REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Protest de amploare al PDL

Protest de amploare al PDL

Replica API 10 februarie 2014 | 00:00 258

Mii de persoane, membri şi simpatizanţi ai PDL s-au reunit, sâmbătă, la Bucureşti, pentru a cere într-un glas demisia în bloc a cabinetului Victor Ponta. Organizaţiile judeţene din întreaga ţară au demarat protestul de sâmbătă de la ora 11:00, în Piaţa Revoluţiei, din Capitală. Ulterior, au mărşăuit spre Piaţa Victoriei, unde au solicitat în faţa clădirii Guvernului demisia întregului cabinet, din cauza măsurilor recente nepopulare şi, totodată, invocând şi veşnica solicitare a opoziţiei: atacul USL asupra Justiţiei şi a statului de drept. "Să fim alături pentru România. Suntem aici pentru că noi vrem lege, nu fărădelege. Suntem aici pentru ca noi să spunem stop ticăloşiei USL. De doi ani de cînd au puterea, USL împinge România în sărăcie, USL se răsteşte prin penali şi mafioţi la justiţie. USL împinge românia afară din Europa, a declarat Cătălin Predoiu în faţa mulţimii.

Potrivit datelor Jandarmeriei, 16.000 de persoane au participat la miting, iar liderii PDL confirmă surpriza de care au avut parte, după cum a mărturisit pentru Replica de Constanţa şi preşedintele judeţean al PDL, Christian Gigi Chiru: "Este un eveniment reuşit, o reuşită a PDL, faptul că a mobilizat atâta lume. Pe de altă parte, a fost o surpriză plăcută şi pentru noi să constatăm că oamenii într-adevăr îşi doresc să iasă în stradă. Toţi cei care au participat acolo, au văzut că nu a fost nimeni adus împotriva voinţei sau fără să-i facă plăcere, cum de altfel aşa făcea USL, când, la astfel de mitinguri, aduceau angajaţii din administraţia publică locală sau centrală. Este pentru prima dată când văd că oamenii au ieşit în stradă fără a fi stimulaţi în vreun anumit fel. Cred că se declanşează de acum încolo o campanie de exprimare a nemulţumirilor în spaţiul public şi ne aşteptăm de la oameni să se ralieze la PDL. La începutul campaniei pentru europarlamentare, vom organiza un miting regional, la Constanţa. Voi propune asta Biroului Politic Naţional, pentru că judeţul Constanţa este unul important al României, cu potenţial economic uriaş şi, iată, suntem la coada clasamentelor şi statisticilor economice şi numai din cauza unei administraţii proaste. Eu sper să realizez şi la Constanţa ce s-a reuşit la Bucureşti şi să avem alături pe toţi oamenii nemulţumiţi de administraţia proastă centrală şi locală a USL", a declarat Chiru, pentru "Replica".

Pe de altă parte, consilierul judeţean, George Măndilă, a readus în discuţie chestiunea Justiţiei, dar a evidenţiat, vis-a-vis de recentele demisii şi noi numiri ale liberarelilor în fruntea unor ministere, faptul că nu oamenii sunt problema, ci sistemul: "Am protestat pentru mai multe astăzi. Nu protestăm împotriva salariilor mici şi foarte mici. Protestăm împotriva salariilor mari şi nesimţite, cele care au fost blocate de Guvernul Boc. Acum, la marile instituţii ale statului sunt nişte salarii care depăşesc limita bunului simţ. Este unul din motive, dar, sigur, mai sunt şi altele. Cum ar fi împotriva asaltului majorităţii parlamentare asupra statului de drept, toate piedicile pe care înceearcă să le pună Justiţiei, "protestele" pe care le fac împotriva hotărârilor judecătoreşti, comentarii care nu fac nimic altceva decât să şubrezească ceva ce s-a construit uşor-uşor, cu muncă multă, cu abnegaţie. Remanierile PNL nu rezolvă nimic. Problema este de fond, nu este la persoană. Credeţi că dacă se schimbă un om se rezolvă problema? Cei doi capi contează, pentru că ei decid ce fac mai departe. Dacă ei sunt înţeleşi să ducă România într-o stare similară din anul 2004, aceşti miniştri nu sunt nimic altceva decât nişte marionete sau nişte pioni pe tabla de şah. Nu este problema de persoană, ci de un sistem care vrea să se împuternicească în această ţară", a declarat Măndilă, pentru "Replica".

i juniorii s-au prezentat la înălţime la protestul de sâmbătă. Potrivit liderului municipal al PDL Constanţa, Cătălin Cheia, evenimentul ar putea însemna avanpremiera unor proteste chiar în Constanţa: "A fost o acţiune planificată de la centru, toate organizaţiile judeţene să se strângă la Bucureşti, pentru a protesta împotriva atacului constant asupra statului de drept din partea USL. Cred că scopurile ni le-am atins, au fost aproximativ 12.000 de oameni, poate chiar mai mulţi. Pe lângă activul de partid au venit şi oameni pur şi simplu nemulţumiţi. Pentru mulţi dintre tinerii constănţeni, a fost primul protest din viaţa lor. I-am văzut de vocali, destul de nemulţumiţi din cauza acţiunilor Guvernului. Vor mai veni şi la alte proteste, probabil următorul va fi la Constanţa", a punctat Cheia, pentru Replica. Tinerii democrat-liberali au dorit să prezinte şi o inovaţie la mitingul de sâmbătă, fiecare dintre ei a purtat cagule, gest interpretat de Cheia ca fiind unul de "protecţie a identităţii", întrucât constănţenii sunt "victimele unui sistem mafiot. Prin purtarea cagulelor, am vrut să demonstrăm că avem grijă de familiile şi de bunurile noastre", a concluzionat Cheia.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108