REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Reclamaţii de la UDTR: Dacă ai teren în Constanța și vrei sprijin pentru avize de la Primărie, ți se spune că... nu are teren!

Reclamaţii de la UDTR: Dacă ai teren în Constanța și vrei sprijin pentru avize de la Primărie, ți se spune că... nu are teren!

Replica API 26 septembrie 2015 | 09:19 220

Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) are o serie de proiecte pe plan local, care se referă la o cameră mortuară, un centru de sacrificare a animalelor pentru sărbători sau un centru multicultural. Pentru primul plan, UDTR are deja terenul și solicită sprijinul Primăriei Constanța pentru eliberarea avizelor necesare. Cererea depusă de UDTR, în care se specifica clar că deține teren, a primit răspuns din partea Primăriei: „ne pare rău, nu avem teren”! Să plângi sau să râzi?

Președintele UDTR, Osman Fedbi, a prezentat halucinanta situație în cadrul unei conferințe, organizată vineri la sediul organizației.

„La Palazu Mare am înțeles că a făcut muftiatul, am făcut și noi demersuri, pentru că și noi vrem să facem o cameră mortuară și un loc de sacrificare a animalelor în cartierul Tăbăcăriei. E un aspect grotesc să taie berbeci pe o stradă, în piață, se sperie și copiii să fie plin de sânge și urmele animalelor acolo... așa, să fie un loc civilizat, cu cameră frigorifică, loc de scurgere și de colectare. Cu casa mortuară e problema că o parte din musulmanii noștri au tradiția ca la populația creștină, cu priveghiul. În cazul acesta, ai nevoie de o casă mortuară, în loc să-l țină acasă, vara... (...) Mi se pare că și la evrei e aceeași poveste. Deci, nu trebuie să treacă un apuc de soare peste mort. Dacă ai murit spre dimineață, la ora prânzului, după prânz, e „la revedere” deja. (...) Practic, terenul îl avem. Am zis să ne sprijine și Primăria, în limita posibilităților. În curtea geamiei e o suprafață destul de mare. Noi am făcut o cerere către Primărie. Nu știu ce a înțeles cine a citit cererea. Noi spunem că avem terenul și că îi rugăm să ne sprijine în construirea unei case mortuare, fiind vorba de avize și celelalte, iar ei ne dau răspunsul: „Ne pare foarte rău, dar nu avem nici un teren!” Noi am zis că terenul îl avem! Ca la noi... eu îi spun că avem terenul și ei că nu au teren! (...) Continuăm demersurile cu centrul multicultural. Am vorbit la Primărie și căutăm un spațiu. Primăria a zis că până pe 31 decembrie ei au totul blocat. Trebuie să facă cadastrul, situația și nu pot să dea nici un teren. Sper să reușim să facem un centru multicultural, pentru toate etniile...”, a spus Osman Fedbi.

În cadrul conferinței de vineri de la sediul UDT, a participat și subprefectul Constanței, Levent Accoium.

„Problema e dacă moare după ora prânzului, sunt anumite persoane care doresc ca decedatul să rămână acasă sau să fie depus în seara respectivă într-o casă mortuară, că acasă nici creștinii nu îi mai țin”, a spus subprefectul.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108