REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

PUD-ul staţiunii Mamaia rămâne valabil. NU a fost SUSPENDAT de instanţă!

PUD-ul staţiunii Mamaia rămâne valabil. NU a fost SUSPENDAT de instanţă!

Replica API 18 decembrie 2019 | 04:41 619

Cererea de suspendare, RESPINSĂ!

Cererea de suspendare, RESPINSĂ!

De câţiva ani de zile, staţiunea Mamaia a devenit raiul construţiilor. Fie că vorbim de investiţii minore ori de blocuri de până la 11 etaje, constructorii primesc autorizaţii pe bandă rulantă. Toate investiţiile în stațiunea Mamaia, pentru care se elibereazăa utorizații pe bandă rulantă, se realizează în baza unui PUD aprobat de consilierii locali din 2001. PUD care a ajuns şi pe masa judecătorilor constănţeni, după ce Asociația lui Virgil Chiţac, Constanţa Altfel, a contestat HCLM NR. 129/2001. Concret, hotărârea vizează aprobarea planurilor urbanistice de detaliu staţiunea Mamaia zona A, statiunea Mamaia zona B, statiunea Mamaia zona M, statiunea Mamaia zona D. De asemenea, au fost contestate toate celelalte hotărâri care privesc modificarea HCLM 129 din 2001. Asociaţia spune că PUD-ul a fost aprobat de consilieri locali de la acea vreme, deşi a primit aviz negativ de la mediu. Asociația a încercat să obțină suspendarea PUD-ului, fără succes. A pierdut definitiv, decizia fiind pronunțată de Curtea de Apel Constanța pe 16 decembrie.

Potrivit PUD aprobat în 2001, statiunea a fost împărţită în patru zone astfel : zona A: cuprinde terenul în suprafata de 100,147 ha , delimitat de canalul de legătura între Lacul Tăbăcarie şi mare, Marea Neagră, centrala ONT şi b-dul Mamaia; zona B: reprezintă terenul în suprafata de 37,847 ha delimitat de Podul Perla, bdul Mamaia, centrala O.N.T. şi Lacul Siutghiol; zona C: acoperă terenul în suprafaţă de 115,573 ha, delimitat de centrala ONT, b-dul Mamaia, limita teritoriului administrativ şi Marea Neagra; zona D: terenul cu suprafaţă de 28,631 ha, delimitat de centrala ONT, b-dul Mamaia, Lacul Siutghiol şi limita teritoriului administrativ. După 2001,în baza PUD, au fost realizate o serie de investiţii în statiunea Mamaia aprobate prin hotărari de Consiliu Local pe baza unor documentaţii elaborate la nivel de PUD-uri, care au venit să completeze PUD Mamaia 2001. Ei bine, PUD-ul a fost contestat de Asociaţia Constanţa Alfel, solicitându-se suspendarea hotărârii prin care a fost aprobat PUD-ul.

O decizie favorabilă în acest dosar ar fi condus la un blocaj al tuturor construcţiilor din staţiunea Mamaia. Investiţiile s-ar fi oprit, până la aprobarea unui PUD, conform legii. Iată însă, că afaceriștii au avut noroc. Curtea de Apel Constanța a fost în favoarea lor, în sensul că nu a dispus suspendarea PUD-ului. Decizia pronunțată pe 16 decembrie este definitivă.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ii doare in ceva pe neamul caraman gogancea. De aia nu au luat ei 2000 ha de teren la Cobadin
0
0
de la videle nu ar fi mai bine sa-mi luati cacatul la lins ??? Voi si toti hotii care au distrus orasul si Mamaia !!! Sa le dau muie cu cacat si judecatorilor spagagii !!!
3
0
Mafiotii in puscarie !
7
0
va rezolva natura toata tarasenia asta ,tocmai a fost un reportaj pe protv in care se spunea ca mamaia la incalzirea globala in 30 de ani nu va mai exista .cumparati blocuri de la cipani si sa va luati si barca hehe
6
2
pai daca ar fi dupa nebunii aia ar insemna sa nu mai construim deloc sa fie numai spatii verzi . sa se duca ei sa le zica la muncitorii din constructii ca vor sa le ia painea de la gura. majoritatea de la tara care mai hranesc inca 2-3 acasa
0
8
afaceristii au hotarat si curtea de apel a decis!!! asta este tara in care traim!!!
10
0
Zeci de plangeri sunt nefondate ale acestei asociatii conduse de chitac, toate anulate in instanta, nu a avut nici macar un castig de cauza, prostie crasa si asta vrea sa fie primarul Constantei? sictir!
6
9

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212