REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Rafila, despre intrarea în politică: A fost un pas dificil pentru mine

Rafila, despre intrarea în politică: A fost un pas dificil pentru mine

Replica API 16 octombrie 2020 | 08:35 1411

Medicul Alexandru Rafila, care va candida pentru Parlament din partea PSD, a declarat joi că a fost un pas dificil pentru el să intre în politică, dar, pe de altă parte, având în vedere că a avut o carieră administrativă în spate, a considerat că are suficient de multă experienţă ca să ajute ţara pentru acces universal la servicii de sănătate.

Alexandru Rafila

"A fost un pas dificil pentru mine, recunosc, dar, pe de altă parte, având în vedere că am avut o carieră administrativă în spate, am considerat că am suficient de multă experienţă să pot să ajut, nu neapărat PSD, să pot să ajut această ţară, împreună cu mulţi alţi colegi, încât să putem să avem o legislaţie în domeniul sănătăţii care să facă posibilă şi pentru oamenii din România un deziderat la care noi suntem parte, dar, din păcate, nu l-am atins: accesul universal la servicii de sănătate. Adică, fiecare om din această ţară să poată să obţină atunci când are nevoie, unde are nevoie, fără să îl împovăreze financiar, serviciile medicale de care ar trebui să beneficieze. E dificil, trebuie câteva ingrediente, în primul rând este nevoie de o legislaţie, este nevoie de oameni care să implementeze acea legislaţie, de finanţare şi poate mai presus de orice cred că este vorba despre buna credinţă în aceste demersuri", a spus Rafila într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, scrie Agerpres.

El a adăugat că "intoleranţa, polarizarea excesivă fac de foarte multe ori imposibilă colaborarea în atingerea unor ţeluri comune".

Rafila a adăugat că urmează să semneze adeziunea la PSD.

Întrebat de ce a ales PSD, acesta a spus: "Cunosc PSD. Nu îl cunosc de mult pe domnul preşedinte Ciolacu şi am avut o întâlnire deschisă, sinceră, fără condiţii. M-a determinat să fac acest pas faptul că dânsul a înţeles un lucru pe care i l-am spus şi pe care îl voi respecta: eu mai întâi sunt medic şi voi respecta întotdeauna lucrurile care ţin de conştiinţa mea profesională şi, în al doilea rând, voi fi membru al PSD. Lucrul ăsta domnul preşedinte nu numai că l-a acceptat, dar m-a încurajat să am această atitudine şi totdeauna când voi face ceva sau voi spune ceva în domeniul sănătăţii, pentru că în Parlament eu voi fi în principal legat de zona sănătăţii, voi face acest lucru. (...) Nu cred că apartenenţa la un partid politic trebuie să fie considerată o vină, spectrul politic trebuie populat cu oameni profesionişti şi cred că dacă suntem serioşi, putem să realizăm lucruri împreună. Important este să ajungi într-o zonă politică care are vocaţia construcţiei şi care încearcă să schimbe mentalităţi, să schimbe o imagine care a fost foarte serios afectată datorită unor evenimente la care eu nu vreau să mă refer", a afirmat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Te-ai descalificat.NU mai esti credibil.
1
0
Inca o davada, daca mai era cazul, ciolanul este prioritar - lipsa coloana vertebrala, omeni caracter, principii, sinceritate,credibilitatae. Dezamagire f mare, aveam un respect fata de acest domn si in naivitatea mea nu il suspectam de atractaia ciolanului si de ce nu a unei pensii speciale. Nu ne mai facem bine, Tinerilor capabili- Romania nu este pentru voi, in veci nu veti avea castig de cauza in lupta cu coruptii, criminalii, mafiotii, escrocii
4
1
bai jegosilor cand demonstra in Piata Victoriei impotriva OG 13 era bun acum este cahh ! Cu tembeli ca voi nu ne mai facem bine ,ramane sa punem mana pe par cum spunea iubitul pm Ludovic betivul si sa ne dam in cap prostovanilor!
2
1
O sa faca super echipa cu partidu coronasceptic. Pacat ca nu va fi coleg cu domnu doctor Radulescu Mitraliera.
1
0
Oricum dumneata erai psd- ist.
3
1
o curva politica ! ca toti din gloata ! PSD .
5
0
de asta era asta asa prst,ca era pesedist.Medicul spagar de unde sa mai ia spaga,de la grupulmde hoti organizat pesede!ue dottore!
3
0
un patriot adevarat isi va dedica viata si energia slujirii natiei din care provina adica oculta masonica
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108