REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Răul de mașină: remedii naturiste

Răul de mașină: remedii naturiste

Replica API 16 iunie 2020 | 00:00 863

Greață și senzația de amețeală specifice răului de mișcare îți pot strică vacanță de vara, așa că îți vor prinde bine câteva remedii naturiste pe care să le folosești atunci când mergi cu mașina, scrie doc.ro.

Din fericire însă, remediile pentru răul de mașină nu numai tratează, însă pot și să prevină senzațiile neplăcute cauzate de răul de mișcare.

Există și câteva strategii care te pot ajuta să preîntâmpini răul de mișcare:

Nu consumă alimente bogate în grăsimi cu cel puțin 24 de ore înainte de a porni la drum cu mașină.

Așază-te pe scaunul din față atunci când mergi cu mașină pentru a reduce riscul de a îți fi rău. Stand în față, ai vizibilitate mai mare și poți privi nestingherit linia orizontului, pe care trebuie să te concentrezi să o urmărești pe tot parcursul călătoriei.

Pornește aerul condiționat sau deschide puțin geamul pentru a te bucură de aer proaspăt, rece.

Evită să fumezi în timpul călătoriei.

Străduiește-te să menții o respirație liniștită întrucât respirațiile scurte favorizează apariția răului de mișcare.

Nu consumă alcool sau cofeină înainte de a te urca în mașină.

Nu pleca la drum cu stomacul gol, consumă înainte fie niște covrigi, fie niște crackers, care vor oferi alinare stomacului tău.

Simptome rău de mașină

Răul de măslină se manifestă prin greață, vărsături, dureri de cap, transpirații reci paloare a fetei, stare de somnolență și salivă excesivă. Nevoia de a casca încontinuu apare de asemenea odată cu răul de mașină.

Remedii naturiste pentru răul de mașină

Medicamentele antivomitive sau împotriva răului de mișcare pot avea reacții nedorite precum somnolență acută. Poți folosi însă și remedii naturiste pentru răul de mișcare, care previn sau calmează simptomele răului de mișcare fără să aibă efecte adverse.

Uleiurile esențiale – specialiștii susțin că stimularea altor simțuri (mirosul în această situație) poate distrage atenția creierului de la mișcarea care poate declanșa senzațiile de rău specifice. Uleiurile esențiale eficiente în cazul răului de măslină sunt: uleiul esențială de lavandă, uleiul esențial de mentă ori uleiul esențial de ghimbir.

Ghimbirul – rădăcina de ghimbir favorizează digestia, iar un studiu publicat în anul 2003 în Jurnalul American de Afecțiuni Gastrointestinale a confirmat eficientă ghimbirului în ceea ce privește greață și vărsăturile. Poți consumă, înainte de a călători cu mașină, un ceai pe baza de ghimbir, care va reduce riscul de rău de mașină.

Menta – dacă ghimbirul are o aromă prea puternică pentru ține, îl poți înlocui cu mentă. Un ceai de mentă va calmă stomacul și va estompa greață.

Schinduful – cunoscut și sub denumirea de fan grecesc, schinduful este și el eficient în prevenirea și tratarea răului de mașină. Poți consumă schinduf fie sub formă de ceai, fie pur și simplu mestecându-l înainte de a te urcă în mașină cu o jumătate de oră.

Răul de mașină poate fi extrem de neplăcut, însă cu cât te temi mai tare de el, cu atât șansele că acesta să apară devin mai mari. Încordarea și anxietatea provoacă aciditate la stomac și te determina să respiri alert – atât aciditatea stomacului cât și respirația accelerată accentuează răul de mișcare așa că mai degrabă ai încerca să te relaxezi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108