rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 6 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proiectul de reabilitare a falezei de la Mangalia, menţionat pe site-ul Uniunii Europene. Ce alte proiecte cu finanţare de la UE mai derulează administraţia locală

Site-ul Uniunii Europene prezintă, la secţiunea „articole din presă” referitoare la utilizarea cu succes a fondurilor UE, proiectele pentru care a primit finanţare municipiul Mangalia. Se face referire, în postarea Uniunii Europene, la “Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului”, care are o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei, fiind finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Proiectul se află în procedură de achiziție în vederea contractării serviciului de execuție, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este 2021. Proiectul presupune reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanță de 2 km, prin refacerea integrală a zonei pietonale și a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spațiu verde și vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferențe de nivel și sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scări de acces și rampe pentru persoane cu dizabilități, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent în mediul marin.

În afară de acest proiect menţionat pe site-ul UE, amintim că administraţia locală a demarat şi alte proiecte, tot cu finanţare europeană, după cum urmează:

- Dezvoltare Turistică în staţiunea Saturn, proiect care se află în execuţie şi are o valoare totală de aproximativ 20 mil. lei. Termenul estimat de finalizare este septembrie 2020, însă Primăria Mangalia a anunţat că depune eforturi pentru a finaliza acest proiect în perioada mai-iunie 2020, fără a afecta sezonul estival.

În cadrul proiectului, vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va reface reţeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu. După modernizare, staţiunea Saturn va avea panouri de informare, cu led, staţii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste şi staţii de biciclete, alimentate cu energie solară. Totodată, în staţiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat.

- Reabilitarea Bisericii „Sf. Gheorghe”, care este declarată monument istoric.

Pentru acest proiect urmează a se da ordinul de începere a lucrărilor, la începutul lunii octombrie a.c. Valoarea proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei, iar termenul estimat de finalizare este anul 2021.

Proiectul vizează reabilitarea faţadelor, a picturii murale exterioare şi interioare, consolidarea structurii de rezistenţă, sistematizarea curţii, refacerea împrejmuirii, reabilitarea tuturor instalaţiilor, construirea unui nou lumânărar pentru Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe, precum şi dotarea corespunzătoare a clădirii.

- Reabilitarea unui număr de 17 străzi din municipiul Mangalia, prin programul Interreg-V, în parteneriat cu Primăria Balcic.

Proiectul se află în procedură de elaborare a proiectului tehnic. Valoarea totală estimată este de aproximativ 15 milioane lei. Termenul de finalizare este: mai-iunie 2020

Proiectul face parte dintr-un program transfrontalier româno-bulgar, care prevede reabilitarea tramei stradale din centrul municipiului. Acesta se referă la asfaltarea a 17 străzi din zona centrală a oraşului şi alte cartiere, pentru o mai bună desfăşurare a traficului rutier şi pietonal. În acest sens, se vor reface trotuarele, spaţiile verzi şi alte suprafeţe adiacente de pe străzile supuse reabilitării. Se va interveni cu lucrări la trama stradală, pe următoarele străzi: Dr. Motaş, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertăţii, Mărăşeşti, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Ţepeş Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan.

- Dezvoltare Turistică în Staţiunea Neptun-Olimp

În momentul de faţă, se elaborează proiectul tehnic; valoarea totală estimată a proiectului este de aproximativ 23 milioane de lei, iar data finalizării: octombrie-noiembrie 2020.

Proiectului vizează dezvoltarea durabilă a turismului şi, implicit, creşterea numărului mediu de salariaţi în staţiunea turistică şi balenoclimaterică Neptun-Olimp şi include investiţii în reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere şi pietonale pe străzile Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Şcolii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale, Faleza Neptun din staţiunea Neptun Olimp, precum şi investiţii în modernizarea sistemului de iluminat public rutier şi pietonal, amenjarea de piste de biciclişti şi spaţii verzi pe străzile modernizate.

- Implementarea Planului de Mobilitate Urbană (PMUD), la nivelul municipiului Mangalia.

