REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Raluca Turcan (PDL): Competiţia internă nu trebuie să se transforme într-un război "cu sânge pe pereţi"

Raluca Turcan (PDL): Competiţia internă nu trebuie să se transforme într-un război "cu sânge pe pereţi"

Replica API 20 ianuarie 2013 | 00:00 192

Alegerile din Partidul Democrat Liberal nu trebuie să se transforme într-un "război cu sânge pe pereţi" şi este momentul ca la conducerea acestui partid să fie aleşi cei care "au fost un plus pentru PDL", a declarat, sâmbătă, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.

"Vă spun un singur lucru. Eu îmi doresc mult ca această competiţie internă să nu se transforme într-un război, cum spuneau unii, cu sânge pe pereţi. Ar fi cea mai mare greşeală pe care ar putea-o face PDL. Nu vreau să fie o competiţie a intereselor personale. Sunt o mare susţinătoare a analizelor temeinice şi nu de orgoliu a problemelor PDL. Dacă vrem să strigăm revanşă, este foarte uşor. Foarte mulţi dintre noi am fi în situaţia sau în punctul în care am putea striga revanşa, însă nu e bine pentru PDL pentru că nu întotdeauna cei care strigă revanşa sunt şi cei merituoşi", a afirmat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.

Aceasta s-a declarat "pentru un PDL puternic", "nu pentru eliminările din partid". Potrivit acesteia, înainte de alegerea noii conduceri, PDL are nevoie de un moment de sinceritate şi luciditate, în care să-şi recunoască greşelile.

"Vreau ca în perspectiva viitoarei Convenţii să fim oneşti în primul rând cu noi înşine, vreau ca atunci când facem analiza în interiorul PDL să punem degetul cu onestitate pe problemele care au existat în interior. Sunt pentru mai puţină ipocrizie în spaţiul public în ceea ce priveşte soarta PDL şi sunt pentru o analiză corectă a greşelilor care s-au făcut", a spus deputatul Raluca Turcan.

Conform acesteia, PDL nu are nevoie acum de "o bătălie pentru câştigarea puterii în interior, ci de o strategie ca partid de opoziţie". Viitoarea conducere a PDL şi viitorul preşedinte, "indiferent că este femeie sau bărbat", trebuie să fie "un plus pentru PDL", "un om credibil", care a făcut performanţă nu doar în interior, ci şi în exterior, conform portretului schiţat de Raluca Turcan. Vicepreşedintele PDL a spus că nu îşi doreşte funcţii în partid.

"Sunt un om care nu duce competiţia cu proprii colegi de partid, ci cu adversarii politici. (...) Îmi doresc ca PDL să aibă (...) o conducere cu oameni cu un plus pentru partid. (...) Eu am oferit argumentele pentru care sunt un plus şi nu un handicap de imagine pentru PDL. Nu îmi doresc funcţii. Tot ce am obţinut în cariera mea politică nu se datorează unor funcţii deţinute. Sunt un om care nu a avut nicio funcţie politică foarte importantă şi nici funcţie executivă", a explicat Raluca Turcan.

sursa: Agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108