REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Raluca Turcan: „Anul acesta pensiile vor fi calculate pe legislația în vigoare“

Raluca Turcan: „Anul acesta pensiile vor fi calculate pe legislația în vigoare“

Replica API 29 ianuarie 2021 | 19:58 2518

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că legea pensiilor va suferi modificări, însă nu anul acesta. Pensiile românilor vor fi calculate, în 2021, în baza legii în vigoare, anunță Mediafax, citat de stiripesurse.ro.

Raluca Turcan

Raluca Turcan a declarat, miercuri seara, la TVR, că anul acesta pensiile vor fi calculate potrivit legislației în vigoare.

„În acest moment aș putea spune că anul acesta pensiile vor fi calculate pe baza legii în vigoare, iar legea care a fost vânturată în fața a milioane de pensionari într-un mod cât se poate de cinic va fi cel mai probabil prorogată, astfel încât, în paralel cu calcularea pensiilor pe actuala formulă, să pregătim o nouă lege a pensiilor, sustenabilă din punct de vedere financiar care să aducă contributivitate și echitate în sistemul de pensii, iar undeva anul viitor pensiile să intre la plată în acest sistem nou, în baza unei legi noi a pensiilor”, a spus Turcan.

Raluca Turcan a precizat că joi va da un ordin de ministru prin care să fie revizuite și evaluate toate dosarele de pensie.

„Începem acest proces de evaluare a dosarelor de pensie, aproximativ 5 milioane, cu structura actuală, cu toate că inclus din 2019 ar trebuit pregătită infrastructura, echipamente, softuri și oameni. Începem cu actuala structură din casele de pensii, urmând ca în perioada următoare, după ce se definitivează programele pe fonduri europene, pe o perioadă determinată, să încercăm să atragem - noi vrem să facem lucrul acesta pe programul Național de Recuperare și Reziliență, întrucât reprezintă o măsură de reformă, să atragem fonduri să plătim personal suplimentar pe o perioadă determinată - soft și echipamente - astfel încât să grăbim procesul de evaluare și recalcularea pensiilor”, a mai spus ministrul Muncii.

Turcan a precizat că ar avea nevoie între 500 și 1.000 de oameni pentru a grăbi procesul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca recalculati in baza legii actuale , atunci aplicati la toata lumea ultimul coeficient de corectie 1,41 ca sa fie cat de cat echitate si acoperirea inflatiei . oricum de anul acesta coeficientul acesta nu se mai aplica , asa zice legea . cum o dregeti ???
0
0
Chiar ati fost inconstienti cand ati ales liberalii?!
7
0
cum calculati sa luati de la amarati lu-a-v-ar dracul sa va ia...
8
0
Anul acesta ma.........ci c......t mai mult decat anul trecut si mai putin ca anul viitor.Pofta buna si ia cu paiine.
6
0
Da mey OMULE! Economia creste in Ve sau in WeCe! Zi-i CATU si trage apa sa se duca!!
6
0
DE UN AN SI CEVA ,TOT RECALCULATI PENSIILE AMARATILOR SI ,TOT NU A TI MAI TERMINAT ,RATATILOR ,INCOMPETENTILOR. ANUL TRECUT ,TOT VOI A TI RECALCULAT . DACA PESTE CATEVA LUNI ,VINE UN ALT NEICA NIMENI ,LA MIN.MUNCII ,INCEPE ,ALTA RECALCULARE ,MAI SARLATANILOR. DE CE NU VA APUCATI ,SA RECALCULATI ,PENSIILE NESIMTITE ,SPECIALELE ,SALARIILE VOASTRE ,A SMECHERILOR DIN ADMINISTRATIA PUBLICA ,MINISTERE ,PARLAMENT ,PRESEDINTIE ? DE CE TOTI ,GOLANII SI HOTII ,SE LEAGA DE PENSIILE AMARATILOR ? RUSINE SA VA FIE ,SARLATANILOR. MORMOLOACO ,DACA ,NU ESTI CAPABILA ,IA L PE BALBAITUL CITU SI PLEC
3
1
coruptiaucide!!
4
1
..cum se numeste legea care este in vigoare anul acesta???cum s-o numi??cred ca nu stii nimic...doar...LATRI LA LUNA...
4
0
cand ai un singur neuron si ala avariat de atata PSD,PSD normal ca uiti ca din octombrie 2019 pana astazi PNL a fost la putere si avea tot timpul sa emita acel ordin de ministru invocat pe toate posturile TV. Cred ca forma asta de viata se crede inca in 2020 la inceput.Ametila au trecut 1an si 3 luni de cand distrugeti tara asta cu cu guvernarea voastra de dreapta. Culmea si vajnicii aparatori ai PNL ului ala cu muia cu cacat ,Pensionar si alti postaci au disparut .Hai .sariti sa va aparati exemplarul!
13
1
Ce cauta fufa asta ministru. Acum cativa ani nici ce varsta avea nu stia, si radea ca proasta. Cum dracu ca tara asta sa fie macar la nivelul Ungariei, Poloniei, Slovaciei , daca ai ministri catastrofa, care nu cunosc nici cele mai elementare probleme. Catu, se balbaie continuu, ca avem, ca santem cei mai buni, ca economia creste in V. Te doare capul.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108