Proiectul se află în faza de contractare. Valoarea acestuia se ridică la 46 milioane de lei; data finalizării: anul 2022

Prin acest proiect se urmăresc realizarea următoarelor obiective: dezvoltarea unui sistem de transport public atractiv, eficient şi accesibil locuitorilor oraşului, reducerea traficului rutier şi, totodată, reducerea poluării aerului, precum şi a poluării fonice în oraş, eliminarea blocajelor şi creşterea siguranţei în trafic atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni, crearea infrastructurii necesare pentru un transport nepoluant. Conform documentaţiei tehnice, lucrările care fac obiectul PMUD se referă la lucrări de modernizarea străzilor şi aleilor pietonale în deplină siguranţă şi confort, amenajarea unei zone pietonale şi a pistelor de biciclete, amenajarea alveolelor pentru staţiile de autobuz, precum şi semnalizarea corespunzătoare a acestora, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, pe traseul mijloacelor de transport în comun. Intervenţiile în cadrul proiectului mai vizează lucrări de refacere a spaţiilor verzi, trotuare, amenajarea unei parcări de tip Park&Ride în staţiunea Cap-Aurora, cu sistem de iluminat modern şi semnalizare corespunzătoare pentru acest tip de parcare, dar şi pentru faleza din staţiune.

- Extinderea şi dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal Mangalia.

Proiectul se află în faza de precontractare şi are o valoare de aproximativ 11 mil. de lei. Termenul de finalizare este noiembrie-decembrie 2020.

Noul corp de clădire va fi o extindere a pavilionului B, cu parter şi două etaje, unde vor fi amenajate cabinete medicale de specialitate. Astfel, la parter, în imediata apropiere a zonei de aşteptare, se va afla recepţia, amplasată central pe lângă culoarele de circulaţie, pentru o mai bună accesibilitate. Tot la parter, se vor regăsi cabinete ambulatoriu cu următoarele specializări: tratamente chirurgicale, investigaţii imagistice, medicină internă, cardiologie, stomatologie, ortopedie şi spaţiu tehnic. La etajul I, accesul pacienţilor se va face cu lifturi la cabinetul de recoltare, la cabinetul de neurologie şi urologie. La etajul al II-lea, se vor regăsi cabinete de hematologie, biochimie, imunologie, microbiologie, citologie Papa-Nicolau, alergologie, bacteorologie. Conform documentaţiei tehnice, s-a propus şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă pentru diverse specializări, printre care: chirurgie, radiologie, stomatologie, ortopedie, etc. De asemenea, s-a mai propus contractarea, din aceleaşi fonduri UE, a echipamentelor RMN, CT şi mamograf, necesare diagnosticării diferitelor afecţiuni, precum şi alte dispozitive de tehnică medicală de ultimă generaţie, folosite în cabinetele de specialitate.

- Construirea unei unităţi de învăţământ la Şcola Gimnazială ”Gala Galaction”.

Proiectul se află în evaluare tehnico-financiară şi are o valoare de 16 milioane de lei; data estimată pentru finalizare: anul 2022

Noua clădire a Şcolii Gala Galaction va fi construită în incinta unităţii de învăţământ, situată pe Şoseaua Constanţei, nr. 27, din localitate. După desfiinţarea clădirii existente, noua locaţie va avea un demisol, parter plus trei etaje, urmând să găzduiască aproximativ 800 de elevi, care vor putea face cursurile în condiţii optime şi cu dotări moderne. De asemenea, noua construcţie va avea două săli de sport, 16 săli de clasă, patru laboratoare, vestiare, bibliotecă, spaţii administrative, cancelarie şi alte birouri, cabinete medicale. Totodată, vor fi amenajate trotuarele şi aleile de circulaţie pietonală, spaţiile verzi, precum şi o parcare.

- Înfiinţarea unei baze sportive şi reabilitarea de infrastructură rutieră.

Şi acest proiect se află în evaluare tehnico-financiară. Are o valoare estimată la 14 milioane de lei, iar ca termen de finalizare: anul 2022.

Proiectul se referă la înfiinţarea unei baze sportive moderne, pe actualul amplasament al Bazei Sportive Pescăruş, unde va fi construit un complex sportiv cu două bazine de înot, cu o suprafaţă totală de 1441mp, destinat tuturor iubitorilor sportului. În acelaşi complex va fi realizat un teren de sport multifuncțional, unde se va putea juca baschet, handbal şi fotbal. Totodată, se vor asfalta străzile din imediata vecinătate a obiectivelor de investiţii ce vor fi propuse pentru reabilitare, cu fonduri UE.

- Reabilitarea sistemului de iluminat public central.

