REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Remorcherul maritim Perseus va fi modernizat în Șantierul Damen Mangalia

Remorcherul maritim Perseus va fi modernizat în Șantierul Damen Mangalia

Replica API 23 iulie 2019 | 00:00 266

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi (AFDJ) şi Şantierul Naval Damen Mangalia au semnat contractul de modernizare şi retehnologizare a remorcherului maritim multifuncţional cu clasă de gheaţă Perseus.

Contractul în valoare de peste 49 milioane lei a fost câştigat de Şantierul Naval Damen Mangalia, remorcherul maritim Perseus, de 6.600 cai putere, urmând să revină pe apă după modernizarea şi retehnologizarea care vor dura 24 de luni.

„Șantierul Naval Damen Mangalia câștigă contracte multiple din străinătate, iar acum se dovedește a fi și un furnizor capabil să asigure și să modernizeze necesarul intern prin înaltul standard și expertiza în construcția de nave”, au transmis reprezentanții Ministerului Economiei.

Acest tip de parteneriat de succes între statul român și mediul privat are scopul de a asigura capacitatea de construcție navală în România, ceea ce este un plus pentru întreaga industrie și economie românească. „Perseus este una din cele mai importante nave aflate în dotarea autorităților române fiind un element vital pentru asigurarea unui transport fluvial eficient pe Dunăre", a declarat Niculae Bădălău, ministrul Economiei.

În altă ordine de idei, la Damen Shipyards Mangalia a fost sărbătoare. Vineri, 19 iulie a.c., a împlinit un an de activitate. „Mulțumim tuturor angajaților pentru efortul depus zilnic pentru a conforma poziția șantierului nostru ca factor stabil în relația de colaborare între Olanda și România. Totodată, suntem încrezători ca dedicarea întregii echipe va menține șantierul nostru pe harta mondială a construcțiilor de nave”, au transmis reprezentanții Damen Shipyards Mangalia.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De banii astia il dadeau la fier vechi si luau altul nou. Miroase clar a spalare de bani.
2
0
o rabla bani plimbati cu un scop
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108