REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Reprezentanții politici din cinci orașe portuare din Europa, prezenți la Constanța! Iată ce i-a adus împreună

Reprezentanții politici din cinci orașe portuare din Europa, prezenți la Constanța! Iată ce i-a adus împreună

Replica API 8 septembrie 2018 | 00:00 282

Potențialul orașului de la malul mării este uriaș având în vedere poziția pe hartă. Constanța este oraș port, iar deschiderea la mare ridică cu mult nota și multitudinea de resurse ce pot fi fructificate. Pe lângă turism, orașul Constanța în relație cu Portul Constanța, poate duce economia țării, și nu numai, la cote ridicate. În acest context, în cursul zilei de vineri, 7 septembrie, orașul nostru a fost gazda unui eveniment ce poate însemna o relației fructoasă cu alte orașe portuare din Europa. Pe lângă impactul la nivel macro, proiectul CIVITAS PORTIS ar putea ridica nivelul de trai al constănțenilor, acesta reprezentând și unul din obiective.

Obiectivul general al proiectului CIVITAS PORTIS este să identifice, demonstreze şi să evalueze anumite seturi de măsuri integrate şi inovatoare care să abordeze problemele oraşelor portuare din Europa cu privire la mobilitate. În final se doreşte să se demonstreze cum aceste măsuri referitoare la mobilitate vor contribui la integrarea funcţională şi socială între oraşe şi port, realizând în acelaşi timp o creştere economică şi îmbunătățind calitatea vieţii pentru locuitori. Măsurile inovatoare vor fi implementate concomitent în 5 oraşe importante cu deschidere la mare, oraşe portuare din Europa, partenere în acest proiect precum şi în cel de al şaselea oraș, partener special.

Conferinţa de presă organizată vineri, 7 septembrie a.c., în Sala pictată a Muzeului de Istorie Națională şi Arheologie din Constanţa i-a adus împreună pe viceprimarul Constanţei, Costin Răsăuţeanu, și alți 5 reprezentanţi politici ai orașelor Anvers din Belgia, Aberdeen din Scoția, Trieste din Italia, Klaipeda din Lituania și Ningbo din China, cel din urmă fiind un parteneriat special, fără buget.

Lucrările de sistematizare demarate pe strada Termele Romane sunt şi ele incluse în acest program. “Sunt lucrări care au legătură cu acest proiect. De asemenea, sunt măsuri pe care le urmăm cu privire la eficientizarea transportului public şi cred că în viitor veţi vedea cum uşor, uşor, lucrurile se vor aşeza şi cum Constanţa va avea un transport public în comun ridicat la standarde europene.”, a declarat în cursul zilei de vineri, 7 septembrie, viceprimarul Constanței.

De asemenea, este stabilit în fiecare oraș un consorțiu local format din autoritățile locale și portuare, mediul academic și societatea civilă. Reprezentantul politic al orașului Aberdeen, Barney Crockett, a precizat, printre altele, că încearcă să capteze atenția locuitorilor cu privire la transportul în comun. Totodată, se declară încântat să lucreze împreună cu partenerii săi la acest proiect și este mulțumit de parteneriatul oferit de orașul Constanța.

Proiectul CIVITAS PORTIS este finanţat de Comisia Europeană prin programul Horizon 2020, linia de finanţare dedicată Mobilităţii pentru Dezvoltare.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cand eram mai.mic ma.prostituam la.poarta 1!
2
2
Doar povesti si discursuri despre istorie si vrajeli, sa vedem concret, dar cu asa reprezentanti ai orasului, concretul nu exista
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108