REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Razii de amploare în Constanţa: 100 de poliţişti, în acţiune în cartierele "rău famate"

Razii de amploare în Constanţa: 100 de poliţişti, în acţiune în cartierele "rău famate"

Replica API 6 septembrie 2012 | 00:00 210

Persoanele care se ştiu certate cu legea ar trebui să-şi facă probleme, întrucât poliţiştii constănţeni au demarat razii de amploare, care au ca scop prevenirea tulburării liniştii şi ordinii publice.

Cartierele cunoscute ca fiind "rău famate", au fost luate la control, cu precădere cele în care locuiesc etnicii romi, încă de la orele dimineţii zilei de joi. Au fost vizate persoanele care locuiesc acolo fără forme legale sau persoane urmărite naţional şi internaţional. 100 de poliţişti au luat la puricat zonele cu pricina, acţiunea fiind demarată în parteneriat cu 20 de angajaţi ai societăţii RAJA, care au urmărit branşarea ilegală. Menţionăm că printre zonele luate în vizor de oamenii legii s-au numărat şi Piaţa Chiliei, Piaţa Griviţei, zona Peninsulară, Km 4-5, Palas, cât şi altele. Tot prin intermediul acestor razii, toate persoanele vor fi legitimate, pentru a fi luate în evidenţă. De asemenea, poliţiştii nu exclud aplicarea sancţiunilor, în cazul în care se descoperă ilegalităţi. Activitatea poliţiştilor are ca obiective menţinerea unui climat de siguranţă în rândul constănţenilor, creşterea sentimentului de siguranţă al cetăţenilor prin descurajarea elementelor care tulbură ordinea şi liniştea publică şi identificarea persoanelor care nu respectă prevederile legale referitoare la evidenţa persoanelor. Facem precizarea că acţiunea poliţiştilor a fost realizată ca urmare a analizei situaţiei operative, a sesizărilor înregistrate la nivelul Poliţiei Municipiului Constanţa, care au indicat faptul că în anumite zone sau imobile din municipiu există persoane predispuse la comiterea unor fapte de natură antisocială, cu grad de pericol social redus, dar care provoacă indignarea şi disconfortul cetăţenilor.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108