REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Reducerea riscului rutier, prioritate a Poliţiei Române

Reducerea riscului rutier, prioritate a Poliţiei Române

Replica API 27 decembrie 2015 | 21:12 253

Poliţia Română acţionează permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive sau neadaptate condiţiilor de drum/trafic este unul dintre obiectivele prioritare de acţiune al Poliţiei Române, pentru reducerea riscului rutier, la nivel naţional.

Pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, al neadaptării vitezei la condițiile meteo, al consumului de alcool la volan și a altor cauze generatoare de evenimente rutiere nedorite, Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române organizează frecvent acţiuni, la nivel naţional, la care participată şi poliţiştii rutieri din cadrul structurilor de ordine publică.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto:

Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!

Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea esre nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.

Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!

Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!

Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.

Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.

Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!

Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!

Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.

Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.

Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!

Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

De asemenea, Centrul INFOTRAFIC al Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că, la această oră, pe drumurile care tranzitează judeţele Alba, Brăila, Bihor, Ialomiţa, Caraş - Severin, Călăraşi, Iaşi, Vaslui şi Iaşi se semnalează ceaţă, care variază ca densitate. Din acestă cauză, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, şi local, sub 50 de metri.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa , între kilometrii 12 şi 193, se circulă îngreunat din cauza ceţii dense, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

Ceaţă se semnalează şi pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva, şi din această cauză, vizibilitatea este între 150 şi 200 de metri, cu carosabil umed.

În judeţul Iaşi, pe principalele artere de circulaţie, ceaţa a redus vizibilitatea sub 200 de metri şi pe unele porţiuni, izolat, sub 50 de metri. Cel mai greuu se circulă pe D.E. 583 Iaşi – Podul Iloaiei, vizibilitatea este sub 50-100 de metri şi pe D.N. 28 Iaşi- Răducăneni, vizibilitatea este sub 50 de metri.

Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate şi starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108