REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PROMISIUNI DE LICITAŢII TRUCATE ŞI DENUNŢURI LA PARCHET!

PROMISIUNI DE LICITAŢII TRUCATE ŞI DENUNŢURI LA PARCHET!

Replica API 13 septembrie 2018 | 00:00 249

A fost trimisă în judecată

A fost trimisă în judecată

Georgeta Beatris S. a fost trimisă în judecată pe 11.09.2018, pentru trafic de influență, dosarul fiind înregistrat la Tribunalul Constanța. După ce va trece prin camera preliminară, se va stabili primul termen în proces. Este vorba despre faptul că a promis unei persoane că o poate ajuta să achiziționeze un bun la un preț avantajos întrucât va interveni pe lângă funcționari, în vederea trucării unei licitații.

Ancheta a fost efectuată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care au stabilit că, în anul 2015, Georgeta Beatris S. a primit de la o persoană suma totală de 2.000 de euro, în două tranșe, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcționarii care se ocupau cu organizarea unei licitații privind un mobil pe care voia să-l achiziționeze.

Astfel, Georgeta ar fi asigurat-o pe persoana de la care a pretins bani, după cum susțin anchetatorii, că are influență în scopul trucării licitației, având drept consecință obținerea bunului la un preț avantajos. În continuare, cea care a dat bani a făcut un denunț întrucât inculpata nu s-a ținut de cuvânt, dar banii îi luase. A fost declanșată ancheta, iar acum urmează judecata.

Potrivit Art. 291 din Noul Cod Penal, pretinderea, primirea ori acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, săvârşită de către o persoană care are influenţă sau lasă să se creadă că are influenţă asupra unui funcţionar public şi care promite că îl va determina pe acesta să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Banii, valorile sau orice alte bunuri primite sunt supuse confiscării, iar când acestea nu se mai găsesc, se dispune confiscarea prin echivalent.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cea care a dat banii e inger?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108