rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 13 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul de reabilitare a falezei de la Mangalia, menţionat pe site-ul Uniunii Europene. Ce alte proiecte cu finanţare de la UE mai derulează administraţia locală

Site-ul Uniunii Europene prezintă, la secţiunea „articole din presă” referitoare la utilizarea cu succes a fondurilor UE, proiectele pentru care a primit finanţare municipiul Mangalia. Se face referire, în postarea Uniunii Europene, la “Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului”, care are o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei, fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul se află în procedură de achiziție în vederea contractării serviciului de execuție, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este 2021. Proiectul presupune reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanță de 2 km, prin refacerea integrală a zonei pietonale și a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spațiu verde și vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferențe de nivel și sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces și rampe pentru persoane cu dizabilități, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin.

În afară de acest proiect menţionat pe site-ul UE, amintim că administraţia locală a demarat şi alte proiecte, tot cu finanţare europeană, după cum urmează:

- Dezvoltare Turistică în staţiunea Saturn, proiect care se află în execuţie şi are o valoare totală de aproximativ 20 mil. lei. Termenul estimat de finalizare este septembrie 2020, însă Primăria Mangalia a anunţat că depune eforturi pentru a finaliza acest proiect în perioada mai-iunie 2020, fără a afecta sezonul estival.

În cadrul proiectului, vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va reface reţeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu. După modernizare, staţiunea Saturn va avea panouri de informare, cu led, staţii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste şi staţii de biciclete, alimentate cu energie solară. Totodată, în staţiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat.

- Reabilitarea Bisericii „Sf. Gheorghe”, care este declarată monument istoric.

Pentru acest proiect urmează a se da ordinul de începere a lucrărilor, la începutul lunii octombrie a.c. Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei, iar termenul estimat de finalizare este anul 2021.

Proiectul vizează reabilitarea faţadelor, a picturii murale exterioare şi interioare, consolidarea structurii de rezistenţă, sistematizarea curţii, refacerea împrejmuirii, reabilitarea tuturor instalaţiilor, construirea unui nou lumânărar pentru Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe, precum şi dotarea corespunzătoare a clădirii.

- Reabilitarea unui număr de 17 străzi din municipiul Mangalia, prin programul Interreg-V, în parteneriat cu Primăria Balcic.

Proiectul se află în procedură de elaborare a proiectului tehnic. Valoarea totală estimată este de aproximativ 15 milioane lei. Termenul de finalizare este: mai-iunie 2020

Proiectul face parte dintr-un program transfrontalier româno-bulgar, care prevede reabilitarea tramei stradale din centrul municipiului. Acesta se referă la asfaltarea a 17 străzi din zona centrală a oraşului şi alte cartiere, pentru o mai bună desfăşurare a traficului rutier şi pietonal. În acest sens, se vor reface trotuarele, spaţiile verzi şi alte suprafeţe adiacente de pe străzile supuse reabilitării. Se va interveni cu lucrări la trama stradală, pe următoarele străzi: Dr. Motaş, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertăţii, Mărăşeşti, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Ţepeş Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan.

- Dezvoltare Turistică în Staţiunea Neptun-Olimp

În momentul de faţă, se elaborează proiectul tehnic; valoarea totală estimată a proiectului este de aproximativ 23 milioane de lei, iar data finalizării: octombrie-noiembrie 2020.

Proiectului vizează dezvoltarea durabilă a turismului şi, implicit, creşterea numărului mediu de salariaţi în staţiunea turistică şi balenoclimaterică Neptun-Olimp şi include investiţii în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale pe străzile Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Şcolii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale, Faleza Neptun din staţiunea Neptun Olimp, precum şi investiţii în modernizarea sistemului de iluminat public rutier şi pietonal, amenjarea de piste de biciclişti şi spaţii verzi pe străzile modernizate.

- Implementarea Planului de Mobilitate Urbană (PMUD), la nivelul municipiului Mangalia.

