REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Radu Oprea: Procedurile de numire a directorilor SRR şi TVR trebuie reluate după publicarea motivării CCR

Radu Oprea: Procedurile de numire a directorilor SRR şi TVR trebuie reluate după publicarea motivării CCR

Replica API 18 iunie 2021 | 00:00 734

Curtea Constituţională a dat dreptate social-democraţilor în privinţa radioului şi televiziunii publice, iar procedurile pentru numirea directorilor interimari ai celor două instituţii trebuie reluate în Parlament, a declarat joi purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.

Radu Oprea

"Curtea Constituţională s-a pronunţat astăzi în unanimitate privitor la sesizarea PSD referitoare la ilegalitatea comisă în numirea directorilor de la radio şi de la Televiziunea Română. Curtea Constituţională a dat dreptate PSD, constatând că aceştia au fost numiţi în dispreţul legii, fără respectarea procedurilor şi a legilor ţării. I-am avertizat (pe cei din coaliţia de guvernare - n.r.), dar au continuat cu această atitudine de dispreţ total asupra legii în România şi au continuat cu demiterea Avocatului Poporului", a spus Oprea, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

Acesta a menţionat că Parlamentul trebuie să reia procedura de numire a directorilor interimari de la TVR şi SRR.

"Decizia CCR va intra în vigoare în momentul publicării motivării. Din acel moment, directorii interimari de la TVR şi radio nu vor mai putea fi directori şi vor trebui să reia în Parlament toate procedurile", a afirmat Oprea.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, joi, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că Hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Wow! Ce fata are personajul asta?? Are conjunctivita , hepatita?!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108