 oct 00:00SportSimona Halep urcă în clasamentul WTA, după ce Elina Svitolina a fost eliminată surprinzător la Moscova

Simona Halep (28 de ani) va urca pe locul 5 WTA la începutul săptămânii viitoare, după ce ucraineanca Elina...153

18 oct 00:00SportGică Hagi, după egalul naționalei: „Se vorbește că aș fi supărat”

Gică Hagi, 54 de ani, antrenorul Viitorului, a oferit o reacție legată de meciul România - Norvegia 1-1, din...157

18 oct 00:00SportPsihologul sportiv Andreas Hniatiuc n-are milă de Cosmin Contra: „Cum să fie un model ăsta care vorbește dancileza și înjură ca un derbedeu?”

Andreas Hniatiuc, unul dintre psihologii renumiţi din domeniul sportului, fost lector la Școala Federală de...151

18 oct 00:00SportValoarea lui George Pușcaș s-a dublat și atacantul a intrat direct în top 3 români

George Pușcaș nu trece printr-o perioadă prea bună, după ce a ratat penalty-ul din meciul dintre România și...126

Local
18 oct 02:21LocalModernizarea arterelor între Gara CFR şi staţiunea Mamaia: detalii! FOTO

Primăria Constanţa reaminteşte investiția în valoare de 91,5 milioane lei (fonduri structurale) pentru...1049

18 oct 03:04LocalAutovehicule abandonate sau fără stăpân vor fi ridicate de pe domeniul public

24 de autoturisme abandonate în diverse zone ale orașului vor fi ridicate în cursul acestei săptămâni, în cadrul...315

18 oct 03:02LocalALERTĂ! Minoră din județul Constanța dată DISPĂRUTĂ!

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia Alexandrei Georgiana Nițu de 13 ani, din localitatea Crucea,...909

18 oct 03:01LocalPolițiștii de frontieră au intervenit în sprijinul unui bărbat cu probleme medicale aflat la pescuit pe Dunăre

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au intervenit în sprijinul unui bărbat...356

18 oct 03:00LocalPolițiștii din Constanța, de vorbă cu elevii despre neglijarea protejării identității lor

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 5 au...294

18 oct 02:58LocalTurist CĂUTAT de polițiști, în Tulcea! Se rătăcise..

Salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină, în dimineața de joi, 17 octombrie,...340

18 oct 02:58LocalVal de șoferi BEȚI pe drumurile din Constanța!

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 16.10, au depistat...434

18 oct 02:59LocalA luat foc o maşină în Poarta Albă

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi, miercuri noapte, să intervină în localitatea Poarta Albă. Conform...547

18 oct 03:07LocalUniunea Armenilor din Constanța, lansare de carte și un minunat concert

Uniunea Armenilor din Constanța organizează sâmbătă, 19 octombie, ora 17.00, la Muzeul de Artă, evenimentul...450

18 oct 03:09LocalSimpione SRL va ridica un imobil de opt etaje în Constanța

S.C. SIMPIONE S.R.L. intenționează să ridice un imobil de 8 etaje pe strada Oborului din municipiul Constanța iar...759

Politică
18 oct 00:05PoliticăSondaj PNL: Lupte grele pentru turul II la alegerile prezidențiale

Un sondaj intern transmis în PNL în debutul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale arată că în timp...651

18 oct 02:21PoliticăBani de la Guvern pentru localitățile din județul Constanța. Cine a primit cea mai mare sumă!

Hotărârea nr. 752/2019 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din taxa pe...927

18 oct 02:22PoliticăLudovic Orban, despre examenul de rezidențiat: „O formă de examinare care nu este absolut necesară“

Prim-ministrul desemnat Ludovic Orban a declarat, joi, că problema examenului de rezidențiat reprezintă una dintre...240

18 oct 02:22PoliticăFlutur: Cine a votat căderea guvernului să meargă până la capăt; provizoratul şi interimatul trebuie curmat

Liderul judeţean al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că acei politicieni...257

18 oct 03:00PoliticăAnunț oficial din PNL: De când vor fi concediați bugetarii angajați de PSD „pe pile“

...539

18 oct 03:03PoliticăMircea Diaconu: Premierul nu îl decide preşedintele României; îl decide jocul politic

Candidatul independent la alegerile prezidenţiale, susţinut de către Pro România şi ALDE, Mircea Diaconu, a atras...250

