REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Radu Mazăre nu este de acord cu majorarea accizei propusă de Ponta: "Nu-mi place, nici n-am fost consultat"

Radu Mazăre nu este de acord cu majorarea accizei propusă de Ponta: "Nu-mi place, nici n-am fost consultat"

Replica API 4 decembrie 2013 | 00:00 71

Primarul Constanţei vrea doar să fie lăsat în pace de cei de la Bucureşti

Primarul Constanţei vrea doar să fie lăsat în pace de cei de la Bucureşti

Premierul Victor Ponta consideră că preşedintele Traian Băsescu este lipsit de discernământ şi afirmă că gestul acestuia de a nu aproba memorandumul cu FMI din cauza accizei de 7 eurocenţi la carburanţi, este o dovadă foarte clară de iresponsabilitate, şeful statului dorind să se răzbune împotriva Guvernului şi a românilor care nu l-au votat. Declaraţiile acide dintre Băsescu şi Ponta par să nu-l afecteze pe edilul Constanţei, Radu Mazăre, însă, chiar şi aşa, alesul local are o opinie şi nu este deloc în favoarea liderului PSD, în ceea ce priveşte creştere accizei. Mazăre consideră că o creştere a preţului la carburanţi nu este binevenită, indiferent în ce direcţie merg banii încasaţi.

"Nu-mi place, nici n-am fost consultat. Nu cred că este bine să mai punem taxe, să apăsăm oamenii. Ştiţi că eu fug ca dracu de tămâie de creşterea taxelor în Constanţa. Nu cred că este bine, indiferent unde ar merge banii respectivi. La drumuri, din câte am înţeles. Cred că trebuiau găsite alte soluţii, nu creşterea taxelor. Şi aşa benzina, în România, este mai scumpă decât în multe ţări europene din vest. O să ajungem ca turcii, numai la ei benzina este 2 euro şi ceva", a declarat Radu Mazăre. Primarul Constanţei a mai precizat că nu-l interesează ce se întâmplă la Bucureşti, ce se întâmplă cu bugetul naţional pentru că el oricum nu aşteaptă banii ţării. "Nu comentez scandalurile dintre ei. Ştiţi de ce? Eu nu mai aştept nici un ban de la bugetul naţional şi vă fac o mărturisire: pentru bugetul de anul viitor ce mi-am dorit şi am vorbit în acest sens cu Dragnea, a fost să nu-mi bage pe gât plata salvamarilor. Asta le-am cerut. Ştiu, înţeleg, sunt conştient şi urmăresc situaţia internaţională şi ştiu că România trece printr-o criză. Aş fi nebun să mă duc să mă milogesc pe la Bucureşti să-mi dea ăia bani când ei nu au ca să întregească salariile şi să plătească cheltuielile. Eu nu vreau decât să mă lase în pace, să fac ce este aici", a notat Mazăre. Şeful municipalităţii mai spune că a vrut deblocarea fondurilor europene şi a obţinut acest lucru. "N-am sperat niciodată că, ajungând PSD-ul la Bucureşti, voi primi bani. Am sperat însă că voi fi lăsat, de exemplu, să deblochez şi să lucrez proiectele europene. Ceea ce se întâmplă. În ultimul an, cred că am pornit proiecte de 60 milioane de euro, care erau blocate de tanti Nuţi", a încheiat Radu Mazăre.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108