REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Restaurantul Beirut a ars ca o torţă. Cine este controversatul patron, al cărui nume apare în dosarul fugii lui Omar Hayssam

Restaurantul Beirut a ars ca o torţă. Cine este controversatul patron, al cărui nume apare în dosarul fugii lui Omar Hayssam

Replica API 6 aprilie 2014 | 00:00 386

George Karam, la audieri

George Karam, la audieri

Cllădirea care a ars ca o torţă sâmbătă noaptea se pare că aparţinea lui Viorel Done, celebrul constănţean implicat în mai multe dosare de evaziune şi contrabandă cu ţigări şi alcool. De altfel, Done a fost văzut ieri seară agitat în zona incendiului, ţipând că îi ia foc stocul de alcool. La fel, reamintim că în 2006, oamenii legii descindeau fix la adresa unde acum funcţionează restaurantul Beirut, cazinoul şi pub-ul - Tomis nr. 122.

Descinderea avea loc în contextul unui dosar în care era cercetat pentru contrabandă, alături de alţii, şi Viorel Done. La acea dată, anchetatorii spuneau că proprietarul imobilului de pe Tomis este Done, iar în continuarea cercetărilor adăugau că în depozitul lui Done, de pe strada strada Tudor Vladimirescu, au descoperit 3.050 pachete tigari marcile "Marble", "Saint George", "Ronson", "Assos", "Marlboro", "Viceroy", "Cartier", "Rothmans", "Dunhill", "T.S. Dupont", "Benson&Hedges", "Davidoff", "Kent", "Karelia", "Vogue", "Parliament", "John Player Special", "Muratti" şi "Chesterfield", un număr de 31 cartoane de ambalaj pentru marca de whisky "Dimple", precum şi 47 sticle whisky "Johnny Walker", "Grant's", "Teachers", "J&B" si "Jack Daniels". Marfa nu avea timbre sau alte marcaje fiscale, însă pe sticlele de whisky erau lipite etichete având înscris "Duty Free Export". Valoarea capturii a fost estimată la aproximativ 5.000 de euro.

Revenind la anul în curs, facem precizarea că restaurant Beirut funcţiona în clădirea de pe Tomis nr. 122, unul din patroni, George Karam fiind doar chiriaş, din câte se pare. Numele lui Karam este unul la fel de controversat ca şi al lui Done.

Patronul restaurantului Beirut, George Kairam, a fost implicat şi în dosarul fugii teroristului Omar Hayssam, în anul 2006. Prin intermediul Middle East Trading SRL, Kairam era proprietarul a 150 de metri cubi de cherestea aflată la bordul navei Iman T, arestată de DIICOT în Portul Conhstanţa, cu toată marfa la bord, după ce s-a stabilit că la bordul acesteia a părăsit România teroristul sirian Hayssam. La acea vreme, Kairam îl ameninţa pe proprietarul navei, Mohamad Tartoussi, cu plângere penală, după ce cheresteaua lui, în valoare de 60.000 de euro, a stat mai bine de două luni la bordul navei. Şase ani mai târziu, George Karam apărea într-o altă speţă penală, de data aceasta în calitate de denunţător, dar tot prin intermediul Middle East Trading. Patronul restaurantului Beirut a făcut un denunţ la DNA, în martie 2012, pentru a reclama faptul că angajaţi ai Biroului Vamal Constanţa Sud- Agigea i-au cerut 1.000 de euro şpagă pentru a putea intra în posesia unui container cu mobilă scumpă, importată din Egipt. Vameşii corupţi au fost prinşi atunci în flagrant, iar Karam şi-a putut vedea mobila.

Update:

În ciuda speculaţiilor că ar fi fugit după incendiul devastator de la restaurant, George Karam urmează să fie condus la audieri, pentru a se stabili cauzele dezastrului.

Vom reveni cu informaţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108