Proiectul se află în faza de contractare. Valoarea acestuia se ridică la 46 milioane de lei; data finalizării: anul 2022

Prin acest proiect se urmăresc realizarea următoarelor obiective: dezvoltarea unui sistem de transport public atractiv, eficient şi accesibil locuitorilor oraşului, reducerea traficului rutier şi, totodată, reducerea poluării aerului, precum şi a poluării fonice în oraş, eliminarea blocajelor şi creşterea siguranţei în trafic atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni, crearea infrastructurii necesare pentru un transport nepoluant. Conform documentaţiei tehnice, lucrările care fac obiectul PMUD se referă la lucrări de modernizarea străzilor şi aleilor pietonale în deplină siguranţă şi confort, amenajarea unei zone pietonale şi a pistelor de biciclete, amenajarea alveolelor pentru staţiile de autobuz, precum şi semnalizarea corespunzătoare a acestora, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun. Intervenţiile în cadrul proiectului mai vizează lucrări de refacere a spaţiilor verzi, trotuare, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride în staţiunea Cap-Aurora, cu sistem de iluminat modern şi semnalizare corespunzătoare pentru acest tip de parcare, dar şi pentru faleza din staţiune.

- Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Mangalia.

Proiectul se află în faza de precontractare şi are o valoare de aproximativ 11 mil. de lei. Termenul de finalizare este noiembrie-decembrie 2020.

Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter şi două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate. Astfel, la parter, în imediata apropiere a zonei de aşteptare, se va afla recepţia, amplasată central pe lângă culoarele de circulaţie, pentru o mai bună accesibilitate. Tot la parter, se vor regăsi cabinete ambulatoriu cu următoarele specializări: tratamente chirurgicale, investigaţii imagistice, medicină internă, cardiologie, stomatologie, ortopedie şi spaţiu tehnic. La etajul I, accesul pacienţilor se va face cu lifturi la cabinetul de recoltare, la cabinetul de neurologie şi urologie. La etajul al II-lea, se vor regăsi cabinete de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, citologie Papa-Nicolau, alergologie, bacteorologie. Conform documentaţiei tehnice, s-a propus şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă pentru diverse specializări, printre care: chirurgie, radiologie, stomatologie, ortopedie, etc. De asemenea, s-a mai propus contractarea, din aceleaşi fonduri UE, a echipamentelor RMN, CT şi mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecţiuni, precum şi alte dispozitive de tehnică medicală de ultimă generaţie, folosite în cabinetele de specialitate.

- Construirea unei unităţi de învăţământ la Şcola Gimnazială ”Gala Galaction”.

Proiectul se află în evaluare tehnico-financiară şi are o valoare de 16 milioane de lei; data estimată pentru finalizare: anul 2022

Noua clădire a Şcolii Gala Galaction va fi construită în incinta unităţii de învăţământ, situată pe Şoseaua Constanţei, nr. 27, din localitate. După desfiinţarea clădirii existente, noua locaţie va avea un demisol, parter plus trei etaje, urmând să găzduiască aproximativ 800 de elevi, care vor putea face cursurile în condiţii optime şi cu dotări moderne. De asemenea, noua construcţie va avea două săli de sport, 16 săli de clasă, patru laboratoare, vestiare, bibliotecă, spaţii administrative, cancelarie şi alte birouri, cabinete medicale. Totodată, vor fi amenajate trotuarele şi aleile de circulaţie pietonală, spaţiile verzi, precum şi o parcare.

- Înfiinţarea unei baze sportive şi reabilitarea de infrastructură rutieră.

Şi acest proiect se află în evaluare tehnico-financiară. Are o valoare estimată la 14 milioane de lei, iar ca termen de finalizare: anul 2022.

Proiectul se referă la înfiinţarea unei baze sportive moderne, pe actualul amplasament al Bazei Sportive Pescăruş, unde va fi construit un complex sportiv cu două bazine de înot, cu o suprafaţă totală de 1441mp, destinat tuturor iubitorilor sportului. În acelaşi complex va fi realizat un teren de sport multifuncțional, unde se va putea juca baschet, handbal şi fotbal. Totodată, se vor asfalta străzile din imediata vecinătate a obiectivelor de investiţii ce vor fi propuse pentru reabilitare, cu fonduri UE.

- Reabilitarea sistemului de iluminat public central.

