REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

PSD ameninţă cu plângeri penale! Radu: Activitatea Mangaliei este BLOCATĂ

PSD ameninţă cu plângeri penale! Radu: Activitatea Mangaliei este BLOCATĂ

Replica API 23 februarie 2016 | 01:25 381

SCANDAL ÎN PRIMĂRIE!

SCANDAL ÎN PRIMĂRIE!

Candidatul PSD, Paul Foleanu, a intrat în forţă în campania electorală! Alături de viceprimarul Bogdan Maganu şi consilierul Bogdan Bociog, a înfiinţat o comisie la nivelul Consiliului Local, de verificare a contractelor primăriei cu avocaţii. Foleanu susţine că doreşte să afle câţi bani a cheltuit actualul edil cu avocaţii, în acest sens transmiţând şi solicitări către Primărie, ADPP şi Golterm. În afară de Goldterm, Primăria şi ADPP nu au răspuns solicitărilor. Prin urmare, Foleanu a mers la primar să îi ceară „socoteală”, filmând totodată scena!

Evident iritat de situaţie, Cristian Radu a intrat într-un birou, apoi a ieşit, comentând că cei care îi cer socoteală se află în stare de ebrietate! Nebunia nu s-a oprit însă aici! PSD Mangalia a transmis, ulterior, şi un comunicat de presă. „Radu Cristian ascunde jaful de milioane de euro din contractele cu avocaţii! Astăzi (ieri, 22 februarie a.c. – n.r.), primarul a dovedit încă o dată că ascunde ceva cu privire la contractele cu avocaţii în valoare de peste 1,7 milioane de euro.

Tot astăzi, când a expirat termenul legal de punere la dispoziţia comisiei înfiinţată prin HCL 4/22.01.2015 a contractelor încheiate cu un avocat din Bucureşti (Grimberg), primarul a refuzat fără nici o justificare, comportându-se în mod abuziv, având un limbaj suburban faţă de membrii comisiei. Din cauza acestei situaţii vom formula plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu prejudicii deosebit de grave pentru bugetul Primăriei Mangalia (…)”, se arată în comunicatul consilierilor PSD. După apariţia filmării cu cearta dintre Paul Foleanu şi primarul Cristian Radu, edilul Mangaliei a recaţionat, făcând referire la şedinţa de îndată convocată ieri!

“Vreau să anunţ toţi locuitorii municipiului Mangalia că în acest moment activitatea oraşului este blocată, din cauza consilierilor PSD, care refuză să voteze bugetul pe anul în curs. Acum o săptămână, am convocat o şedinţă a Consiliului Local pentru aprobarea bugetului, iar stimabilii consilieri au formulat o serie de amendamente pe care tot ei le-au şi votat. Ulterior, reprezentanţii Direcţiei Economice a municipalităţii au descoperit că, prin includerea acelor amendamente în proiectul de buget, se creează un dezechilibru între venituri şi cheltuieli. Altfel spus, bugetul votat lunea trecută de consilieri a fost ilegal.

Prin adrese oficiale, le-am cerut clarificări, iar cei de la PSD ne-au transmis alte amendamente decât cele prezentate şi votate chiar de ei în şedinţa de Consiliu. De aceea, astăzi (ieri – n.r.)am convocat o şedinţă de îndată a CL, pentru a lămuri întreaga situaţie, astfel încât activitatea Primăriei să poată fi deblocată. La şedinţă au venit doar trei consilieri din 19, deci bugetul oraşului rămâne, în continuare, blocat din cauza jocurilor politice. În şedinţa de astăzi ar fi trebuit să se voteze şi indicatorii tehnico-economici pentru mansardarea Şcolii nr. 5. Din păcate, proiectul va fi întârziat pentru că aleşii locali nu se prezintă la şedinţe”, a transmis Cristian Radu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108