REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Raluca Turcan face apel la parlamentari să adopte rapid proiectul privind măsurile de după starea de urgenţă

Raluca Turcan face apel la parlamentari să adopte rapid proiectul privind măsurile de după starea de urgenţă

Replica API 12 mai 2020 | 00:00 1129

Vicepremierul Raluca Turcan face apel la parlamentari "să adopte rapid" proiectul de lege aprobat luni de Guvern privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu reglementări în situaţia de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgenţă.

Raluca Turcan

"Curtea Constituţională a decis, săptămâna trecută, că Guvernul nu poate adopta rapid, prin OUG, măsuri restrictive de combatere a pandemiei. În acest context, Guvernul a înaintat un proiect de lege Parlamentului. Au existat momente când Parlamentul, prin voinţa majorităţii parlamentare pusă la treabă, a putut trece legi în doar câteva ore prin ambele Camere. Tocmai de aceea, pentru a nu pune în pericol sănătatea şi viaţa oamenilor e imperios să se mobilizeze de urgenţă şi acum. (...) Fac apel la colegii parlamentari să nu compromită un efort colectiv uriaş de aproape trei luni, şi să adopte rapid un act normativ necesar pentru sănătatea şi viaţa oamenilor", a scris Turcan, luni, pe Facebook.

Ea subliniază că "riscurile nu au trecut, specialiştii avertizează clar că pericolul răspândirii virusului va persista şi după 15 mai, când încetează starea de urgenţă, şi va fi nevoie de măsuri clare pentru a ţine evoluţia pandemiei sub control".

"Guvernul PNL a demonstrat că ştie să gestioneze criza sanitară, a adoptat măsuri eficiente în timp util şi a fost ferm în aplicarea lor. Comparativ cu alte ţări care au dus această bătălie cu pandemia alături de noi, trebuie menţionat că numărul de infectări, cazuri grave şi decese a fost în România mult mai mic. (...) Intrarea în normal trebuie făcută treptat, oricât ne-am dori relaxarea bruscă. Suntem în continuare într-o situaţie care impune responsabilitate, nu populism, aşa cum fac unii politicieni când inventează pretexte pentru a pune piedici adoptării rapide a proiectului. Sunt aceiaşi politicieni al căror discurs e dublat de cele mai multe ori de decizii ale CCR şi aceiaşi politicieni care au luat în calcul, la un moment dat, să nu voteze starea de urgenţă în Parlament. Mai exact, PSD-işti", susţine vicepremierul, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
urata si proasta !
0
0
Si revolutionari ,mai bine taiem putin de la parlamentari deputati si generali si de la cei care au 2-3 pensii speciale
0
0
Mai tu cel dinainte : ce vrei tu nu se poate,ok?!? Cum sa isi anuleze astia TOATE PRIVILEGIILE??????????
0
0
anularea pensiilor speciale, anularea indemnizatiilor revolutionarilor, deportatilor, etc., plafonarea salariilor nete la 5.000 de lei si a pensiilor la 4.000 lei.
3
0
NE DA LECTI SI AMETITA ASTA
4
0
ce mai vrea si obosita asta
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212