REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

RAZII pe litoral: DROGAŢI şi BĂUŢI la volan! 'Fenomenul' este în creştere

RAZII pe litoral: DROGAŢI şi BĂUŢI la volan! 'Fenomenul' este în creştere

Replica API 17 august 2019 | 00:00 272

Oamenii legii au constatat, în urma unei acțiuni ce s-a desfășurat în minivacanța de Sfânta Maria, pe litoral, o creștere ușoară a depistării persoanelor care conduc sub influența substanțelor psihoactive, dar și a celor care conduc sub influența alcoolului. Sute de mii de evenimente în cadrul cărora s-au dat sute de mii de sancţiuni, au fost monitorizate de către un număr sporit de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

În România, în special pe litoral, se observă o creştere a consumului de droguri, uneori în cele mai neindicate moduri care pot pune în pericol viaţa oamenilor din jur. După cum aleg să se distreze tinerii, se remarcă un haos în gândire şi o ignoranţă totală faţă de cei din jur. Tinerii zombie se plimbă pe străzile oraşului, în miezul zilei, rupţi de realitate şi îşi fac adesea culcuş în scările de bloc, iar majoritatea oamenilor trec pe lângă ei fără să poată face ceva în acest sens, deoarece sunt mai mult un pericol în starea aceea de letargie, atât pentru ei înşişi, cât şi pentru ceilalţi. Alţi consumatori, mai viteji, aleg să conducă autovehicule, sub influenţa drogurilor, dintre care cele mai folosite sunt canabisul si etnobotanicele.

Controalele în traficul rutier descoperă mai mulţi drogaţi decât băuţi la volan!

"În perioada 4 - 7 iulie, poliţiştii Direcţiei Rutiere şi ai Serviciului Rutier pentru Misiuni Speciale au testat 912 conducători de autovehicule. (...) Au fost constatate 15 infracţiuni, dintre care nouă de conducere a unui vehicul sub influenţa altor substanţe (THC, metamfetamină, canabis, ecstasy) şi patru pentru conducerea sub influenţa alcoolului", se precizează într-un comunicat al IGPR.

Minivacanţa constiinţei la volan!

Reprezentanții din cadrul MAI s-au aflat, vineri, 16 august, la Constanța, pentru a prezenta activitățile desfășurate și rezultatele obținute de structurile Ministerului Afacerilor Interne de la punerea în aplicare a planului general de măsuri pentru sezonul estival.

Lucrătorii de Poliție au intervenit pe litoral, în minivacanța de Sfânta Maria, la aproximativ 212.000 evenimente și au aplicat aproximativ 600.000 de sancțiuni contravenționale. S-a constatat o ușoară creștere a depistării persoanelor care conduc sub influența substanțelor psihoactive, dar și a celor care conduc sub influență alcoolului, a declarat comisarul Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt din cadrul MAI.

Canabisul continuă să fie cel mai consumat drog în România, atât în populația generală, cât și în cea școlară. De asemenea, canabisul rămâne și cel mai capturat drog la nivel naţional, înregistrând în anul 2017 cel mai mare număr de capturi realizate până în prezent. Și în ceea ce privește admiterea la tratament pentru consum de droguri, canabisul este drogul principal pentru care sunt solicitate servicii (situație înregistrată începând cu anul 2014, de la intrarea în vigoare a Codului Penal).

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai kashtalyule dar prostia din tine iese LA SPALAT kakamash pa TIne cat mai BIne
0
1
Tu vrei sa vina MAI la tinr acasa si sa iti inmaneze rapoarte si filmari dij cadrul unor evenimente la care au participat peste 18000 de persoane? Petreceri, jocuri, spectacol cu navele de ziua marinei si turismul actual? Vorbesti geaba si ca sa fii bagat in seama. Eu unul as cauta inainte de a-mi afirma caracterul vulgar de imbecil care iese cand ma enervez.
2
0
Sute de mii de cacat evenimente? Unde cand? Sute de mii de sanctiuni in cur la voi cu puletele . Cacat
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108