REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Promovarea utilizării rezonabile şi responsabile a antimicrobienelor la animale, o prioritate a şefului ANSVSA

Promovarea utilizării rezonabile şi responsabile a antimicrobienelor la animale, o prioritate a şefului ANSVSA

Replica API 9 decembrie 2019 | 00:00 273

Întărirea legislaţiei privind circulaţia medicamentelor de uz veterinar şi promovarea utilizării rezonabile şi responsabile a antimicrobienelor la animale reprezintă priorităţi ale preşedintelui Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Viorel Chioveanu.

"Antibioticul de uz veterinar trebuie să fie prescris şi administrat doar de entitatea profesională care prin lege este abilitată să utilizeze şi să manipuleze aceste medicamente şi care trebuie să fie garantul consumului de către populaţie al alimentelor sigure, respectiv medicul veterinar. ANSVSA se va implica activ prin modificarea legislaţiei cu scopul de a limita la maximum riscul de apariţie a fenomenului de antibiorezistenţă la oameni consecutiv consumului de alimente. Acesta va fi unul din principalele mele obiective la conducerea ANSVSA", a declarat Robert Chioveanu, într-un comunicat al ANSVSA remis sâmbătă AGERPRES.

Preşedintele ANSVSA şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au participat vineri la evenimentul internaţional "Rolul unei agende strategice comune de cercetare şi inovare la nivel global pentru controlul rezistenţei la agenţi antimicrobieni", organizat de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino şi JPIAMR - programul Uniunii Europene pentru combaterea rezistenţei antimicrobiene.

Evenimentul, care a reunit cercetători europeni în domeniul antibiorezistenţei, medici umani şi medici veterinari, vine pe fondul creşterii numărului de cazuri de persoane care dezvoltă bacterii cu rezistenţă la antibiotice.

Potrivit datelor furnizate de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC, organismul Uniunii Europene care monitorizează fenomenul de antibiorezistenţă în rândul populaţiei umane), România este pe locul 3 în Europa în ceea ce priveşte consumul nejustificat de antibiotic de uz uman, se mai arată în comunicatul ANSVSA. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108