REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Reacţii în PSD la plecările înspre partidul lui Victor Ponta: Nu afectează stabilitatea majorităţii

Reacţii în PSD la plecările înspre partidul lui Victor Ponta: Nu afectează stabilitatea majorităţii

Replica API 28 mai 2018 | 01:38 352

PSD Harghita nu este de acord cu cei care au părăsit partidul şi consideră că aceste plecări nu afectează stabilitatea partidului şi nici majoritatea parlamentară PSD - ALDE, a declarat sâmbătă liderul organizaţiei, Mircea Duşa. Şi alţi lideri locali ai partidului critică plecările din PSD.

"Legat de plecările din partid, Organizaţia PSD Harghita nu este de acord şi nu apreciază faptul că unii colegi ai noştri au părăsit partidul. Atunci când eşti trimis în Parlament pe o anumită listă parlamentară şi susţinut de un partid şi candidezi cu nişte obiective cu care te angajezi în faţa poporului român nu este normal ca la jumătatea mandatului să părăseşti partidul. Sigur că aceste plecări izolate din partid nu afectează stabilitatea partidului şi nici majoritatea parlamentară PSD - ALDE", a precizat Mircea Duşa.

El a spus că principala preocupare a PSD şi a coaliţiei este punerea în aplicare a programului de guvernare, iar mesajul este de unitate în partid.

"Considerăm că principala preocupare a PSD şi a coaliţiei de guvernare trebuie să fie aceea a înfăptuirii obiectivelor din programul de guvernare. De aceea, discuţiile pe care le-am purtat în interiorul organizaţiei de la Harghita au fost în acest sens - să ţinem aproape, să fim uniţi şi să înfăptuim obiectivele din programul de guvernare şi facem apel la toţi colegii noştri ca în zilele următoare mesajul să fie acela de unitate, de a transpune obiectivele pe care ni le-am asumat în campanie", a adăugat Duşa.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, consideră că noua formaţiune condusă de Victor Ponta, Pro România, este ambiţia fostului lider al PSD care se manifestă la un om care nu poate fi altceva decât şef şi care a demisionat la sugestia unor forţe oculte. Cât priveşte plecările din partid, Buzatu le cataloghează drept meschine.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, care este şi vicepreşedinte PSD pe Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, le transmite deputaţilor şi foştilor miniştri care au demisionat că partidul poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai mulţi cei care le vor lua locul.

"Apreciez mesajele de solidaritate şi unitate primite în ultimele zile din partea membrilor PSD şi a maramureşenilor, care ne roagă să rămânem puternici împotriva tuturor atacurilor sau a dezertărilor din partid. Cei care au trădat partidul şi votul oamenilor din decembrie 2016, uită toate discuţiile purtate în aceşti ani. Mulţi dintre cei care azi au plecat, spuneau ieri că PSD este cel mai puternic partid din România şi nu poate fi distrus decât din interior. Conştientizau că adversarii PSD vor încerca să facă exact acest lucru şi făceau atunci apel la unitate. Azi uită, sau se fac că uită, că, PSD, prin încrederea pe care o inspiră în rândul oamenilor, le-a oferit şansa de a munci pentru cetăţeni. Azi, aceştia optează să îşi pună interesele personale în faţa intereselor de grup şi ale programului de guvernare care a fost votat de milioane de români. Le transmit acestor foşti colegi că PSD poate pierde un om, cinci sau zece oameni, dar sunt mult mai mulţi cei care le vor lua locul", a spus Zetea, pentru MEDIAFAX, citat de Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti cei care sunt in parlament au contribuit cu sute de mii euro ca sa fir acolo.E dreptul lor sa schimbe partea oricand doresc.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108