Proiectul se află în faza de evaluare tehnico-financiară şi are o valoare de 5 milioane de lei; termen de finalizare: anul 2022.

- Reabilitarea Grădinii de Vară ”Farul”.

Proiectul se află în evaluare. Valoarea totală estimată: 23 milioane de lei; termenul de finalizare: anul 2022.

- Construirea de locuinţe sociale.

Proiect se află în evaluare tehnico-financiară, are o valoare de 6 milioane de lei şi o dată estimată de finalizare: anul 2022.

R.C.

joi, 19 septembrie 20191191
Comentarii

04Primar PNL cu doua fete(19 sep 14:44)
Bai IREALITATEA care-i ridici osanale primarului vopsit PNL, Radu Cristian, dar facut si garantat primar in doua randuri de PSD! Vino sa vezi oras distrus ca dupa razboi dupa ce a daramat nebunul garajele de-avalma si-au ramas numai ruine si gunoi in loc! Vino sa vezi trotuare si borduri puse de toti prostii care deja s-au surpat..Nimicnicia asta de om este dusmanul nr. 1 al Mangaliei si-l doarre-n kur ca el sta in ditamai violiul la C-ta. Este navetist: vine suge si ultimul banut..pleaca si ne lasa-n mizerie si saracie.
06Mike(19 sep 12:33)
Primar mincinos,ai distrus trotuarele,ai demolat garajele si nu ai facut nimic.Sa pleci din Mangalia ca cetatenii te urasc foarte mult.
16Mariana(19 sep 11:26)
Pe hartie arata bine dar in realitate orasul este praf si pulbere. Minciuni
26localnic(19 sep 08:03)
Realitate vrem,nu fictiiune,orasul este distrus,la facut Raducu dupa chipul lui,deplorant.
mai mult...Replica
6 dec 00:00ReplicaPortul Constanța, contract pentru o firmă abonată la bani publici

Portul Constanța a atribuit un contract pentru lucrări de reparații uneia din cele mai cunoscute firme de la malul...31

6 dec 00:00ReplicaPărinţii de la Liceul Ovidius au convocat o şedinţă, să preîntâmpine un eventual scandal legat de fondul clasei50
6 dec 00:00ReplicaConstănțean CONDAMNAT în Italia pentru FAPTE cu VIOLENȚĂ, furt și EVADARE!102
6 dec 00:30ReplicaCum a pierdut comuna Cumpăna banii europeni pentru centrul de tineret

În luna iulie 2013, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Constanța” a demarat...177

6 dec 00:00ReplicaINTERVENȚIE la Constanța: Un bărbat a MURIT după ce a CĂZUT de pe un releu172
6 dec 00:00ReplicaAplicația 112: Facilități de transmitere a coordonatelor GPS100
6 dec 00:06ReplicaINCREDIBIL! DIRECTORUL Şcolii nr. 30 s-a luat la bătaie cu un poliţist local!

Scene incredibile la Şcoala nr.30 din municipiul Constanţa, zona Flămânda! Miercuri, 4 octombrie, a fost apelat...1021

6 dec 00:03ReplicaUn șofer BEAT a încercat să-și recupereze cu FORȚA mașina ridicată de angajații primăriei. VIDEO!1314
6 dec 00:08ReplicaNoi cazuri de HEPATITĂ într-o școală din Constanța1863
6 dec 00:05ReplicaNava scufundată la Midia: ultimele noutăţi legate de ranfluare!

Nava scufundată la Midia continuă să fie un subiect intens discutat, mai ales că la mijloc este vorba de mai multe...1767

6 dec 02:04ReplicaAdina Florea și-a retras candidatura pentru conducerea Secției Speciale1351
5 dec 09:44ReplicaAccident cu mai multe mașini în Constanța: una a ajuns pe SCUAR!3183
Vremea
-0.7°-0.7° - 1.3° vineri, 6 decembrie 2019
ConstantaUmiditate: 86%
Vânt: 3.05 m/s
Presiune: 1028 milibari

Loto
6/49222833363743
5/40142228313329
joker5323739425
Horoscop
mai mult...SPSportRT
6 dec 00:00SportZlatan Ibrahimovic îl atacă pe Cristiano: „Mă voi întâlni cu adevăratul Ronaldo în Serie A? În nici un caz! Ronaldo e doar unul, cel brazilian”

Zlatan Ibrahimovic, 38 de ani, a acordat un interviu presei din Italia în care a vorbit despre o posibilă revenire asa...95

6 dec 00:00SportPer Johansson, antrenorul Muntenegrului: „Sunteți favoriți cu Ungaria, aveți ce nu are nimeni în lume! E un fenomen!”

