REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Puci eşuat la Tuzla! Fostul primar condamnat n-a reuşit să-l dea jos pe interimarul penal

Puci eşuat la Tuzla! Fostul primar condamnat n-a reuşit să-l dea jos pe interimarul penal

Replica API 2 martie 2016 | 23:40 290

Acuzaţii de corupţie

Acuzaţii de corupţie

Viceprimarul Taner Reşit îşi păstrează atribuţiunile de primar al comunei Tuzla, după ce puciul organizat de fostul edil condamnat Constantin Florin Micu a eşuat. Doar 7 din cei 13 consilieri locali prezenţi la şedinţa de ieri au votat pentru demiterea sa, în condiţile în care era nevoie de cel puţin 9. Interesant este faptul că iniţiatorul acestui demers îi devenise, după suspendarea de anul trecut din funcţia de primar, consilier personal actualului viceprimar cu atribuţiuni de primar Taner Reşit, pe care a încercat acum să-l înlocuiască din funcţie.

Reamintim că şi edilul interimar are probleme cu legea, fiind trimis în judecată de DNA pentru şantajarea unui om de afaceri. Anumite neînţelegeri dintre cei doi, legate de semnarea unor proiecte, au dus însă la ruperea relaţiei de colaborare, dar clasicele negocieri de culise dintre consilieri au dus la eşuarea schimbării din funcţie.

La şedinţa Consiliului Local Tuzla au asistat câţiva zeci de locuitori ai comunei, care i-au apostrofat, în mai multe rânduri, pe aleşii lor, întrucât îşi urmăresc doar propriile interese. Indiferent dacă vorbim despre actualul legislativ local sau consilierii din alte mandate, opinia generală era că cei din administraţia comunei îşi au propria agendă şi cheltuie banii publici netransparent, în favoare propriilor interese.

Lucrări de milioane de euro pentru realizarea de către comună a utilităţilor pe un teren atribuit unui privat, angajarea în primărie a unor persoane străine, cu salarii lunare de aproape 5.000 de lei, taxe locale uriaşe (locuitorii din Tuzla plătesc câte 150 de lei pentru salubrizare, în timp ce în Constanţa taxa similară este de 3 lei)- au fost câteva din probleme ridicate de cei prezenţi, iar majoritatea acestor nereguli fiind puse în seama primarului condamnat Constantin Micu.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108