REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Proiectul Legii Turismului, lansat în dezbatere, prevede ca toţi turiştii din România să fie înregistraţi într-un sistem gestionat de STS

Proiectul Legii Turismului, lansat în dezbatere, prevede ca toţi turiştii din România să fie înregistraţi într-un sistem gestionat de STS

Replica API 28 august 2017 | 09:27 478

Ministerul Turismului a lansat în dezbatere publică proiectul Legii Turismului, care prevede, între altele, înfiinţarea Sistemului Informatic de Evidenţă a Activităţii de Turism din România (SIEATR), ce va fi gestionat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi va cuprinde date despre toţi turiştii din România.

Proiectul prevede că toate structurile de primire turistică vor fi obligate să implementeze un sistem informatic care să permită evaluarea veniturilor reale din turism şi care va înregistra toate datele privind activitatea turistică şi turiştii.

Softul va fi pus în mod gratuit la dispoziţia unităţilor de cazare.

Proiectul Legii Turismului, foarte aşteptat de toţi jucătorii din domeniu, va sta în dezbatere timp de 20 de zile, şi ar urma să intre în vigoare la 180 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Furnizorii de servicii turistice vor colecta de la turişti următoarele informaţii: numele, prenumele, data naşterii, locul naşterii, cetăţenia, date referitoare la domiciliu (ţară, localitate, stradă, număr), date referitoare la actul de identitate (tipul, seria şi/sau numărul, data eliberării şi instituţia emitentă, statul emitent), codul numeric personal sau numărul personal de identificare, cu excepţia turiştilor străini care nu posedă un astfel de număr, data sosirii şi data plecării, scopul călătoriei, date privind plata, inclusiv adresa de facturare, date din profilul "client fidel", dacă există, agenţia sau agentul de turism prin care a fost făcută rezervarea sau a fost cumpărat biletul.

”În urma implementării acestui sistem informatic vom avea o acurateţe mai bună în ceea ce priveşte numărul real al turiştilor străini şi români cazaţi în structurile de primire turistică de pe teritoriul României. De asemenea, putem să ne dăm seama cum şi unde prioritizăm investiţiile în turism, deoarece vom observa mult mai bine care sunt destinaţiile preferate ale turiştilor şi vom putea asigura o fiscalizare mai bună a acestui domeniu de activitate”, a declarat pentru News.ro ministrul Turismului, Mircea - Titus Dobre.

Astfel, proiectul de act normativ are un capitol care reglementează activităţile de colectare, stocare, corelare, ordonare, analiză, prelucrare şi diseminare a datelor, precum şi a indicatorilor statistici privind activităţile de turism şi turiştii, prin intermediul SIEATR.

”Acesta reprezintă un ansamblu al sistemelor şi mijloacelor informatice, asigurat de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, necesare pentru ţinerea evidenţei structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare, de evaluare a activităţii turistice, de evaluare a circulaţiei turiştilor şi de furnizare a informaţiilor necesare instituţiilor publice”, se arată în textul proiectului de lege.

Datele SIEATR transmise de către furnizorii de servicii turistice se stochează pe o perioadă de cinci ani de la momentul transmiterii, scrie news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Singura solutie este sa votati miscarea poPULAra
1
0
Pentru a avea o situatie exacta a celor ce se deplaseaza in afara tarii, americanii i-au impus babuinului sa vina cu aceasta lege ... Ce treaba are STS-ul cu turismul ? Acum stie toata lumea ca STS culege informatii pentru americani ...
4
0
Sa bag pwlla in gura voastra cu STS,SRI si alti cacati din tara asta.Nu este destul ca ne ascultati telefoanele?.Vreti sa stiti si cat si unde ne cacam?.Jigodiile dracului!.
6
0
UN CACAT BOLNAV
8
0
SI EU merg la pensiuni de multi ani. SI acei oameni ofera conditii mult Mai bune decat la orice hotel din Romania, ca sa-SI intretina familiile. Crezi ca banii impozitati, care s-at regasi in banii ceruti mie, at schimba ceva in infrastructure? Chiar de-at incepe asfaltarile azi, tot triplu costa. Nu banii sunt problems, ci furtul lor.
5
0
In aceasta vara am fost in vacanta timp de 15 zile,mam cazat in 4 pensiuni,zona Bran,zona Tusnad,Lacul Rosi Gura Humorului, dela nici o pensiune nu am primit chitanta de cazare,acest procedeu este folosit de 95% dintre pensiuni,nici in alti ani nu a fost altfel..
9
0
si eu vreau implementarea unui sistem corect al spagilor domniilor voastre, al furturilor, al excrochieriilor voastre, si apoi ceea ce vreti, dati exemplu daca vreti sa fiti uramti- nu orice baiat de-a lui tata sau fata lu mama parasutati pe posturi banoase, la indicatia penalulu draknea emit astfel de aberatii
10
0
Aveti grija la inigranti nu la turisti
10
0
Bineinteles ca asta e pusa la cale de serviciile secrete. Daca ma duc cu amanta la munte sau la mare, STS trebuie sa stie! Si peste doi ani , cand voi candida la primaria X , scot baietii datele. Ciurli-burli asta de ministru e varza, dar ma intreb ce va face sora-sa la hotelul din Mamaia? Ca mai inchiriaza si ea camere pe blat ! Pe idiotul asta de ministru nici taica-su nu il mai suporta, nu-si mai vorbesc de vreo doi ani.
12
0
pe beizadeaua asta cred ca a batut-o soarele in cap! sau poate ca nu... Poate muistii din serviciile secrete au clocit asta.... fuck them all !!!
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108