REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

REMANIEREA cerută de Tudose se tranşează în CEx. Sevil Shhaideh, pe lista neagră

REMANIEREA cerută de Tudose se tranşează în CEx. Sevil Shhaideh, pe lista neagră

Replica API 11 octombrie 2017 | 11:52 264

Liviu Dragnea, Mihai Tudose

Declaraţiile premierului Mihai Tudose, referitoare la relaţia dintre Guvern şi partid, dar mai cu seamă cele legate de remaniere, au fost dezbătute de social-democraţi în şedinţa convocată marţi. Nu au fost prezenţi o seamă de lideri ai PSD, însă, la finalul discuţiilor liderul PSD, Liviu Dragnea, a dat de înţeles că situaţia este sub control, nu există o criză politică, iar lista cu miniştrii care vor fi remaniaţi va fi anunţată după Comitetul Executiv (CEx) al PSD de joi.

Conform lui Dragnea, discuţia a fost una “bună”, “lămuritoare”. La rândul său, Tudose, cel care a pus pe jar partidul după ce a afirmat, într-un interviu, că miniştrii cu probleme penale ar trebui înlocuiţi, a afirmat: „Discuţia a fost lungă, nu am fost numai noi (Tudose şi Dragnea – n.r.). S-a hotărât ca decizia finală să fie luată la CEx. Pe următoarele direcţii: raporturile dintre guvern şi partid plecând de la premiza că guvernul este politic. Lucrurile trebuie clarificate. Stabilim împreună zona de remanieri şi remaniabili, nu vă spunem acum, după şedinţa CEx”. Tudose a adăugat că a avut o scurtă discuţie şi cu preşedintele ţării, Klaus Iohannis, pe care l-a întrebat dacă este dispus săptămâna aceasta să semneze actele.

Mai mulţi social-democraţi din teritoriu au comentat situaţia, însă de la Constanţa – nici unul oficial! Conform hotnews.ro, cei mai mulţi parlamentari şi lideri locali din Constanţa par încolonaţi în spatele şefului PSD, Liviu Dragnea şi îl somează pe Mihai Tudose "să-şi ajusteze discursul", însă unii susţin că n-ar mai vota încă o moţiune de cenzură împotriva propriului guvern. Totuşi, acceptă că dacă partidului va stabili aşa, o vor face.

În schimb, notează stiripesurse, spre deosebire de situaţia de la momentul demiterii lui Sorin Grindeanu, PSD pare acum mai mult mai divizat. Potrivit surselor din partid, oamenii PSD din teritoriu pun presiune pe cei doi lideri - Dragnea şi Tudose - să se împace rapid. Liderii de la centru sunt ei înşişi împărţiţi şi doresc evitarea cu orice preţ a escaladării conflictului. Dintre oamenii prezenţi şi implicaţi în alte "execuţii" (la Zgonea, Grindeanu), la şedinţa de marţi au absentat Marian Oprişan, Codrin Ştefănescu, Lia Olguţa Vasilescu şi chiar Gabriela Firea. Cu toţii apropiaţi de Dragnea, aceştia au lipsit din dezbaterea publică, cu excepţia lui Codrin Ştefănescu. Secretarul general adjunct a surprins însă printr-un discurs mult mai temperat, solicitând doar o rezolvare rapidă a situaţiei, fără afectarea partidului. Au mai lipsit şi principalele persoane vizate de Tudose: Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susţinut nevoia unei remanieri. Potrivit unor surse din partid, poziţia lui Bădălău se datorează dorinţei acestuia de a-l vedea mazilit pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. Stănescu şi Bădălău au plecat la scurt timp după începerea şedinţei. În "tabăra" Tudose s-a aflat şi vicepremierul Ciolacu, om de bază a lui Dragnea în momentul demiterii lui Grindeanu, al cărui nume a fost vehiculat pentru înlocuirea lui Sevil Shhaideh la Ministerul Dezvoltării.

Potrivit unor alte surse, premierul Tudose a "jucat" cu demisia pe masă, solicitând schimbarea miniştrilor cu probleme penale, Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Viorel Ilie, mai notează stiripesurse.ro. O decizie oficială se va lua joi, 12 octombrie, în Comitetul Executiv Naţional al PSD. Între timp, trebuie să se ajungă la o înţelege şi cu partenerii de la ALDE, care ar fi ameninţat inclusiv cu retragerea de la guvernare în cazul demiterii ministrului Viorel Ilie.

Referitor la ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, Evz.ro notează că aceasta a fost chemată miercuri la DNA, unde ar urma să-i fie schimbată calitatea procesulă în dosarul “Belina”. Aceasta ar urma să fie inculpat, în prezent fiind suspect.

Premierul Mihai Tudose a afirmat, luni, la Antena 3, că miniștrii penali din Guvern vor fi schimbați, alături de cei care nu au făcut performanță în Guvern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine face Tudose ca da cu parul in gasca de slugi penale a lui Dragnea. Sunt ca raia, ca tiganii aia de care vrei sa scapi dar se tot tine dupa tine si te agaseaza. Chiar daca DNA face uneori exces de zel, scopul este unul nobil. Romania trebuie asanata de jigodiile astea hoate si arogante, puse pe furat si care nu fac nimic sanatos pt romani, pt tara si viitorul copiilor nostrii. Nu vor decat bani si iar bani, nemernicii. In frunte cu Dragnea si Tariceanu, toata sleatca asta trebuie scuipata si sa i se dea un sut in cur. Iar romanii sa se destepte naibii odata, sa nu mai creda orice.
2
0
Si saideh...si rovana...si toate corvetele lu dragnea, care cu buna stiinta au facut toate matrapazlacurile mafiotului si tot cu bunastiinta stiuau ca ce fac fac ilegal si fura statul si pe noi toti imbogatindu-l pe dracnea si gasca lhi de hoti...trebuie sa dea socoteala! Dracnea incearca sa faca zid si sa nu se atinga DNA de ele pentru ca stie prra bine ca se ajunge la el! El le-a pus sa faca toate prostiile spunandu-lr cs nu patesc nimic. El si psd le apara de lege si de puscarie ca pe toti hotii!!! Platiti acum, metgeti la tribunal, la judecata si...puscarie ca stiati ce faceti!
2
1
oare sa avem noi acest noroc ca alde sa se retraga de la guvernare in cazu lministrului viorel ilie?, nu cred ci, mai credibil, este faptul ca , in al cincelea ceas, au realizat dezastrul, si sub aceasta masca a supararii, spera sa iasa cu fata curata. De data aceasta nu mai impresioneaza pe nimeni, de la guvernare, direct la racoare , locul pe care il meritati cu varf si indesat. Nu-mi ramane decat sa va urez sedere pe perioada nedeterminata
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108