Per Joahnsson, antrenorul Muntenegrului, care a câştigat şi cu noi, dar şi cu Ungaria, crede că "tricolorele" au...92

6 dec 00:00SportCraiova - Botoșani 3-1. Oltenii urcă pe podium și continuă să viseze la titlu

Craiova a trecut de Botoșani, scor 3-1 (Mihăilă '20, Cicâldău '28 pen., Vătăjelu '90+3 / Ofosu '39), în etapa...94

6 dec 00:00SportClubul Corona Braşov, exclus din Cupa EHF după ce mai multe jucătoare s-au dopat

Clubul feminin de handbal Corona Braşov a fost exclus, joi, din competiţiile continentale de către Tribunalul...84

Local
6 dec 00:00LocalITM a sancționat firmele din Constanța care erau în neconformitate cu legea

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a continuat activitatea de control și verificare a societaţilor...126

5 dec 03:26LocalAccident rutier în Tulcea: trei persoane au fost rănite

Un accident rutier a avut loc miercuri, 4 decembrie, în municipiul Tulcea, trei persoane fiind transportate la Spitalul...674

5 dec 00:53LocalAgent de securitate, găsit MORT în zona Cazino Constanța

Tragedie! Un angajat al Diviziei de Pază SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Județean Constanța, a fost...2733

5 dec 03:27LocalAdăpostul pentru animale fără stăpân din Constanța a început pregătirile pentru iarnă

Paleții din padocuri au fost căptușiți cu fân iar țarcurile au fost izolate cu tablă pentru a proteja animalele...397

5 dec 03:08LocalSituația navei scufundate în Portul Midia: au fost scoase toate cadavrele oilor! VIDEO

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a recuperat toate cadavrele de oi din...849

5 dec 03:17LocalNoi locuri de parcare în Constanța

Primăria Municipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă programul de amenajare a parcărilor...712

5 dec 03:11LocalVictimele violenței domestice protejate la Constanța!

În Constanța se află singura locuință protejată pentru victimele violenței în familie, licențiată de Agenția...453

5 dec 03:12LocalAtenție, constănțeni! Din ianuarie, polițiștii ne pot legitima numai în anumite situații!

Din ianuarie 2020, polițistul este îndreptățit să legitimeze și să stabilească identitatea unei persoane numai...2064

5 dec 03:12LocalA găsit un card în magazin și și-a plătit cumpărăturile! S-a ales cu dosar penal

În urma cercetărilor în cazul comiterii infracțiunilor de însușirea bunului găsit și efectuarea de operațiuni...1154

5 dec 03:15LocalAcțiune de donare de sânge în Năvodari

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează joi, 12 decembrie,...388

Politică
5 dec 00:00PoliticăParlamentul a votat eliminarea supraaccizei la carburanți de la 1 ianuarie

Parlamentul a dat fotul final pentru scăderea accizei la carburanți, prin eliminarea componentei de 7 eurocenți pe...284

5 dec 03:22PoliticăScandal tranşat în PSD: Niculae Bădălău, înlocuit cu finul său după declaraţia despre diaspora

Senatorul Niculae Bădălău s-a retras din conducerea interimară a PSD, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional...628

5 dec 03:23PoliticăCEx-ul PSD a stabilit data Congresului pentru alegerea noii conduceri

Comitetul Executiv Naţional al PSD a stabilit, în şedinţa de miercuri, 4 decembrie, data Congresului ordinar în...457

5 dec 03:07PoliticăANUNȚ al Primăriei Tuzla cu privire la datoriile acumulate la bugetul local

În şedinţa ordinară din data de 31.10.2019 a Consiliului Local Tuzla a fost adoptată Hotărârea nr. 197/2019...513

5 dec 03:18PoliticăForumul Judecătorilor: Peste 80% dintre magistraţi susţin desfiinţarea Secţiei speciale

Peste 80 la sută dintre judecătorii şi procurorii care şi-au exprimat punctele de vedere în adunările generale ale...437

