REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Rafila: În cazul persoanelor infectate cu Omicron, simptomele sunt minore sau chiar inexistente

Rafila: În cazul persoanelor infectate cu Omicron, simptomele sunt minore sau chiar inexistente

Replica API 6 decembrie 2021 | 14:01 950

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a spus, duminică dimineața, că, în cazul persoanelor din România infectate cu Omicron, simptomele sunt minore sau chiar inexistente, precizând că ambele sunt vaccinate.

„La categoria veștilor bune este că simptomele sunt minore la persoanele diagnosticate cu Omicron. Ele au fost vaccinate și se pare că, în cazul persoanelor vaccinate, evoluția clinică este favorabilă și chiar simptomele trec neobservate”, a spus Rafila, într-o declarație de presă.

El a vorbit despre măsurile care urmează să fie discutate la palatul Victoria, de la ora 11.00

„Vom face o analiză rapidă a situației și a eventualelor măsuri cât să limităm posibilitatea ca această tulpină să se răspândească rapid în România. În afară de faptul că știm că este mai transmisibilă, avem foarte puține răspunsuri cu privire la eficacitatea vaccinurilor și la evoluția clinică a bolii”, a spus ministrul Sănătății.

Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului au fost confirmate sâmbătă în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui, repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud.

„În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică (INSP) a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui”, se arată în comunicatul INSP.

Duminică, întâlnire la Guvern cu responsabilii gestionării pandemiei

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, sâmbătă seară, că, în urma confirmării variantei Omicron a coronavirusului în România, duminică va avea o întâlnire de lucru cu responsabilii gestionării pandemiei și, după consultarea cu specialiștii, vor fi dispuse măsuri.

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România”, e mesajul postat sâmbătă seară pe pagina de Facebook a Guvernului, conform gândul.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu spunea Cercel ,, o simpla raceala...
2
0
Si totusi inchidem tari iar si se impune vaccinare obligatori, ba mai mult apare sefa fmi sa ne spuna ca economia globala va fi afectata de aceasta varianta.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108