REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Răfuieli între clanurile de romi, furturi, tâlhării şi curse prin Constanţa, fără permis de conducere

Răfuieli între clanurile de romi, furturi, tâlhării şi curse prin Constanţa, fără permis de conducere

Replica API 31 ianuarie 2014 | 00:00 312

"Vedetă" în Mihail Kogălniceanu

"Vedetă" în Mihail Kogălniceanu

Răfuieli între clanurile de romi, tâlhării, furturi şi curse pe străzile Constanţei fără permis de conducere. Acestea sunt doar câteva dintre îndeletnicirile unui individ din Mihail Kogălniceanu, condamnat recent la închisoare. Însă, cum nu a binevoit să se prezinte la Poliţie, oamenii legii l-au săltat chiar din confortul casei sale pentru a-l duce într-un alt loc, la fel de călduros - ce-i drept, numai că este situat în Poarta Albă, respectiv penitenciarul.

Oamenii legii au fost nevoiţi să-l ridice de acasă pe Nicolae Ivanciu, de 29 de ani, întrucât avea de executat 3 ani de închisoare pentru furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. "La data de 28.01.2014, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu l-au depistat pe I. Nicolae, de 29 ani, din localitate, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea (3 ani, pentru furt calificat şi conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule), emis de Judecătoria Constanţa la data de 13.01.2014.", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Nu a făcut scandal, ştia ce-l aşteaptă, motiv pentru care nu a comentat şi i-a însoţit pe poliţişti. Însă, individul este o adevărată "personalitate" a localităţii Mihail Kogălniceanu. S-a făcut cunoscut încă de prin anul 2004, când a fost cercetat penal pentru o tâlhărie, comisă în localitate. La scurt timp, în 2006, a fost implicat într-un imens scandal, o răfuială între clanurile de romi, în urma căruia fostul fotbalist Bănică Oprea s-a ales cu maşina vandalizată. La acea dată, poliţiştii au menţionat că totul a fost legat de o judecată ţigănească, implicate fiind familiile Comănceanu şi Oprea, cunoscute destul de bine în Mihail Kogălniceanu. Totul a început prin 2004 - 2005, când clanurile s-au luat la bătaie, răzbunându-se pe copii. "Pionul" principal, Constantin Oprea, dacă-i putem spune aşa, a plecat atunci din ţară, revenind în 2006, atunci când reprezentanţii etniei s-au şi întâlnit pentru judecată, stabilind că familia Oprea trebuie să plătească celeilalte suma de100 milioane lei. Constantin Oprea a refuzat, iar familia Oprea s-a hotărât să-şi facă singură dreptate. Cele două clanuri au început să cheme întăriri, un adevărat război iscându-se. Din fericire, oamenii legii au intervenit la timp pentru a aplana conflictul. Doar o singură persoană a avut nevoie de spitalizare, şi anume Ristana Oprea. Petre Petrana, Leonard Ivanciu, Agripina Comănceanu, Vasile Bănică şi Leonard Bănică au fost cercetaţi în stare de libertate, iar Nicolae Ivanciu a fost cercetat pentru tentativă de omor, fiind arestat pentru 29 de zile, la fel şi Lucian Comănceanu. Printre cei implicaţi a fost şi Bănică Oprea, fost fotbalist al echipei Farul, care s-a ales cu maşina distrusă. Şi, de atunci au trecut 8 ani de zile, dar Nicolae Ivanciu nu s-a cuminţit, fiind autorul mai multor furturi. În plus, a fost prins la volan chiar dacă nu avea permis de conducere. În ianuarie 2014 acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.

Lilliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108