5 dec 03:18PoliticăDeclarație șoc a unui deputat PSD după raportul PISA: „Trebuia să predăm, noi, politicienii, la școală?“

Deputatul PSD, Nicușor Halici, a declarat, întrebat despre raportul PISA, că nu politicienii sunt de vină pentru...382

5 dec 03:14PoliticăDeclaraţie de avere: Premierul Ludovic Orban are o casă de vacanţă, un autoturism şi două depozite bancare

Premierul Ludovic Orban deţine, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, o casă de vacanţă,...484

5 dec 03:10PoliticăCamera Deputaţilor: Proiectul de abrogare a recursului compensatoriu, adoptat

Deputaţii au adoptat, la propunerea Ministerului de Justiţie, un amendament potrivit căruia vor beneficia de efectele...370

5 dec 03:13PoliticăVictor Constantin a pierdut procesul cu PNL. Mandatul său în Consiliul Local Municipal va ÎNCETA!

A pierdut procesul cu PNL, după ce a fost exclus din partid! Liberalii constănțeni au decis, pe 5 aprilie a.c., să...638

5 dec 03:13PoliticăMinistrul de Interne taie în carne vie: urmează DEMITERI în Jandarmerie. Se intră intră eșaloanele inferioare

Ministrul de Interne, Marcel Vela, susține că există oameni în Jandarmerie care au pus frână Dosarului 10 august,...2121

Monden
6 dec 16:39MondenCătălin Botezatu, chef grandios după ce a învins cancerul. „Am trecut pe lângă doamna cu coasa“

Cătălin Botezatu o ține din petrecere, în petrecere. Designerul a împlinit 53 de ani pe 3 decembrie, prilej cu...87

6 dec 00:00MondenFiica Iuliei Albu, machiaj spectaculos la doar 10 ani. Reacția vedetei

Mikaela, fiica Iuliei și a lui Mihai Albu, s-a transformat într-o domnișoară adorabilă și, la doar 10 ani, pare...84

6 dec 17:43MondenBianca Drăguşanu, între fostul şi actualul iubit

Bianca Drăguşanu are o viaţă sentimentală complicată în care apar mereu persoane din trecut. Blondina care era...82

6 dec 00:00MondenCine este „creierul“ afacerii lui Smiley. A fost desemnat managerul anului

Smiley este un artist în vogă, care dincolo de comcerte din care câştigă bine, îşi suplimentează veniturile din...88

6 dec 00:00MondenModelul Doina Ciobanu, cu sânii pe afară în Londra

Fotomodelul şi vedeta de Internet Doina Ciobanu a făcut senzaţie la petrecerea organizată de Naomi Campbell după...86

6 dec 17:40MondenElton John a făcut criză de isterie la aeroport

Cântăreţul britanic Elton John (72 de ani) a fost filmat, marţi, 3 decembrie, în timp ce îşi arunca bagajele din...83

6 dec 00:00MondenUn nou scandal între Angelina Jolie şi Brad Pitt. De la ce a pornit totul

Un nou scandal a izbucnit între Angelina Jolie şi Brad Pitt! Au apărut noi tensiuni între cei doi foşti soţi după...81

6 dec 00:00MondenActriţa Emma Stone s-a logodit cu producătorul Dave McCary

Actriţa americană Emma Stone s-a logodit cu iubitul ei, producătorul de film Dave McCary, după doi ani de relaţie,...79

6 dec 00:00MondenD.C. Fontana, scenaristă şi producătoare ''Star Trek'', a murit la 80 de ani

Scenarista şi producătoarea Dorothy Catherine ''D.C.'' Fontana, care şi-a pus semnătura pe mai multe serii şi filme...77

6 dec 00:00MondenCatalogul muzical al rapperului Jay-Z a revenit pe Spotify, cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a artistului

Catalogul muzical ce conţine piesele solo ale celebrului rapper Jay-Z a revenit miercuri pe platforma de streaming...75

Mapamond
6 dec 00:00MapamondSUA: Procedurile de destituire a preşedinţilor vor deveni o chestiune de rutină, avertizează Trump

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că decizia democraţilor din Camera Reprezentanţilor de a avansa cu...79

6 dec 00:00MapamondRepublica Moldova: La şase ani de la decizia Curţii Constituţionale, „limba moldovenească“ nu a fost înlocuită cu româna în Constituţie

La şase ani de când Curtea Constituţională de la Chişinău a stabilit că limba română este limbă oficială în...86