18 oct 03:02PoliticăLudovic Orban spune că Pro România se alintă: Până la final ne vom înțelege. O să fie ca la moțiunea de cenzură

Premierul desemnat sa formeze guvernul, Ludovic Orban (PNL), a declarat joi, dupa discutiile cu Pro Romania legate de...215

18 oct 03:02PoliticăPonta: Susţinem să avem alegeri parlamentare anticipate odată cu cele locale sau la o săptămână diferenţă

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat joi că susţine organizarea de alegeri parlamentare anticipate...223

18 oct 00:05PoliticăDeputatul Boroianu, pe lista de propuneri a PNL pentru Ministerul Agriculturii

Posibilul Guvern PNL vine cu surprize la capitolul nominalizări pentru ministere. De la Constanţa, sunt vehiculate...1259

18 oct 03:03PoliticăPropunerile PNL pentru noul Guvern Orban!

A apărut lista cu propunerile miniștrilor din Guvernul Orban, după rundele de negocieri cu partidele care au votat...698

Monden
18 oct 00:00MondenAlexa, noi dezvăluiri despre bătaia primită de la Anamaria Prodan

În luna iulie a acestui an, fanii sportului şi nu numai au fost luaţi prin surprindere de un gest făcut de Anamaria...130

18 oct 00:00MondenÎn ce vilă a locuit Tamara Buciuceanu. Sora de 88 de ani şi nepotul „Ionică“ îi moștenesc averea

Tamara Buciuceanu-Botez nu a avut niciun copil cu soțul ei, medicul anestezist Alexandru Botez care a decedat în urmă...157

18 oct 19:24MondenRamona Bădescu a născut în secret la o clinică privată din Roma

Vis împlinit pentru Ramona Bădescu. Bruneta, în vârstă de 50 de ani, a dus foarte bine sarcina la bun sfârşit şi...112

18 oct 00:00MondenUnde și când va avea loc înmormântarea Tamarei Buciuceanu Botez

Tamara Bucicuceanu Botez va fi înmormântată vineri la ora 12.00 la Cimitirul Sf Vineri, unde”doamna...112

18 oct 00:00MondenNicki Minaj susţine că a fost sarcastică când a vorbit despre o colaborare cu Adele

Nicki Minaj a susţinut că a fost "sarcastică" atunci când a spus că a înregistrat o melodie şi a filmat un...114

18 oct 00:00MondenJonah Hill a renunţat să joace în noul ''The Batman''

Jonah Hill, actor dublu nominalizat la premiul Oscar, s-a retras din negocierile pentru rolul antagonistului din noul...107

18 oct 00:00MondenJennifer Aniston revine în televiziune într-un serial difuzat de Apple TV+

Actriţa Jennifer Aniston revine în televiziune într-un serial produs de platforma de streaming Apple TV+, "The...112

18 oct 00:00MondenHitul 'Con Altura' al cântăreţei spaniole Rosalia a depăşit un miliard de vizualizări pe YouTube

Noua senzaţie a muzicii spaniole Rosalia a obţinut un nou succes în cariera sa fulgerătoare: videoclipul piesei 'Con...114

18 oct 00:00MondenDavid Duchovny va juca într-un remake după filmul horror ''The Craft''

Studiourile Blumhouse Productions l-au distribuit pe starul seriei "X-Files", David Duchovny, în proiectul unui remake...101

18 oct 00:00MondenUn musical bazat pe celebrul film "Mrs. Doubtfire" se va juca din primăvară pe Broadway

Un nou musical bazat pe filmul clasic cu Robin Williams din 1993, "Mrs. Doubtfire", va ajunge pe Broadway în primăvara...104

Mapamond
18 oct 00:00MapamondBoris Johnson anunţă un "nou acord excelent" de Brexit

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat joi dimineaţa pe Twitter că s-a ajuns la un "nou acord excelent" de Brexit...116

18 oct 00:00MapamondNegocierile de aderare cu Turcia ar trebui suspendate din cauza invaziei în nordul Siriei, afirmă preşedintele PE

Negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Turcia ar trebui suspendate din cauza invaziei în nordul Siriei, a...104

18 oct 00:00MapamondDiplomaţi americani, acuzaţi că ar fi încercat să intre într-o zonă unde se află o bază secretă rusă