Proiectul se află în faza de evaluare tehnico-financiară şi are o valoare de 5 milioane de lei; termen de finalizare: anul 2022.

- Reabilitarea Grădinii de Vară ”Farul”.

Proiectul se află în evaluare. Valoarea totală estimată: 23 milioane de lei; termenul de finalizare: anul 2022.

- Construirea de locuinţe sociale.

Proiect se află în evaluare tehnico-financiară, are o valoare de 6 milioane de lei şi o dată estimată de finalizare: anul 2022.

R.C.

joi, 19 septembrie 20191425
Comentarii

04Primar PNL cu doua fete(19 sep 14:44)
Bai IREALITATEA care-i ridici osanale primarului vopsit PNL, Radu Cristian, dar facut si garantat primar in doua randuri de PSD! Vino sa vezi oras distrus ca dupa razboi dupa ce a daramat nebunul garajele de-avalma si-au ramas numai ruine si gunoi in loc! Vino sa vezi trotuare si borduri puse de toti prostii care deja s-au surpat..Nimicnicia asta de om este dusmanul nr. 1 al Mangaliei si-l doarre-n kur ca el sta in ditamai violiul la C-ta. Este navetist: vine suge si ultimul banut..pleaca si ne lasa-n mizerie si saracie.
06Mike(19 sep 12:33)
Primar mincinos,ai distrus trotuarele,ai demolat garajele si nu ai facut nimic.Sa pleci din Mangalia ca cetatenii te urasc foarte mult.
16Mariana(19 sep 11:26)
Pe hartie arata bine dar in realitate orasul este praf si pulbere. Minciuni
26localnic(19 sep 08:03)
Realitate vrem,nu fictiiune,orasul este distrus,la facut Raducu dupa chipul lui,deplorant.
mai mult...Replica
13 aug 23:45ReplicaEXCLUSIV! Mario TAPANGEA, trimis în judecată pentru TRAFIC de DROGURI

Fiul unui afacerist cunoscut din Constanța are probleme grave cu legea! Mario Octav Tapangea, fiul lui Ioan Tapangea,...1335

13 aug 00:00ReplicaDANIEL RAFTE, nașul ADELINEI PESTRIȚU, își așteaptă SENTINȚA749
13 aug 00:00ReplicaȘOCANT! O PROSTITUATĂ sechestrată a CERUT să fie INTERCEPTATĂ, ca să scape de INFRACTORI513
13 aug 00:00ReplicaDETALII din DOSARUL TÂNĂRULUI care a MURIT ÎMPUȘCAT în CAP de un POLIȚIST! VIDEO

Șoferul care nu a oprit la semnalele polițiștilor și a fost urmărit, moment în care un om al legii a tras un foc...397

13 aug 23:18ReplicaSANCŢIUNI în LANŢ pentru CLUBURILE din MAMAIA378
13 aug 00:00ReplicaHOȚII fură pe LITORAL doar WHISKY BLACK LABEL! VIDEO341
13 aug 00:00ReplicaPRIMARUL comunei Dobromir a fost AMENDAT că nu și-a ACTUALIZAT SITE-ul

Primarul din Dobromir, Visel Iusein, a depus o plângere contravențională împotriva unei amenzi dată de către...233

13 aug 00:29ReplicaA APĂRUT o PETIȚIE pentru LEGALIZAREA CANABISULUI262
13 aug 00:00ReplicaUn ŞOFER şi-a PARCAT mașina în SENSUL GIRATORIU262
13 aug 00:12ReplicaI-a fost AVARIATĂ mașina după ce a fost SCUIPATĂ și ÎNJURATĂ pentru că și-a cerut DREPTURILE! Video

În urmă cu o săptămână vă prezentam cazul unei femei care suferă de handicap grav, și care, alături de fiica...468

13 aug 00:00ReplicaFRANCEZ, condamnat pentru evaziune fiscală, EXTRĂDAT în URMA unui MANDAT EUROPEAN DE ARESTARE209
13 aug 00:00ReplicaSOȚIA edilului din MEDGIDIA va candida la PRIMĂRIA PEȘTERA368
Vremea
21.2°21.2° - 22.4° joi, 13 august 2020
ConstanțaUmiditate: 70%
Vânt: 7.56 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
13 aug 00:00SportRivaldinho de la FC Viitorul a plecat la echipa poloneză Cracovia

