REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Remedii din plante pentru afecțiuni cardiovasculare: Cum te ajută fitoterapia

Remedii din plante pentru afecțiuni cardiovasculare: Cum te ajută fitoterapia

Replica API 21 ianuarie 2021 | 00:00 1470

Pentru bolile cardiovasculare, tratamentele pe baza de plante au fost folosite în cazul pacienților cu insuficientă cardiacă congestiva, hipertensiune sistolică, angină pectorală, ateroscleroza, insuficientă cerebrală, insuficientă venoasă și aritmie.

Sursă foto: shutterstock.com

Cu toate acestea, multe remedii din plante folosite în zilele noastre nu au fost evaluate cu atenție de oamenii de știință și pot cauza efecte toxice grave sau interacțiuni majore cu unele medicamente. De aceea, atunci când vrei să apelezi la remediile din plante (fitoterapie) pentru afecțiunile cardiovasculare, cel mai bine ar fi să ceri sfatul medicului tău, scrie doc.ro.

Afecțiunile cardiovasculare reprezintă o clasa de boli care implică inima sau vasele de sânge. Bolile cardiovasculare includ bolile arteriale coronariene, cum ar fi angină și infarctul miocardic. Alte afecțiuni cardiovasculare sunt accidentul vascular cerebral, insuficientă cardiacă, boală cardiacă hipertensiva, cardiomiopatia, aritmia cardiacă, boală arterială periferică, tromboză venoasă etc.

Remediile din plante și afecțiunile cardiovasculare

O gama variată de extracte din plante a fost folosită în medicină tradițională de-a lungul secolelor, iar unele dintre aceste remedii au fost adoptate în medicină convențională. Mai jos îți prezentăm acele plante și remedii pentru care există unele dovezi științifice care susțîn valoarea acestora în prevenția sau tratamentul afecțiunilor cardiovasculare.

Păducelul (speciile Crataegus)

Păducelul include multe specii despre care se crede că ar fi extrem de valoroase în tratarea afecțiunilor cardiovasculare, în special angină, insuficientă cardiacă și hiperlipidemia. Frunzele, florile și fructele de speciilor de păducel conțin cantități diverse dintr-un număr mare de substanțe active, cum ar fi procianidine, flavonoide și catehine. În medicină tradițională chineză, fructul de păducel este folosit inclusiv pentru scăderea colesterolului și pentru scăderea tensiunii arteriale.

Usturoiul (Allium sativum)

Usturoiul a fost valorificat, de-a lungul secolelor, pentru proprietățile sale medicinale. Că plantă medicinală, el a fost studiat mai îndeaproape în comparație cu multe alte ierburi și remedii. Cercetările se axează pe usturoi, că aliat în prevenirea aterosclerozei. Cercetările au descoperit multiple efecte cardiovasculare benefice, printre care și faptul că usturoiul reduce tensiunea arterială, inhibă agregarea plachetară, scade nivelul colesterolului, scade nivelul trigliceridelor și asigura protecția proprietăților elastice ale aortei.

Salvia chinezească (Salvia miltiorrhiza)

Rădăcina uscată a acestei plante este folosită la scară largă în China pentru tratamentul anginei pectorale, hiperlipidemiei și accidentului vascular cerebral ischemic acut. Salvia chinezească are o gama largă de potențiale efecte benefice, inclusiv faptul că îmbunătățește microcirculația, cauzează vasodilatația la nivel coronarian, inhibă agregarea plachetara și protejează împotriva ischemiei miocardice. Salvia chinezească este folosită că atare sau în combinație cu alte ingrediente pe baza de plante pentru pacienții cu boală arterială coronariană și alte afecțiuni cardiovasculare.

Ginkgo biloba

Speciile acestui arbore Ginkgo există pe pământ de milioane de ani. Extractul de Ginkgo biloba conține flavonoide care scad permeabilitatea și fragilitatea capilară și care scad rezistență vasculară. Aceste substanțe au și alte proprietăți benefice care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui, fără să afecteze presiunea sângelui. Există unele dovezi care susțin folosirea extractului de Ginkgo biloba în tratarea insuficienței cerebrale și simptomelor acesteia (vertij, pierderi de memorie, tinitus, etc.)

Ginsengul

Acesta a fost studiat extensiv, pentru a se vedea pentru ce fel de afecțiuni poate fi folosit. În medicină tradițională chineză, ginsengul este folosit pentru hemostaza și în tratamentul pacienților cu angină și cu boală arterială coronariană (numită și cardiopatie ischemică). Modul în care acționează poate fi asemănător cu cel al antagoniștilor canalelor de calciu în țesuturile vasculare, care poate rezultă într-o reducere a tensiunii arteriale. Studiile făcute pe animale sugerează că ginsengul ar putea fi folosit și în tratarea anginei.

Țelină, rădăcină (Apium graveolens L)

Țelină poate fi și ea utilă în tratarea afecțiunilor cardiovasculare. Efectele hipotensive ale telinei au fost descoperite în studiile efectuate în vivo pe animale. Extractele de țelină reduc tensiunea arterială în cazul animalelor hipertensive. Important de reținut este că extractele și constituentii din țelină, după cum au raportat studiile, scad tensiunea arterială la oameni.

Șofranul (Crocus sativus L)

Șofranul este folosit și în medicină naturistă, nu doar că ingredient în preparatele culinare. Mai multe studii raportează că folosirea șofranului are beneficii antihipertensive. Tabletele pe baza de șofran, administrate pe o perioada de 7 zile, au putut să reducă semnificativ presiunea sistolică și tensiunea arterială medie, în cazul oamenilor sănătoși.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108