REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

REGULAMENTUL pentru desfăşurarea ACTIVITĂŢILOR COMERCIALE în municipiul Constanţa, PUS în DEZBATERE

REGULAMENTUL pentru desfăşurarea ACTIVITĂŢILOR COMERCIALE în municipiul Constanţa, PUS în DEZBATERE

Replica API 22 septembrie 2021 | 13:31 4519

După ce a fost retras din ședința de la finele lunii august deoarece forma acestuia nu era destul de complex, municipalitatea a făcut modificări și iată că Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale şi a serviciilor de piaţă în municipiul Constanţa vine din nou în atenția cetățenilor. Proiectul este pus în dezbatere publică iar constănțenii pot trimite propuneri

Administrația locală a organizat o dezbatere publică ce s-a desfăşurat, având în vedere contextul pandemic, atât prin participarea directă a operatorilor economici/reprezentanţilor organizaţiilor/asociaţiilor patronale, cât şi prin video-conferinţă, iar după aceasta, comisia a adus mai multe modificări proiectului de hotărâre. Conform propunerii făcută la dezbaterea publică şi adresei venite din partea Secretarului general delegat ai Primăriei municipiului Constanţa, au fost eliminate din prevederile Regulamentului, articolele şi aliniatele referitoare la confiscarea sumelor de bani şi a veniturilor realizate ilicit. După eliminarea acestei prevederi și realizarea unui regulament mult mai complex, municipalitatea a pus, acum, regulamentul din nou în dezbatere publică.

Iată ce prevede noul regulament

În procesul de autorizare a operatorilor economici s-a considerat necesar eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere şi introducerea obligativităţii prezentării de către operatorii economici, la solicitarea autorizării, a avizelor/autorizaţiilor emise de instituţii ale statului cu atribuţii de reglementare, verificare şi control în activităţile economice specifice Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratu! pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Registrul Auto Român.

Interval orar stabilit pentru beach bar-urile din Mamaia și Constanța

În staţiunea Mamaia se urmăreşte asigurarea unui comerţ civilizat şi la standarde europene, care să satisfacă diversitatea preferinţelor culinare prin servicii de alimentaţie publică de calitate şi cu respectarea normelor igienico-sanitare. Pentru a nu crea disconfort turiştilor aflaţi în structurile de primire turistică situate în aproprierea sectoarelor de plajă, pentru beach bar-uri se propune ca orarul de funcţionare în Staţiunea Mamaia să fie cuprins între orele 07.00 - 24.00, iar pentru barurile situate pe plajele din Constanţa, orarul va fi de luni până joi şi duminică - 07:00 - 22:00 iar vineri şi sâmbătă - 07:00 - 24:00.

Vizarea actelor, până la data de 30 aprilie

Tot pentru a veni în sprijinul operatorilor economici ce desfăşoară activităţi economice în staţiunea Mamaia şi Sat Vacanţă se propune ca vizarea actelor administrative să se facă până la data de 30 aprilie a anului ulterior obţinerii autorizaţiei, avându-se în vedere că sezonul estival începe la data de 1 mai.

Comercianții ambulanți au interzis în apropierea piețelor

Pentru reglementarea activităţilor comerciale desfăşurate în jurul pieţelor agroalimentare, comisia a propus interzicerea desfășurării activităţii de comerţ la distanţă mai mică de 200 m, în linie dreaptă, faţă de pieţele agroalimentare. Activitatea de comercializare legume-fructe şi flori în amplasamente cu caracter temporar (tip tonetă) aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Constanţa sau pe teren aparţinând persoanelor fizice sau juridice, este interzisă la o distanţă mai mică de 200 m faţă de pieţe agroalimentare. Pentru a veni în sprijinul operatorilor economici ce desfăşoară activitatea de comerţ de întâmpinare - terase amplasate pe domeniul public sau privat, în perioada 01 noiembrie-31 martie, când condiţiile meteo sunt mai puţin favorabile, se vor permite închiderile perimetrale cu structuri uşoare ce nu necesită obţinerea autorizaţiei de construire.

Se interzice închirierea kart-urilor pe domeniul public

Comisia a propus interzicerea activităţii de închiriere kart-uri pe domeniul public, cu excepţia zonei parcurilor din municipiul Constanţa. Este permisă această activitate doar pe domeniul privat, în spaţii clar delimitate, împrejmuite şi prevăzute cu elemente de protecţie specifice.

Ce sancțiuni pot fi aplicate

Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să constituie infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează: desfăşurarea activităţii comerciale - alimentaţie publică de către unităţile tip restaurant 5610 și tip bar 5630 fără autorizaţie de funcţionare pentru desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, cu amendă de la 1500 la 2500 lei, și sancțiunea complementară de suspendare a activităţii comerciale până la autorizare; desfășurarea de activități comerciale încadrate în categoria activităților recreative și distractive – fără autorizație de funcționare pentru desfășurarea de activități recreative și distractive, cu amendă de la 1500 la 2500 lei și sancțiunea complementară de suspendare a activităţii comerciale pană la autorizare; suspendarea activității se face prin dispoziția primarului municipiului Constanța; desfășurarea de activități comerciale de către unitățile de tip complex hotelier fără autorizație de funcționare pentru complex hotelier cu amendă de la 1500 la 2500 lei și sancțiunea complementară de suspendare a activităţii comerciale nelegale până la autorizare; nedeținerea la locul de desfășurare a activității temporare de către operatorul economic a recipienților speciali pentru deșeuri și se sancționează cu amendă de la 1000 de lei la 1500 de lei; nerespectarea nivelului de zgomot privind acustica în zonele urbane, staţiunea Mamaia și Satul de Vacanță, și se sancționează cu amendă de la 1500 lei la 2500 lei; dar și altele.

Întregul regulament îl puteți citi AICI!

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au scos confiscarea veniturilor obtinute din contraventii. Probabil nu ramanea nimic pt spaga daca le confiscau.
4
0
Chitac si gasca lui scot regulamente pe banda rulanta. Se cunoaste formarea profesionala. Altceva nimic.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108