REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Restricțiile de circulație pentru camioane, menținute luni în mai multe județe, din cauza caniculei

Restricțiile de circulație pentru camioane, menținute luni în mai multe județe, din cauza caniculei

Replica API 7 august 2017 | 00:00 253

Restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone, cauzate de caniculă, se mențin în cursul zilei de luni în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Tulcea, Constanța și municipiul București, informează, duminică, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), conform Agerpres.

"Mâine, 07.08.2017, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi care tranzitează teritoriul României vor fi menținute restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu o masa autorizată > 7,5 tone, în următoarele județe: Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, București, Călărași, Tulcea, Constanța. Pentru celelalte județe restricțiile de tonaj se ridica menținându-se doar pentru județele mai sus menționate", afirmă CNAIR.

Potrivit sursei citate, în intervalul orar 12:00 — 20:00, nu sunt instituite restricții de tonaj în afara celor prevăzute de legislația în vigoare.

CNAIR, în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile și drumurile naționale din județele afectate de caniculă, cu excepția: transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; transporturi funerare; transporturi poștale; transporturi de echipamente de prim ajutor; transporturi pentru distribuire de carburanți; transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; transporturi pentru tractări vehicule avariate; transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole, transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

"Restricționarea circulației este necesară pentru protecția sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformări majore ireversibile cu pierderea stabilității îmbrăcăminții rutiere", subliniază Compania de Drumuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108