REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Remus Negoi, USR: Fundaţia Judeţeană de Tineret Constanţa este CONDUSĂ ILEGAL! Video

Remus Negoi, USR: Fundaţia Judeţeană de Tineret Constanţa este CONDUSĂ ILEGAL! Video

Replica API 27 mai 2021 | 12:49 1825

Senatorul USR Plus de Constanţa, Remus Negoi, a făcut miercuri, 26 mai, la Senatul României, o serie de declaraţii cu privire la Fundația Județeană pentru Tineret Constanța şi la modul în care a fost aceasta administrată în ultimii ani. Negoi a explicat că există aşa numite fundaţii pentru tineret administrate în interes personal şi pentru buzunarul propriu, făcând referire la actualul preşedinte al Fundaţiei de la Constanţa, Carmen Drăghici. Amintim că, recent, Drăghici a fost adusă cu mandat la instanță. Este vorba despre faptul că a fost trimisă în judecată, alături de alte 23 de persoane, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Precizăm că doar ea are calitatea de inculpat în dosar.

“Fundaţia de Tineret din Constanţa este deţinută şi condusă ilegal”

Remus Negoi, senator USR Plus de Constanţa, a prezentat la Senatul României o problemă majoră cu care se confruntă Fundaţiile de Tineret din toată ţara, şi anume administrarea lor în interes privat, însă în centrul discursului său s-a aflat Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa. Negoi susţine că este imperios necesar ca un patrimoniu de aşa însemnătate să fie pus la dispoziţia tinerilor, fără a fi administrat în interesul buzunarului unora. “Există în toată ţara multe obiecte patrimoniale pe care înainte de 1989 le administra fostul UTC. Patrimoniul se află în prezent în administrarea unor aşa numite fundaţii de tineret preluate în baza unui proces verbal. În judeţul Constanţa, de exemplu, în patrimoniul Fundaţiei Judeţene pentru Tineret există o casă a tineretului, în Mangalia, şi un monument al tineretului de la Straja. Realitatea arată că cum spaţiile dedicate tinerilor sunt închiriate diverselor firme, şcoli de şoferi, birouri notariale. Legea 146/2002 prevede structura organizaţională a fundaţiilor, dar Ministerul Tineretului şi Sportului refuză să emită un regulament de aplicare a prezentei lei. Fundaţia de Tineret din Constanţa este deţinută şi condusă ilegal de o persoană condamnată penal şi cercetată în alte două dosare”, a declarat Remus Negoi. Precizăm că Fundaţia e condusa din 2017 de Carmen Drăghici, fosta soţie a lui Valeriu Mîtîcă, cel care a fost preşedintele Fundaţiei între 1990 şi 2017.

“Fundaţia de la Constanţa este lăsată moştenire”

Remus Negoi a mai subliniat faptul că tinerii din ţară cer dizolvarea actualelor fundaţii. “Fundaţia de la Constanţa este lăsată moştenire, la fel şi patrimoniul pe care îl administrează într-un mod imoral. Tinerii din Constanţa, cei care îşi doresc ca patrimoniul să fie realmente în folosul lor, au depus, prin intermediul unor parlamentari, iniţiativa care prevede dizolvarea actualelor fundaţii de tineret şi obligativitatea ca în cadrul consiliilor judeţene să existe o structură, un consiliu de tineret, iar patrimoniul să parvină acestor instituţii abilitate. iniţiativa a trecut tacit de Senat şi a fost dezbătută în Comisia de Tineret şi Sport şi în Comisia Juridică din cadrul Camerei Deputaţilor. Este imperios necesar ca un patrimoniu de aşa însemnătate să fie pus la dispoziţia tinerilor, fără administrări pentru buzunarul unora”, a explicat Remus Negoi.

Carmen Drăghici, președintele Fundației Județene pentru Tineret Constanța, adusă cu mandat la Judecătorie

Amintim că președintele Fundației Județene pentru Tineret Constanța, Carmen Drăghici (fosta soție a lui Valeriu Mîtîcă), a fost trimisă în judecată, alături de alte 23 de persoane, pentru falsul în înscrisuri sub semnătură privată. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Tulcea, iar la termenul din data de 28.04.2021, magistrații au decis: ”Amână cauza pentru aducerea inculpatei cu mandat”. Ulterior, pe 12 mai, a fost stabilit termenul pentru pronunțare: 25.05.2021. Potrivit informațiilor noastre, dosarul se referă la falsificarea unor certificate profesionale.

Carmen Drăghici, anchetată în trecut de DNA

În 2010, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Mîtîcă (pe atunci) Carmen, secretar şi coordonator seminarii în cadrul unui proiect PHARE, în sarcina căreia s-au reţinut infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată şi de participaţie improprie la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care a avut ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 18.644,15 euro. Prejudiciul nu a fost recuperat deoarece nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpatei, potrivit procurorilor. Aceasta a fost condamnată la 3 ani cu suspendare.

Activitatea Fundaţiei, obscură

Activitatea Fundației Județene pentru Tineret Constanța a fost una obscură, deși printre bunurile pe care le administrează se află active reprezentative pentru Constanța. Federația Tinerilor din Constanța a dorit înființarea Comisiei de Evaluare a Fundației Județene pentru Tineret, astfel încât administratorii acesteia să poată răspunde pentru prejudiciile aduse. Carmen Drăghici a răspuns acuzațiilor lansate, solicitând acte oficiale care să demonstreze că cei aflaţi la conducerea FJTC au devalizat patrimoniul UTC la nivel județean și că activitatea FJTC este ilegală.

Citeşte şi:

Carmen Drăghici, președintele Fundației Județene pentru Tineret Constanța, adusă cu MANDAT la JUDECĂTORIE

O FIRMĂ cu un SINGUR ANGAJAT cere FALIMENTUL Fundației pentru Tineret Constanța

Federaţia Tinerilor din Constanţa cere oprirea delapidării patrimoniului Uniunii Tineretului Comunist

Video:

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212