REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Protest al orchestrelor internaţionale împotriva proiectului Legii Salarizării!

Protest al orchestrelor internaţionale împotriva proiectului Legii Salarizării!

Replica API 18 mai 2017 | 22:15 322

Membrii Federaţiei Internaţionale a Muzicienilor, întruniţi în Conferinţa Internațională a Orchestrelor, ce a avut loc la Montreal în perioada 12-14 mai 2017, au votat o moţiune de protest împotriva proiectului de lege al salarizării, propus de Guvernul Grindeanu.

Prezenţi la eveniment, reprezentanţii Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, au solicitat sprijinul colegilor din FIM pentru a determina autorităţile din România să-i trateze cu respect pe salariaţii din cultură. "Acest proiect arată o lipsă de respect la adresa activităţii muzicienilor, balerinilor şi artistilor lirici care au nevoie de mulţi ani de exerciţiu şi muncă intensa pentru a deveni profesionişti şi pentru o performanţa artistica de cea mai înaltă calitate. În plus, noua clasificare propusă introduce o discriminare inacceptabilă şi de neînţeles între muzicieni, balerini şi artisti lirici, în timp ce actorii şi păpuşarii rămân pe bună dreptate clasificaţi la categoria 1 de muncă", se arată în moțiunea votată.

Delegaţii sindicatelor de la cea de-a 4 - a Conferinţă Internaţională a Orchestrelor, solicită Parlamentului României să aducă amendamente proiectului de lege astfel încât muzicienii, balerinii şi artiștii lirici să fie clasificaţi la criteriul 1 de salarizare, la fel ca şi alţi artişti.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Democratia analfabetilor, incultilor le griortae mintea de prostie si ii doare ... bugetu !
0
0
ROMANIA ? sa raga in pizda ma-sii acolo , sa ne lase in pace toti atotstiitorii , gen moise guran .
1
0
Zdringhi- zdringhi cu vioara,cultura si arta ,bani de la buget cat mai multi ca vioara nu produce mancare si gheortaie matele la concert.
1
0
Din ce in ce mai mult se contureaza esecul unei legi a salarizarii, atat de trambitata de putere...toti bugetarii vor fi fff dezamagiti. Asa se intampla cand fraiele puterii sunt in mainile unor incompetenti!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108