REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

PSD: Nu mai pot fi organizate alegeri parțiale pentru mandatele vacante

PSD: Nu mai pot fi organizate alegeri parțiale pentru mandatele vacante

Replica API 17 august 2015 | 23:17 220

Deputatul PSD Gabriela Podașcă acuză PNL și spune că se face că uită de un act normativ votat de parlamentari potrivit căruia nu mai pot fi organizate alegeri parțiale pentru mandatele rămase vacante.

Vicepreședintele Comisiei pentru elaborarea legilor electorale, susține că PNL ar manipula opinia publică, în condițiile în care formațiunea a dat în judecată Guvernul arătând că circa 2 milioane de români nu sunt reprezentați în Parlament, primării sau consilii județene din cauza că mandatele unor aleși au rămas vacante.

"După ce s-au răzgândit în privința Codului fiscal, liberalii se fac acum că uită ce au votat la Legea pentru alegerile parlamentare și la Legea pentru alegerea administrației publice locale. Aceste legi au fost elaborate în cadrul unei comisii comune, din care PNL nu doar că a făcut parte, dar a cărei președinție i-a și revenit. Fie liberalii au uitat ce au votat, fie încearcă în mod deliberat să manipuleze opinia publică. În ce privește alegerile pentru Camera Deputaților și Senat, noua lege stipulează revenirea la votul pe listă. De asemenea, legea prevede că mandatele vacante de parlamentari sunt ocupate de supleanți, adică de următorii candidații înscriși pe liste și care nu au fost aleși", spune Podașcă într-un comunicat de presă.

Nu pot fi organizate alegeri pentru mandatele de primar, consilier local sau județean cu un an înainte de termenul mandatului

"Lucrurile sunt foarte clare și în privința alegerilor pentru administrația publică locală. Nu pot fi organizate alegeri pentru mandatele de primar, consilier local sau județean cu un an înainte de termenul mandatului. Aceeași regulă se aplică și pentru președinții de consilii județene aleși prin vot direct. Prevederile sunt foarte clare, nu există loc de interpretare, oricât ar vrea PNL să agite spiritele", a precizat deputatul PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108