REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Raport MCV: Comisia Europeană recomandă României să suspende imediat implementarea legilor justiţiei

Raport MCV: Comisia Europeană recomandă României să suspende imediat implementarea legilor justiţiei

Replica API 14 noiembrie 2018 | 00:24 379

Comisia Europeană (CE) a recomandat marţi României, în raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare, să suspende imediat punerea în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare şi să le revizuiască ţinând seama pe deplin de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

De asemenea, Bruxellesul recomandă României suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi de revocare în curs care vizează procurori în funcţie.

Totodată, CE recomandă relansarea procesului de numire a procurorului-şef al DNA care trebuie să aibă experienţă dovedită în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor de corupţie şi un mandat clar pentru ca DNA să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente şi imparţiale în cazurile de corupţie.

Raportul MCV mai recomandă Consiliului Superior al Magistraturii să numească imediat o echipă interimară de conducere a Inspecţiei Judiciare şi să numească, în termen de trei luni, prin concurs, o nouă conducere a acestei instituţii.

În plus, CE îndeamnă la respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere până la intrarea în vigoare a unui nou cadru legislativ, în conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.

De asemenea, CE recomandă îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse la Codul Penal şi Codului de Procedură Penală, precum şi relansarea procesului de revizuire a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală ţinând seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE şi cu instrumentele internaţionale în materie de combatere a corupţiei, precum şi cu recomandările formulate în cadrul MCV şi cu avizul Comisiei de la Veneţia.

CE notează în concluziile raportului MCV că intrarea în vigoare a legilor modificate ale justiţiei, presiunea la adresa independenţei sistemului judiciar, în general, şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în special, precum şi o serie de alte măsuri care subminează eforturile de combatere a corupţiei au avut drept efect anularea progreselor sau punerea sub semnul întrebării a caracterului lor ireversibil.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
....pai mai bulica, daca nu mai vrei sa mergi in Europa ,dute spre Moscova si nu te mai intoarce...
2
1
Suntem tratati ca niste fraieri de CE.ne au distrus tara si ne au impus toate mizeriile aici si cu ajutorul politicienilor corupti.toti banii dupa resurse merg afara.unde este binele nostru in acesta comunitate?Eu nu vreau sa mai merg in europa urasc uniunea europeana vreu sa iesim din acesta uniune parsiva si aroganta!ROMEXIT!
3
2
CE mwie ne stergem undeva cu mcv ul vostru!
2
3
In loc sa-i luam cu parul pe toti astia care-au nenorocit tara si pe noi toti, ne irosim energia si nervii la antenele penalilor care ne tin tot timpul ocupati si nu mai avem timp sa reactionam. Ne batem noi intre noi ROMANII care n-am furat si n-avem treaba cu JUSTITIA pentru ca suntem oameni cinstiti, in loc sa ne unim sa scapam de HOTII care sug si sangele din noi! Nu vedeti ca in afara de ce legi care sa-i faca scapati pe toti HOTII de LEGE si puscarie astia alta grija nu au! DRACnea are pe mana banii tarii, banii nostrii ai tuturor si-i fura cu
4
5
Domnilor de la UE aveti dreptate ,dar dati sanctiuni personalizate celor ce distrug justitia in Romania.
4
3
Statele europene au nevoie de o Romanie slaba,cu conducatori umili si lasi. Istoria ne arata ca doar foarte putine au fost momentele in care cativa romani,putini la numar,au reprezentat cu demnitate si patriotism tara. Boii cu bale din Romania isi inchipuie ca UE este ca o entitate divina si uite ca nu este asa,ca acolo sunt interese meschine ce pot adduce grave prejudicii drepturilor omului in Romania. Cel mai usor este sa tradezi,asa cum fac moace ca Macovei sau chiar Iohannis si sa spui ca esti aparator al justitiei ,de fapt aparator al abuzurilor si crimelor economice.Bravo UK !
5
4
de acord total!!! Romexit!!!
4
4
Comunismul are nevoie de legile coruptiei. Nu poti instaura un regim dictatorial de talhar fara sa faci legi care sa protejeze japca.
6
5
cate jeguri mai sunt in romanica pe langa Macovei Preda Muresan Gorghiu PNL si cei cativa de pe aici care uita ca Romania este totusi un stat suveran cu o Constitutie care trebuie respectata Bai mizerii umane neamuri ai lui Bastus in veci sa nu mai auzim de voi lingai acum la noua Poarta Comisia Europeana.
10
4
Acum ii inteleg pe englezii cu BREXIT
8
5
O sa zica ca au ceva cu noi romanii, caei sunt albi si puri ca porumbeii, nu s-ar.gasi cineva cu o luneta...
4
11

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108