REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Radu Mazăre a fost audiat la Curtea de Apel, în dosarul retrocedărilor

Radu Mazăre a fost audiat la Curtea de Apel, în dosarul retrocedărilor

Replica API 24 mai 2012 | 00:00 219

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost audiat, ieri, la Curtea de Apel Bucureşti, în celebrul dosar al retrocedărilor. Edilul a fost audiat timp de aproximativ o oră şi jumătate, timp în care a răspuns întrebărilor adresate de instanţă şi de reprezentantul Ministerului Public, în legătură cu implicarea sa în faptele reţinute de DNA în sarcina sa şi a altor 36 de persoane, printre care şi preşedintele Clubului Dinamo Bucureşti, Cristi Borcea. Înainte de a intra în sala de judecată, cei doi s-au amuzat. "Pe acesta (pe Cristi Borcea n.r.) îl lasă inima de la fotbal, pe mine nu mă lasă. Pe mine mă lasă doar de la femei", s-a amuzat Mazăre. Odată intrat în sala de judecată pentru audieri, el a dat explicaţii despre modul în care s-a făcut notificarea unui teren de aproape 60.000 de metri pătraţi, şi pentru care s-a dat de trei ori mai mult.

"La acea dată nu reprezenta pentru mine o prioritate, retrocedarea, deoarece în calitate de primar aveam de rezolvat lucruri mai importante. De abia luasem mandatul de primar, iar oraşul era destul de distrus din punct de vedere al infrastructurii. Se întâmpla în anul 2000 (...) Erau vreo 3.000 şi eu eram obligat de Ministerul de Interne deoarece eram ameninţat cu procedura la CEDO, iar statul român începuse să piardă la CEDO (...) La Bucureşti se făcea o comisie internă, la acea data noi vindeam şi terenuri aferente activelor privatizate la hoteluri. Separat am angajat tot prin licitaţie un alt evaluator. Atât la vânzare cât şi la retrocedare aveau standarde la valoarea de piaţă internaţională. Fiecare parcelă de teren avea o anumită valoare în funcţie de domeniu, plajă, de construcţii, parcare etc.", a declarat Mazăre în faţa instanţei.

Procesul e proces, indiferent că e campanie electorală sau nu

După ce a ieşit din audieri, a declarat că speră că s-a făcut înţeles de către judecător. "Am dat examen în faţa dirigintelui. I-am explicat despre retrocedări. Dacă au înţeles ziariştii prezenţi, sper că a înţeles şi femeia (judecătorul n.r.)", a declarat, pentru "Replica", primarul Mazăre. Întrebat dacă nu i se pare ciudat faptul că a fost citat chiar în această perioadă, în plină campanie electorală, Mazăre a precizat că nu i se pare nimic anormal în legătură cu acest aspect. "Este proces, iar termenul e termen, din 3 în 3 săptămâni. Nu e nimic ciudat în asta", a mai precizat Radu Mazăre.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108