11.6° Constanța Lun., 3 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6141
11.6° Constanța Luni, 3 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6141

Promisiuni că vor veni AMBULANŢE NOI la Constanţa, cumpărate din bani europeni

Replica API 5 septembrie 2018 236

Sute de ambulanțe, care vor ajunge la inspectoratele pentru situații de urgență și serviciile județene de ambulanță din întreaga țară urmează să fie achiziționate cu fonduri europene. Potrivit reprezentanților Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au anunțat că, în perioada 9 iulie – 31 august a.c., au fost depuse șapte proiecte regionale pentru achiziționarea de ambulanțe și echipamante aferente.

Astfel, au fost depuse proiecte cu o valoare nerambursabilă (fonduri europene și buget de stat) de 391.232.199 lei pentru achiziționarea următoarelor tipuri de ambulanțe, distribuite în cele șapte regiuni eligibile (Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru): ambulanțe de tip A 2, ambulanțe de tip B 4 x2, ambulanțe de tip B 4 x 4, ambulanțe de tip C pentru transportul nou-născuților în stare critică, ambulanțe specializate pentru pacienții cu risc biologic, ambulanțe pentru transport victime multiple, posturi medicale avansate, unități de suport pentru accidente colective, ambulanțe pentru acces în zone foarte greu accesibile.

„Beneficiarii eligibili ai acestui apel sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în calitate de lider de parteneriat, şi inspectoratele județene pentru situații de urgență (ISU) din fiecare regiune. Serviciile de Ambulanță Județene (SAJ-urile), autoritățile administrației publice locale (consiliile județene şi consiliile locale), instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane, greu accesibile, alături de ISU şi IGSU, sunt beneficiari direcți ai achizițiilor acestor echipamente”, au precizat reprezentanții ministerului de resort.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Reamintim că secretarul de stat dr. Raed Arafat anunța, în urmă cu câteva zile, faptul că până la sfârșitul anului vor fi livrate aproximativ 500 de ambulanțe, urmând ca în 2019 să fie livrate către județele din toată țara diferența de pâă la 1.309 ambulanțe de tip A, B și C, care urmează să fie achiziționate în cadrul proiectului finanțat prin POR, cu fonduri europene. Ambulanțe noi urmează să fie repartizate și în județul Constanța, în cadrul proiectului regional pe Sud – Est.

Serviciul de Ambulanță Județean Constanța are nevoie urgentă de aceste autospeciale noi, în condițiile în care, așa cum au arătat în repetate rânduri reprezentanții instituției, parcul auto al SAJ este uzat moral și fizic. Concret, peste 70% dintre ambulanțe ar trebui înlocuite. SAJ Constanța intervine la solicitări cu aproximativ 55 de ambulanțe, un număr insuficient pentru numărul ridicat de solicitări, în special din timpul verii.

F.B.

Citește și: Serviciul de Ambulanţă Constanţa, la un pas de colaps: peste 70% dintre salvări SUNT SICRIE PE ROŢI!

Raed Arafat anunţă că până la sfârşitul anului urmează să fie livrate aproximativ 500 de ambulanţe de urgenţă

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

DE CE NU PUBLICATI TOATE COMENTARIILE?
0
0
EU IL CUNOSC PE TAPUL ALA DE MACHIDON POPESCU CARE LUA SPAGA PT POSTURI DE SOFER IMPREUNA CU MARI DRAGANOIU OARE ASTA ESTE MAI NENOROCIT JARLE
0
1
Cu BADESCU LAURENTIU menajer la ambulanta sigur le fura si pe cele noi. Sa i le dea lui Reli poate reuseste sa le vinda ATENTIE. BADESCU LAURENTIU MENAJER LA AMBULANTA CONSTANTA FURA BANI DIN CONTRACTE INPREUNA CU IACOB MONICA DIRECTOAREA ECONOMICA CU 2 clase. DNA SE AUDE ?
1
1

Prima pagina

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347