6 dec 00:00MapamondBulgaria, criticată de ONG-uri internaţionale pentru situaţia orfanilor cu dizabilităţi instituţionalizaţi

Guvernul bulgar a fost criticat de mai multe organizaţii neguvernamentale care acuză relele tratamente la care...76

6 dec 00:00MapamondPelosi cere să se redacteze actul de acuzare împotriva lui Trump. Casa Albă: democraţilor „să le fie ruşine“

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Nancy Pelosi, a cerut joi oficial Congresului să...77

6 dec 00:00MapamondHong Kong: Autorităţile au dat undă verde organizării unui marş de amploare pro-democraţie

Autorităţile din Hong Kong au acordat protestatarilor permisiunea de a organiza un marş la finalul săptămânii, au...80

6 dec 00:00MapamondSlovacia: Parlamentul a respins controversatul proiect de lege privind avortul

Parlamentul slovac a respins joi un proiect de lege mai restrictiv privind avortul, doar 59 dintre cei 150 de membri ai...77

6 dec 00:00MapamondSUA: Două dintre cele trei persoane rănite în incidentul armat de la Pearl Harbor au decedat

Două dintre cele trei persoane rănite miercuri după-amiază în atacul armat comis la baza militară istorică de la...79

6 dec 00:00MapamondRusia: Patriarhul Kirill condamnă un proiect de lege „periculos“ ce propune înăsprirea pedepselor pentru violenţă domestică

Patriarhul rus Kirill a avertizat miercuri împotriva unui proiect de lege "periculos" care propune înăsprirea...76

6 dec 00:00MapamondUniunea Europeană promite un ajutor de 15 milioane de euro pentru Albania în urma cutremurului

Comisia Europeană a promis miercuri un ajutor de 15 milioane de euro pentru Albania, afectată de un cutremur în care...80

6 dec 00:00MapamondSUA: Mai multe persoane rănite într-un atac armat la baza navală din Pearl Harbor

Mai multe persoane au fost rănite într-un schimb de focuri care a început miercuri după-amiaza pe şantierul naval...83

Sănătate
4 dec 00:34SănătateDSP Constanța, informare cu privire la Hepatita A

Hepatită virală A este o boală infecțioasă, cu transmitere pe cale digestivă (fecal-orală), încadrată în...1028

4 dec 00:56SănătateA dat Ministerul Sănătății în judecată: este captiv în propria casă, din cauza unei boli cumplite

Un constănțean își cere dreptul la viață! Rozaceea a pus stăpânire pe viața lui și cere ajutor! Este o boală...1326

3 dec 02:06SănătateSe caută mame voluntare pentru copiii singuri din spitale

În România, 2 copii sunt părăsiți în spitale în fiecare zi, potrivit statisticilor oficiale. Nu numai ei sunt...761

2 dec 22:04SănătateAcțiune de donare de sânge în Negru Vodă!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orasului Negru Vodă organizează sâmbătă 07...469

2 dec 21:44SănătateRelatarea unei mămici care a ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa: 'Vă recomand să mergeţi cu încredere...'

De-a lungul timpului, la adresa Spitalului Judeţean Constanţa au existat numeroase critici din partea pacienţilor:...3794

30 noi 03:17SănătateSecție de Radioterapie, la Constanța. Când devine funcțională!

La începutul anului, autoritățile locale promiteau că Secția de Radioterapie a Spitalului Județean Constanța va...1722

29 noi 01:20SănătateSpitalul Județean, în doliu. Doctorul Constantin Tica a MURIT

Doliu la Spitalul Județean Constanța. Șeful clinicii de chirurgie și ortopedie pediatrică, Constantin Tica, a...46924

29 noi 00:00SănătateMenta este un tonic pentru digestie

Ceaiul de mentă este un tonic răcoritor, mai ales vara, dar poate fi şi de un real ajutor într-o digestie cu...787

29 noi 01:04SănătateFOCAR de HEPATITĂ la Cumpăna!

Focar de hepatită la Cumpăna! Mai multe cazuri au fost depistate în respectiva localitate, în aceste zile, însă...4739

21 noi 22:27SănătateMierea - aliment și remediu natural? Iată ce spun specialișii

Asociația Pro Consumatori, organizaţie certificată de Guvernul României în anul 2005 ca fiind de utilitate...1223