Rusia a acuzat joi trei diplomaţi acreditaţi la ambasada SUA din Moscova de a fi încercat să intre într-o zonă cu...109

18 oct 00:00MapamondBulgaria: Directorul postului naţional de radio, demis pentru încălcarea dreptului la informare al cetăţenilor

Autoritatea de reglementare în domeniul mass-media din Bulgaria l-a demis joi pe directorului postului naţional de...104

18 oct 00:00MapamondGrecia: Cel puţin zece arestări după ce un grup de protestatari a invadat consulatul turc din Salonic

Poliţia elenă a arestat joi cel puţin zece persoane care au invadat sediul consulatului Turciei de la Salonic, în...116

18 oct 00:00MapamondPoliţia olandeză a arestat 23 de persoane în urma ciocnirilor dintre turci şi kurzi în Rotterdam

Poliţia olandeză a anunţat joi că a arestat 23 de persoane în urma ciocnirilor survenite cu o zi înainte în...110

18 oct 00:00MapamondSiria: Ofensiva turcă a determinat 300.000 de civili să-şi abandoneze locuinţele

Operaţiunea militară lansată de Turcia împotriva miliţiei kurde din nord-estul Siriei a determinat 300.000 de...106

18 oct 00:00MapamondVietnam: Ministrul adjunct al Educaţiei a murit după ce a căzut de la etajul opt al instituţiei

Ministrul adjunct al Educaţiei din Vietnam a murit joi dimineaţa după ce a căzut de la etajul opt al instituţiei,...118

18 oct 00:00MapamondFrontex: Numărul de treceri ilegale a frontierelor spre UE a crescut în septembrie

Numărul de treceri ilegale de frontiere ale Uniunii Europene a crescut în mod semnificativ în septembrie, majoritatea...107

18 oct 00:00MapamondManifestaţie la Varşovia pentru apărarea educaţiei sexuale a minorilor

Circa o mie de persoane au manifestat miercuri seara la Varşovia împotriva unui proiect de lege care pedepseşte cu...115

Sănătate
12 oct 04:54SănătateBoala mâinilor murdare! Aproximativ 100 de copii din Constanța, diagnosticați cu hepatita A

Peste 130 de persoane au fost spitalizate în ultimele trei luni în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța cu...2773

10 oct 15:26SănătateDirectorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă: 'Suntem singura secție de Ortopedie din Dobrogea care rezolvă urgențele'

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța a primit, în ultimii doi ani, o finanțare...3545

9 oct 00:00SănătateEste nevoie de sânge! Participă şi tu la acţiunea de donare de la Hârşova!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Oraşului Hârşova şi Spitalul Orăşenesc Hârşova...587

30 sep 00:00SănătateFonduri nerambursabile pentru dotarea Spitalului Orăşenesc Hârşova

Primarul Orașului Hârșova, Viorel Ionescu, a semnat luna trecută contractul de finanțare a proiectului „Dotarea...784

30 sep 02:35SănătateUn medicament cu ranitidină a fost retras de pe piață: specialiștii consideră că produce cancer

Un medicament care conține ranitidină este suspectat că ar putea produce cancer și a fost retras dintr-un mare lanț...1633

28 sep 01:01SănătateStroe: Spitalul Militar va fi transformat în Spital Regional; va fi gata în 2 ani, în parteneriat cu turcii

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, a anunțat într-o conferință de presă că spitalul regional va fi gata...5034

27 sep 01:04SănătateO reţea de trafic de ovare şi nou-născuţi, destructurată de poliţia greacă

O reţea de traficanţi care vindeau nou-născuţi şi ovare prelevate de la femei provenite în principal din Bulgaria...1002

26 sep 01:01SănătateProiect de rectificare bugetară pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța!

În luna august a acestui an, bugetul Spitalulului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța a fost rectificat, la...2212

25 sep 16:26SănătateCompartimentul de Terapie Intensivă Neonatală inaugurat cu sprijinul unor asociaţii şi a unei fundaţii

Opt mii de ore de muncă, 14 kilometri de cablu de date, 70 tone de nisip şi aproape 14.000 de cărămizi, sunt doar...2723

24 sep 01:28SănătateANUNŢ PROGRAM DONARE DE SÂNGE!

Toate persoanele care doresc să doneze sânge, dar nu o pot face în zilele lucrătoare, să se prezinte sâmbătă...1115