REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

RĂZBUNAREA lui Van Damme din Năvodari, care se făcuse dealer de DROGURI: a VRUT să-și TAIE IUBITA cu SABIA!

RĂZBUNAREA lui Van Damme din Năvodari, care se făcuse dealer de DROGURI: a VRUT să-și TAIE IUBITA cu SABIA!

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 606

”Luam etnobotanice și în penitenciar”; pe cele pe care le vindea a vrut să le "îndoaie" cu spray de gândaci

”Luam etnobotanice și în penitenciar”; pe cele pe care le vindea a vrut să le "îndoaie" cu spray de gândaci

Un bărbat din Năvodari, G.I., zis Van Damme, este cunoscut cu antecedente penale, dar și pentru faptul că era consumator de droguri (etnobotanice). Acesta a consumat, după cum au spus procurorii, inclusiv în penitenciarul Tulcea, iar când a fost eliberat, în 2018, s-a angajat ca dulgher. Întrucât a avut un accident la muncă, acesta a decis să vândă droguri pentru a se putea întreține. Apoi, supărat că iubita se întâlnește cu un alt bărbat, s-a drogat, s-a înarmat cu o sabie și cu un cuțit și a plecat să-i dea o lecție. Acesta a fost condamnat de prima instanță la 5 ani de închisoare, ținând cont și de faptul că este recidivist. Decizia nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, în perioada ianuarie 2015 – mai 2018 inculpatul a fost deținut în Penitenciarul Tulcea, perioadă în care a continuat să consume etnobotanice, introduse ilegal în penitenciar. Din luna mai 2018, după liberarea din penitenciar, inculpatul a continuat să consume produse cu efecte psihoactive pe care le cumpăra de la două persoane din orașul Năvodari. Conform declarației sale, inculpatul a început să lucreze ca dulgher în construcții împreună cu cumnatul său, însă la finele lunii iulie 2018 a avut un accident la muncă, suferind tăieturi serioase la degetele mâinii stângi ce l-au împiedicat să continue lucrul. Din acest motiv, pentru a avea cu ce să se întrețină dar și pentru a avea cu ce să-și procure etnobotanice pentru consum propriu, inculpatul a decis să comercializeze astfel de substanțe. În acest sens, potrivit rolii.ro, inculpatul a intrat în legătură cu persoane ce comercializau astfel de substanțe pe raza localităților Năvodari și Constanța, convenind cu acestea ca ele să primească 70% din sumele rezultate din traficul de etnobotanice iar inculpatul să-și oprească 30%. Inculpatul a început să comercializeze produse cu efecte psihoactive de la finele lunii iulie 2018, fiind contactat, în mod constant, de un total de 40-50 de persoane care au cumpărat în mod repetat de la el astfel de produse. Frecvența cu care inculpatul vindea produse cu efecte psihoactive rezultă din aceea că la fiecare 4-5 zile se aproviziona cu 100 de doze (pliculețe), fiecare compusă din aproximativ 0,15-0,17 grame de fragmente vegetale impregnate cu substanțe din clasa cannabinoizil or sintetici. În acest sens, inculpatul mergea uneori personal în municipiul Constanța pentru a se aproviziona cu produsele susmenționate iar alteori acestea îi erau trimise la locuința prin diverse persoane despre care afirmă că nu le cunoaște, moment în care le preda și o parte din încasările anterioare, așa cum convenise. Inculpatul a intermediat, de câteva ori în aceeași perioadă, și comercializarea unor doze de canabis pe care nu le deținea personal dar, atunci când îi erau cerute, le lua de la un traficant de pe raza orașului Năvodari și le vindea solicitanților.

PERICOL! S-a gândit să adauge spray contra gândacilor

Pe lângă faptul că achiziționa, în vederea comercializării, substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, inculpatul le producea uneori singur, încercând combinații noi al căror efect nu îl cunoaște și care poate fi deosebit de grav, inclusiv letal, pentru consumatori (la un moment dat, îi venise ideea să adauge spray contra gândacilor, dar ulterior a renunțat). ”Apreciem că această atitudine a susnumitului, de a încerca să obțină bani indiferent de gradul de afectare a sănătății persoanelor care consumă amestecurile de substanțe produse de el, prezintă un grad ridicat de pericol pentru ordinea publică”, au spus anchetatorii, potrivit rolii.ro.

A vrut să-și taie concubina cu sabia

Astfel, în noaptea de 17 spre 18.10.2018, fiind supărat că actuala sa concubină, din municipiul Constanța, a început să se întâlnească cu un alt bărbat, inculpatul a consumat băuturi alcoolice și 4 doze (pliculețe) de etnobotanice, după care, luând asupra sa încă 2 doze cu aceleași produse, o sabie și un cuțit, a plecat spre locuința concubinei sale pentru a le cere socoteală celor doi. În jurul orei 02:20, în timp ce se deplasa o stradă, inculpatul a fost depistat de un echipaj mixt de poliție și jandarmi, fiind găsite asupra sa cele 2 arme albe și cele 2 pliculețe ce conțineau 0,1 grame din produsul susmenționat. Totodată, el a mai fost prins și în timp ce-i vindea droguri lui Winetou din Tulcea, aflat de două zile pe raza orașului Năvodari.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Drogurile le achizitionam de la VIRA si BIDI DIN KM 4-5, iar dupa bani si comisioane veneau OAIE ALBINA si CALU,,,tot din km 4 5 Aloopolitia, cand aveti de gand sa- i arestati pe acesti dealeri din constanta care vand droguri, inclusiv la chioscul de linga scoala 37 VIRA BIDI OAIE CALU ALBINA vand si aduc droguri din Anglia si Olanda, sib protectia lui NAS
3
0
Si bineanteles ca fituica psdista,,Replica" nu a lasat loc de comentarii nici la felix stroe, tit brailoiu si fagadau. Prin urmare profitam si le transmitem multa...multa...Mu1e la toti si la PSD care ieri a votat alte PENSII SPECIALE si pentru primari, viceprimari si presedinti de CJ. Asa a inteles PSD sa se comporte dupa avertismentul Romanilor din 26 Mai. Tot Hotie si bataie de joc!!!
4
1
pai ce cauta tovarasu meu pe aici?
3
0
In acest articol intalnim o pleiada de intelectuali : doctori, profesori, filosofi....
7
0
Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia Mangalia
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102