REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

RAZII pentru depistarea șoferilor care folosesc telefonul și care nu poartă centura de siguranță!

RAZII pentru depistarea șoferilor care folosesc telefonul și care nu poartă centura de siguranță!

Replica API 8 noiembrie 2019 | 03:41 373

Poliţiştii rutieri au efectuat, la data de 6 noiembrie a.c., atât în municipiu cât şi pe raza judeţului Tulcea, o acţiune, având ca scop identificarea și sancționarea atât a conducătorilor auto care folosesc telefonul mobil fără sistemul mâini libere, a celor care nu poartă centura de siguranță, precum și a celor care desfășoară alte activități de natură a distrage atenția de la condus.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, dintre care, cele mai multe, 58 pentru nefolosirea centurilor de siguranță și a dispozitivelor speciale de retenție și 8 sancțiuni contravenționale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii. De asemenea, au fost reţinute 8 de permise de conducere (din care 3 pentru folosirea telefonului mobil) și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule, folosirea centurii de siguranță în mod obligatoriu, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Centura in oras este doar o afacere pentru politisti sau stat. Depinde cine beneficiaza de banii incasati sau modul cum sunt incasati. Arterele au devenit atat de aglomerate iar viteza nu constituie o problema. Reprezinta un mijloc eficient sa-ti sifonezi hainele, un disconfort suplimentar inutil. Prin exceptie poti muri si la 10 km la ora si cu si fara centura. Golaniile care ne pun viata in pericol pe strada sunt in alta parte.
1
1
Centura salveaza vieti, balariile scrise de ala mai jos sunt caz particular este o chestie de hazard, nu poti sa spui ca in toate cazurile oamenii scapa fara centura pentru ca sar prin parbriz asta poate sa o spuna daor unul care nu face nimic toata ziua.
2
1
centura de siguranta nu salveaza ci mutileaza. daca te-ai lovit suf de tare sa zbori prin parbriz direct in masina cu care te-ai lovit cu suf putere sa-i omori soferul nu mai scapa nici ala sau aia nici tu cu sau fara centura. euro ncap se face la viteze mici 50-60 km pe h cu obstacol fix , la 2 obiecte in miscare se aduna vitezele. fara centura mai ai o sansa ca zbori pe camp in timp ce masina se compacteaza - vezi cazul recent al fetitei care a scapat fara centura desi ambii parinti cu centura au murit
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108