FC Viitorul a anunţat, miercuri seară, că l-a transferat pe brazilianul Rivaldinho la gruparea poloneză Cracovia,...170

13 aug 00:00SportClubul Astra Giurgiu a anunţat că l-a achiziţionat pe mijlocaşul George Merloi, ultima dată component al echipei Academica Clinceni

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, miercuri, că l-a achiziţionat pe mijlocaşul George Merloi, ultima dată component al...151

13 aug 00:00SportClubul Academica Clinceni a mai anunţat două achiziţii: Mladen Jutric şi Amir Bilali

Clubul Academica Clinceni a anunţat, miercuri, că i-a achiziţionat pe jucătorii Mladen Jutric şi Amir Bilali,...155

13 aug 00:00SportElise Mertens (23 WTA) s-a calificat în sferturile turneului de la Praga, după o victorie cu C. Giorgi, scor 6-4, 6-2

Jucătoarea belgiană de tenis Elise Mertens (23 WTA), favorită nr. 3, s-a calificat în sferturile turneului de la...152

Local
13 aug 00:06LocalPRINS DROGAT la VOLAN, pe străzile din județ

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, la data 11 august a.c., în jurul orei 19.50, au identificat un...525

13 aug 00:06LocalISPRĂVILE șoferilor, pe străzile din Constanța: BEȚI, DROGAȚI, cu MAȘINI RADIATE și FĂRĂ PERMIS

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Nicolae Bălcescu, la data de 11 august a.c., în jurul orei 12.30, au...588

13 aug 17:25LocalPolițiștii constănțeni, în control pe raza mai multor localități

386

13 aug 00:05LocalVeşti BUNE despre restaurarea cetăţii CAPIDAVA: a fost fixat termenul de RECEPŢIE a LUCRĂRILOR

Pe platoul din faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, miercuri, 12 august, a avut loc o...487

13 aug 00:00LocalAcțiuni intensificate de dezinsecție în toate cartierele orașului

Primăria Municipiului Constanța continuă săptămâna aceasta acțiunile de dezinsecție. Echipele care asigură...159

13 aug 00:00LocalSe reiau lucrările de asfaltare a carosabilului pe bulevardul Mamaia

Echipele SC Confort Urban SRL vor interveni joi și vineri noapte cu utilaje de asfaltare pe sensul de mers către...164

13 aug 00:06LocalCONTROALE pe LITORAL: Operatorii de PLAJE, SANCȚIONAȚI

La data de 11 august a.c., în intervalul orar 10.00-18.00, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, cu...523

13 aug 00:06LocalRAZII în MAMAIA și SATUL de VACANȚĂ: Haine de 'FIRMĂ' VÂNDUTE la GREU

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, la data de 11 august a.c., au...532

13 aug 23:08LocalŞOCANT: Un COPIL de 7 ANI a fost găsit MORT în MAŞINA de SPĂLAT

1743

Politică
13 aug 00:00PoliticăTurcan: PSD, singurul partid din UE care s-a aliat cu pandemia COVID. Subminează orice efort al medicilor

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că PSD este ''singurul partid din Uniunea Europeană care s-a aliat cu pandemia...148

13 aug 00:00PoliticăParlament - Ciolacu: În 17 august depunem moţiunea de cenzură

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, miercuri, că partidul pe care...165

13 aug 00:00PoliticăOrban: Cea mai mare creştere a cazurilor de COVID - după decizia CCR, suprapusă cu măsurile de relaxare

152

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2446

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...4015

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

4013

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2432

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9546

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4752

Monden
13 aug 00:00MondenNatalia Oreiro și marele regret al carierei sale: „O rușine”

Natalia Oreiro se plânge că a făcut o reclamă la tampoane igienice de care astăzi îi este foarte rușine. Dar nu...156

13 aug 20:11MondenDrama actriței din serialul „Farmece“, Alyssa Milano: „Chelesc de la COVID-19!“

