REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Reacția lui Dragnea după ce Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh: "Dacă următoarea propunere va fi prezentată ca agent KGB?"

Reacția lui Dragnea după ce Iohannis a refuzat-o pe Sevil Shhaideh: "Dacă următoarea propunere va fi prezentată ca agent KGB?"

Replica API 27 decembrie 2016 | 17:59 309

Liviu Dragnea a făcut declarații la ora 16:00, la Parlamentul României ca răspuns la respingerea propunerii pentru funcția de prim-ministru al României de către Klaus Iohannis. Propunerea alianței PSD – ALDE, Sevil Shhaideh, a fost respinsă de către Președinte, printr-o declarație susținută la ora 12:00.

Liviu Dragnea a declarat că este stupefiat de ce a transmis președintele Klaus Iohannis. „Ca și dumneavoastră, ca și tara, urmarim si noi cu stupefacție, pot spune, anunțul presed iohannis. De fapt, rasp la propunerea noastra. Nu am reușit să găsim nici un motiv constituțional sau nici un alt motiv de altă natură. Părerea noastră este că acest om vrea să declanșeze o criză politică. Înțeleg că domnul iohannis nu vrea să respecte votul din 11 decembrie, guvernul acestei majorități pe care lumea a votat-o.”, a declarat Liviu Dragnea.

„Am vorbit cu domnul Tăriceanu și colegii din partid și mâine, cel mai târziu poimâine, o să trebuiască să luăm o decizie. Vreau să cântăresc foarte bine și nu în interes personal, sau de grup, ci de ceea ce e bine sau nu pentru România. Este o avalanșă de mesaje pe care le-am primit în ultimele ore de la oameni care se simt jigniți și cer suspendarea președintelui. Dacă este bine pentru țară să îl suspende pe Președinte, nu voi avea nici o ezitare.”, a punctat Dragnea.

"Am vorbit cu mai mulţi colegi despre aceasta oferta otravită a preşedintelui Iohannis, PSD si ALDE să vină cu altă propunere. Cine ne poate garanta nouă că o altă propunere va fi acceptată? Dacă va fi târâtă prin presă şi prezentată ca agent KGB, sau terorist de-a binelea?", a mai spus Dragnea.

„Lipsa oricărei motivații întărește bănuiala multora că președintele se angajează cu noi într-o luptă pentru putere.” a punctat Călin Popescu Tăriceanu. El a declarat că a doua zi după propunerea făcută la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis i-a declarat liderului ALDE că va face orice ca să nu ajungă PSD la guvernare. „Președintele așa cm acționează forțează declanșarea unei crize politice. Președintele trebuie să fie factorul de echilibru, nu declanșator de crize”, a subliniat clar Tăriceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108