Actrița de 47 de ani, Alyssa Milano chelește și caută cu disperare un ajutor din partea medicilor. Ea a suferit de...146

13 aug 00:00MondenMarilyn Monroe, prima dragoste adevărată a actorului Tony Curtis. Ce s-a întâmplat cu copilul celor doi

157

13 aug 00:00MondenDwayne Johnson, cel mai bine plătit actor din lume pentru al doilea an consecutiv

Actorul Dwayne Johnson, fost practicant de wrestling, şi-a menţinut poziţia în fruntea clasamentului celor mai bine...154

13 aug 00:00MondenAdria Arjona se alătură lui Diego Luna în distribuţia noului serial „Star Wars“

Actriţa latino-americană Adria Arjona îl va însoţi pe actorul mexican Diego Luna în noul serial ''Star Wars''...149

13 aug 00:00MondenPrinţul Harry şi Meghan Markle s-au mutat la Santa Barbara

146

Mapamond
13 aug 00:00MapamondIranul avertizează că vaccinul rusesc anti-COVID-19 este "potenţial periculos" înainte de finalizarea studiilor clinice

Ministerul iranian al Sănătăţii a cerut miercuri să se dea dovadă de prudenţă în legătură cu noul vaccin...143

13 aug 00:00MapamondCoronavirus: Venezuela a depăşit pentru prima dată 1.000 de cazuri pe zi

Venezuela a depăşit pentru prima dată pragul de 1.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, a...146

13 aug 00:00MapamondCoronavirus - Belgia: Portul măştii, obligatoriu în regiunea Bruxellesului

143

13 aug 00:00MapamondCoronavirus: Berlinul ridică semne de întrebare cu privire la „calitatea, eficienţa şi siguranţa“ vaccinului rus

Ministerul german al Sănătăţii a ridicat semne de întrebare, marţi, cu privire la ''calitatea, eficienţa şi...150

13 aug 00:00MapamondTraversarea Canalului Mânecii: 16 migranţi salvaţi în mai multe operaţiuni

Şaisprezece migranţi care încercau să traverseze Canalul Mânecii între Franţa şi Anglia cu mici ambarcaţiuni au...145

13 aug 00:00MapamondMagnatul american din mass-media Sumner Redstone a încetat din viaţă la vârsta de 97 de ani

145

Sănătate
13 aug 00:00SănătateStudiu: Medicament experimental pentru Alzheimer, util în autism?

Un medicament experimental pentru Alzheimer a redat funcția unor celule cerebrale deteriorate de autism, arată un nou...140

13 aug 00:00SănătateRadiografia dentară: ce rol are, câte tipuri există și ce efecte are asupra sănătății

Radiografia dentară este o imagine a danturii pe care stomatologul o folosește pentru a evalua sănătatea orală a...144

13 aug 00:00SănătateCe sporturi poți să faci în vacanță

145

13 aug 00:00SănătateMajoritatea produselor din plastic alimentar perturbă sistemul endocrin

Sistemul endocrin înglobează glandele endocrine din corp, glande responsabile pentru secretarea diverșilor hormoni...154

13 aug 00:00SănătateRetenția de apă: cauze și soluții eficiente

La persoanele sănătoase, retenția de apă este mai frecvent întâlnită la femei, fiind mai degrabă legată de...149

13 aug 00:00SănătateConsumul ridicat de fructe și legume scade riscul de diabet

Rezultatele unui studiu recent confirmă recomandările oficiale privind consumul zilnic de fructe și legume pentru a...141

13 aug 00:00SănătateVisele anxioase: tot ce trebuie să știi

Un somn odihnitor este cel mai bun panaceu. După o zi grea de muncă, cele 7-8 ore de somn îți oferă posibilitatea...154

13 aug 00:00SănătateÎngrijirea tenului gras în sezonul cald

Excesul de sebum este una dintre cele mai des întâlnite probleme ale tenului, care afectează undeva între 40% și...145

13 aug 18:46SănătateNelu Tătaru: Testele Real Time - PCR au ajuns la o valoare de 50 milioane de euro

669

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT