rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Retrospectiva TURIȘTILOR: Jeg, DEZASTRU și PARCARE SCUMPĂ

Sezonul estival 2021 s-a încheiat oficial pe 15 septembrie, iar turiștii sunt din ce în ce mai puțin prezenți pe litoral. Cu toate că vara a fost umbrită de pandemia generată de coronavirus, dar și de faptul că sezonul a început mai târziu din cauza proiectelor de înnisipare desfășurate pe litoral, în final, acesta s-a dovedit a fi unul prolific pentru deținătorii hotelurilor și pensiunilor. Chiar dacă stațiunile constănțene au fost pline ochi cu mii de suflete, turiștii au fost dezamăgiți de sutele de probleme cu care s-au confruntat pe durata întregului sejur. Vorbim aici de înnisiparea plajelor, de distanța parcursă până la luciul apei, mâncarea jalnică servită în restaurante sau despre țepele cu cazarea. În materialul de mai jos regăsiți câteva dintre problemele cu care s-au confruntat turiștii.

Turiștii prezenți pe litoralul românesc au fost întâmpinați cu nenumărate probleme. Hoteluri în construcție sau abandonate, mizerie, buruieni, drumuri neasfaltate, clădiri părăsite, și gări care arată ca după bombardament, țeapă la cazare, mâncare veche servită în restaurante. Sezonul estival nu a mai început în iunie ca de obicei, ci de la 1 iulie. Operatorii de plaje au fost astfel văduviți de o lună de sezon estival, Administraţia Bazinală Dobrogea Litoral notificând toţi operatorii economici ce îşi desfăşoară activitatea în sectoarele de plajă ce fac parte din proiectul de înnisipare, că nu vor putea să-şi amenajeze plajele până la 1 iulie.

Turiștii prezenți au fost nemulțumiți de faptul că plajele au fost înnisipate, plângându-se că distanța pe care trebuie să o parcurgă este mult prea mare.

DSVSA Constanța a aplicat amenzi în valoare de 1.392.200 de lei

Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2021 a fost presărată cu 1284 de controale efectuate în unitățile de pe litoral. În privința deficiențelor constatate, principalele au fost cele legate de nerespectarea normelor de igienă generală privind manipularea alimentelor, nerespectarea normelor sanitare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, a echipamentelor de lucru și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Au fost controlare un număr de 506 restaurante, 1 cantină, 132 de baruri, 165 de fast-food-uri, fiind aplicate 164 de sancțiuni în valoare de 1392200 de lei. O altă categorie importantă sunt tonetele, rulotele, standuri - au fost controlate 149 de tonete și s-au aplicat zece sancțiuni în valoare de 76.200 lei. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici: COMANDAMENTUL SEZON ESTIVAL la FINAL: Iată REZULTATELE!

Stațiunile din sudul litoralului arată ca acum 40 de ani

Cu probleme s-au ales și turiștii care au ales să-și petreacă vacanțele în sudul litoralului. Din păcate, acestea fiind într-o stare jalnică. Reporterii Replica au luat la pas stațiunile din sudul litoralului, după ce turiștii ne-au semnalat, în repetate rânduri, că plătesc zeci de mii de lei pe sejururi, dar autoritățile nu le oferă nimic în schimb, doar mizerie și nepăsare. Aveau dreptate! Acolo parcă am fi fost în două lumi paralele: una unde luxul și bunul gust sunt la putere, iar alta unde ne-am fi dorit să nu fim. Am decis să ne oprim la Neptun, pentru că aici ne-a atras Gara. De fapt, este un loc hidos, care arată ca după bombardament, dar despre care vom vorbi mai încolo.Citește și: REPORTAJ REPLICA: STAȚIUNILE din SUDUL litoralului ARATĂ ca acum 40 de ANI! Video

Mizerie de nedescris în restaurantele de pe litoral

Inspectorii ANPC au găsit, în urma controalelor efectuate pe litoral, mizerie de nedescris și mâncare expirată, mâncare ce urma să ajungă în farfuriile oamenilor. Produse mucegăite, expirate din 2015 și pește expirat au fost găsite de inspectorii de la ANPC. Și mai grav este că produsele, adevărate pericole pentru sănătate, le erau vândute turiștilor. În lăzile frigorifice au fost găsite sarmale congelate de mai bine de un an, care urmau să ajungă în farfuriile turiștilor. În frigidere au fost găsite bucăți întregi de salam mucegăit şi brânză putrezită.

Mâncare slab calitativă și la Eforie Nord

Câțiva turiști au fost nemulțumiți de serviciile oferite de Restaurantul Acapulco din Eforie Nord. Femeia afirmă că a comandat două ciorbe, care erau apă chioară și conțineau doar câteva urme de legume, un șnițel de pui care era crud, un pilaf cu orez nefiert. Mai mult decât atât, femeia spune că atitudinea angajaților lasă de dorit. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici: MÂNCARE de toată JENA la ACAPULCO, din EFORIE!? "Nu putem mulțumi pe toată lumea”

Stațiunea Mamaia, criticată dur de turiști

Nici stațiunea Mamaia nu a scăpat de criticile aduse de turiști. De la an la an, stațiunea considerată a fi cea mai luxoasă de pe litoralul românesc, Mamaia, pare să se coboare rușinos din vârful clasamentului. Iar acest lucru este cauzat de condițiile slab calitative pe care le oferă stațiunea în ansamblul ei, fie că vorbim de cazare, care nu are treabă cu fotografiile frumos cosmetizate de agenții de turism, fie de plata locurilor de parcare sau de prețurile mult prea mari pentru români. Mai multe despre acest subiect: STAȚIUNEA MAMAIA, CRITICATĂ DUR de TURIȘTI: ‘SCUMPĂ ŞI MIZERABILĂ!

Plata locurilor de parcare a stârnit controverse

Controverse a stârnit și plaja parcărilor, turiștii fiind foarte nemulțumiți de tarifele impuse de autoritățile locale. Stațiunea Mamaia a fost considerată zona zero din punct de vedere al tarifelor. Turiștii care au avut ghinionul de a se caza la un hotel cu insuficiente locuri de parcare plăteau, conform regulamentului, pentru primele 3 ore, 10 lei. Restul de 21 de ore - 84 de lei pe zi.

În prima parte a acestui sezon, operatorii, hotelierii au avut o misiune dificilă. Turiștii nu știau cum să folosească acest sistem, sunau ziua și noaptea la recepție și solicitau informații, cu greu puteau face față, mai ales în cazul unităților de cazare cu 600 de turiști. Plățile pentru sejururi s-au efectuat cu un an în urmă, iar, ajunși în Mamaia, turiștii au suferit un impact economic major. Unii au mers la OPC și au făcut plângere hotelierilor sau tour-operatorului, precizând că nu au fost informați, de la început, despre plata tarifului pentru parcare”, a mai declarat, pentru Replica, Anca Nedea. Aici găsești mai multe detalii: TURIȘTII au AMENINȚAT că NU mai CALCĂ în MAMAIA din cauza PARCĂRILOR

Țepe la cazări

O altă problemă cu care s-au confruntat oamenii veniți la mare a fost legată de cazări. Multe familii au fost țepuite de așa-ziși operatori economici care le promiteau luxul de pe lume, dar, de fapt, aceștia ofereau doar jeg și condiții improprii. Nu au fost puține cazurile în care turiștii au fost întâmpinați cu altceva decât le era promis. Cazuri de acest fel s-au petrecut în Mamaia Nord, acolo unde o familie din București a fost țepuită de proprietara unei garsoniere. Despre acest subiect puteți găsi aici: ȚEAPĂ TURISTICĂ în MAMAIA NORD: JEG și FĂRĂ CONDIȚII într-o garsonieră, la PREȚ de hotel!

La fel, în stațiunea Mamaia, un turist afirmă că a plătit peste 100 de euro pe noapte, iar în schimbul acestora a primit gândaci morți și mucegai în baie. „OFERTĂ” cu GÂNDACI MORȚI și MUCEGAI, la hotelul VENUS din MAMAIA

Marea a luat 15 vieți în acest sezon estival

Statisticile la finalul sezonului nu au fost deloc de ignorat. Marea nu a fost nici în acest sezon estival mai blândă, luând nu mai puțin de 15 vieți și lăsând familii îndurerate, în urmă. Conform datelor, marea a luat 15 vieți, lăsând în urmă zeci, sute, de oameni îndurerați. Oameni a căror vacanță s-a transformat în tragedia vieții lor. Pentru prevenirea situațiilor de urgență, consolidarea climatului de securitate a cetățenilor care au tranzitat stațiunile litoralului românesc și optimizarea misiunilor de răspuns, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, în concordanță cu prevederile concepției de acțiune aprobată la nivelul MAI. Acestea au vizat acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și tehnicii existentă la nivelul județului Constanţa, cu efective și mijloace specifice din mai multe județe ale țării care să optimizeze misiunile pompierilor salvatorilor. La începutul lunii iulie, prezent la Constanța, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că pe litoral au fost detașați 600 de pompieri, pentru perioada 1 iulie – 6 septembrie, în sprijinul dispozitivului curent. „În stațiuni au fost amenajate corturi de prim ajutor, cu echipamente ale ISU, care să asigure intervenția pe plajă, astfel încât, paramedicii să poată transporta eventualele victime”, mai spunea Bode.

Andreea VREJOIU

marţi, 21 septembrie 20211636
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
'De ce nu te-ai vaccinat, mamaie?'- Răspunsul incredibil dat de o bătrânică de 80 de ani medicului de la Urgențe
Comentarii

02Danezu(21 sep 19:07)
Da bine, nu ne pasa... hahaha
05In concluzie(21 sep 16:34)
Nu mai venim aici!
09SmecherCuBMW(21 sep 14:48)
Trebuie sa fii bolnav mintal sa te cazezi in Mamaia
010Sincer(21 sep 13:06)
Mamaia egal hazna
013Turism babuinizat(21 sep 12:44)
Mamaia o statiune melteneasca plina de asa zis afaceristi oieri semianalfabeti.
121gione(21 sep 08:56)
turismul cipanizat cu mancare reciclarta si jeg in hoteluri .Ce ati fi vrut ?
18Hdjxh(21 sep 07:08)
Aveti incredere in W.C.
mai mult...Local
19 oct 16:22LocalCE spun parlamentarii CONSTĂNȚENI despre GUVERNUL CIOLOȘ!

Guvernul României se îndreaptă către o perioadă în care nu va mai putea adopta niciun fel de acte normative. Pe 20...706

19 oct 20:20LocalCurtea de Apel Constanța judecă PROCESUL dintre Federația pentru Protecția Animalelor și Guvern!724
19 oct 13:39LocalLegea pentru facilitarea accesului pe plajă a persoanelor cu dizabilităţi a fost ADOPTATĂ!540
19 oct 23:51LocalServiciul de cadastrare a bunurilor imobile din Constanța, adjudecat

City managerul Constanţei, Felicia Ovanesian, a anunţat că Serviciul de cadastrare a bunurilor imobile din Constanța...1073

19 oct 23:51LocalCoronavirus: Poliţiştii constănţeni au aplicat AMENZI în valoare de 35.000 de lei, în ultimele 24 de ore366
19 oct 23:52LocalCoronavirus la Constanţa: 679 de persoane, în carantină, și 7.090, izolate la domiciliu455
19 oct 23:52LocalRECORD de DECESE! 28 PERSOANE au MURIT din cauza COVID, la Constanța

Până luni, 18 octombrie a.c., 42.042 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...1473

19 oct 23:52LocalCNSU: Elevii de la 4 unităţi de învăţământ vor relua cursurile cu prezenţă fizică1039
19 oct 23:53LocalCNCAV: 62.056 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore452
19 oct 23:53LocalPrimăria Constanța continuă igienizarea spațiilor verzi din oraş

Echipele firmelor responsabile de îngrijirea spațiilor verzi din Constanța, alături de beneficiarii venitului minim...414

19 oct 23:53LocalPreşedintele CJC, Mihai Lupu, întâlnire de lucru cu reprezentanţii DGASPC677
19 oct 00:28LocalTREI UNITĂȚI de ÎNVĂȚĂMÂNT din Mihail Kogălniceanu, EXPERTIZATE TEHNIC302
Vremea
9.6°9.6° - 12.1° marţi, 19 octombrie 2021
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 2.64 m/s
Presiune: 1029 milibari

Loto
6/4913241110618
5/4023142515521
joker2032335314
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 oct 00:00SportTenis: Clasamentul WTA - Simona Halep a coborât pe locul 19

Românca Simona Halep a coborât două locuri, de pe 17 pe 19, în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de...318

19 oct 00:00SportFotbal: Ovidiu Haţegan va arbitra partida Benfica Lisabona - Bayern Munchen din Liga Campionilor

Arbitrul român Ovidiu Haţegan a fost delegat de UEFA la partida pe care Benfica Lisabona o va disputa miercuri, de la...176

19 oct 00:00SportFotbal: FIFA consultă selecţionerii echipelor naţionale în privinţa unei Cupe Mondiale bienale

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va organiza videoconferinţe pentru a afla părerile selecţionerilor...183

19 oct 00:00SportTenis: Irina Begu s-a calificat în optimi la Tenerife

Jucătoarea română de tenis Irina Begu s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la...258

Local
19 oct 23:52LocalRECORD de DECESE! 28 PERSOANE au MURIT din cauza COVID, la Constanța

Până luni, 18 octombrie a.c., 42.042 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...1473

19 oct 23:52LocalCNSU: Elevii de la 4 unităţi de învăţământ vor relua cursurile cu prezenţă fizică

În cadrul CJSU, a fost votată, luni, 18 octombrie a.c. hotărârea nr. 149. Aceasta prevede aprobarea propunerii...1039

19 oct 23:53LocalCNCAV: 62.056 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

452

19 oct 23:53LocalPrimăria Constanța continuă igienizarea spațiilor verzi din oraş

Echipele firmelor responsabile de îngrijirea spațiilor verzi din Constanța, alături de beneficiarii venitului minim...414

19 oct 23:53LocalPreşedintele CJC, Mihai Lupu, întâlnire de lucru cu reprezentanţii DGASPC

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, împreună cu Administratorul Public al judeţului, Gabriel...677

19 oct 00:28LocalTREI UNITĂȚI de ÎNVĂȚĂMÂNT din Mihail Kogălniceanu, EXPERTIZATE TEHNIC

302

Politică
19 oct 23:40PoliticăLucian Bode trece la amenințări cu pușcăria: 'Este inadmisibil să-ți bați joc'

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că toate neregulile legate de certificatele verzi vor fi aspru pedepsite....720

19 oct 00:07PoliticăBode: Unul din pacienții transferați în Ungaria a murit

Ministrul interimar al Internelor Lucian Bode a anunțat luni că unul din cei 17 pacienți transferați în Ungaria a...412

19 oct 23:43PoliticăCIOLOȘ a depus în Parlament lista de miniștri și PROGRAMUL de guvernare. VIDEO

374

19 oct 23:40PoliticăMarcel Ciolacu îl acuză pe Cioloș de iresponsabilitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că guvernul propus de Dacian Cioloș nu are nicio șansă să fie în...364

19 oct 23:41PoliticăAnca Dragu: România are nevoie urgent de un guvern cu puteri depline

România are nevoie urgent de un guvern cu puteri depline, iar USR PLUS este pregătit să vină cu soluţii, afirmă...405

19 oct 23:44PoliticăArafat salută decizia șefului Colegiului Medicilor de sancţionare a medicilor care răspândesc fake-news

1129

Interviuri
16 oct 00:08InterviuriDr. Constantin DINA: VACCINUL pe bază de ARN Mesager oferă cea mai mare PROTECȚIE! Video

Medicul Constantin Dina, consilierul personal al președintelui Comisiei de Sănătate din cadrul Camerei Deputaţilor,...6911

16 oct 00:08InterviuriBOURCEANU, PNL: Am avut un primar Mazăre care se ocupa de Mamaia și un Făgădău care se BARICADA în BIROU! VIDEO

Septimiu Bourceanu, senator și președintele Organizației Municipale a PNL Constanța, este dezamăgit de ceea ce se...2501

8 oct 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Constanța va intra în CARANTINĂ de NOAPTE deocamdată, nu în LOCKDOWN! Video

8307

7 oct 00:07InterviuriLucian LUNGOCI, un posibil CANDIDAT la Primăria Constanța. VIDEO

Moțiunea de cenzură depusă de PSD, pentru dărâmarea Guvernului Cîțu a trecut, așa că premierul și miniștrii...1942

24 sep 23:56InterviuriCÎRJALIU: Ciobanu a CUMPĂRAT un SUV cu 3.000 de lei și l-a vândut cu 65.000 de lei! Video

Primarul din Agigea, Cristian Maricel Cîrjaliu, a fost prezent în studioul Replica, unde a discutat, în cadrul unui...4371

22 sep 00:03InterviuriDETALII INTERESANTE din CARIERA PROCURORULUI CRIMINALIST Zafer SADÎC! Video

4126

Monden
19 oct 18:49Monden'Halloween Kills' a debutat pe prima poziţie a box-office-ului nord-american

În apropierea Halloween-ului, un film cu o tematică de sezon se află în fruntea box-office-ului nord-american:...151

19 oct 00:00MondenArtistul belgian Stromae revine pe scena muzicală cu piesa 'Santé'

Cântăreţul şi compozitorul belgian Stromae, retras din circuitul muzical din 2015, revine în atenţia publicului cu...245

19 oct 00:00MondenCineasta neozeelandeză Jane Campion, recompensată cu Premiul Lumiere pe anul 2021

144

19 oct 00:00MondenO grevă a echipelor de filmare de la Hollywood, evitată în ultimul moment

O grevă a echipelor de filmare de la Hollywood, care ameninţa să paralizeze industria cinematografică americană...150

19 oct 00:19MondenRegizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon, puşi sub acuzare de DIICOT

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru...750

19 oct 00:06Monden„Squid Game” a cucerit internetul, dar provoacă îngrijorări în rândul părinților

868

Mapamond
19 oct 00:00MapamondAtacul din Norvegia: Cele cinci victime au fost ucise cu o armă albă, nu cu arcul

Cele cinci victime ale atacului comis săptămâna trecută în Norvegia au fost ucise cu o armă albă de suspect care,...198

19 oct 00:00MapamondCoronavirus: EMA evaluează utilizarea vaccinului Pfizer la copiii de 5-11 ani

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat luni că a început evaluarea utilizării vaccinului...149

19 oct 00:00MapamondItalia: Fostul ministru al economiei Roberto Gualtieri, ales primar al Romei

136

19 oct 18:38MapamondMedicii bulgari cer ca bolnavii de COVD-19 care nu sunt vaccinați să suporte costurile spitalizării

Medicii bulgari vor măsuri dure. Asociația Spitalelor a lansat o dezbatere în care cere practic ca bolnavii de...844

19 oct 00:12MapamondFacebook face 10.000 de angajări, dar evită țara noastră pentru un mega-proiect SF

Gigantul american Facebook, care s-a lovit în Europa de reguli mai stricte decât în Statele Unite privind intimitatea...439

19 oct 18:39MapamondFostul președinte Bill Clinton a fost externat din spital

259

Sănătate
19 oct 00:00SănătateCoronavirus: OMS aşteaptă mai multe informaţii în vederea autorizării utilizării urgente a vaccinului Covaxin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că aşteaptă ca Bharat Biotech să ofere mai multe...194

19 oct 00:00SănătateBLOCAJ OMC anunță că nu s-a ajuns la consens privind brevetele vaccinurilor Covid

Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri seară că nu s-a...153

19 oct 00:00SănătateCând ar putea lua sfârșit pandemia? Milioane de vieți depind de asta

239

19 oct 00:00SănătateOboseala și buzele crăpate, semne ale carenței de vitamina B6

Vitaminele sunt foarte importante în funcționarea corectă a organismului. Ce simptome îți indică faptul că ai...188

19 oct 00:00SănătateStudiu: Un derivat din uleiul de turmeric are proprietăți neuroprotectoare

Cercetătorii de la Universitatea Kumamoto, Japonia, au descoperit că o componentă derivată din uleiul esențial de...156

19 oct 00:00SănătateCât de răi sunt de fapt carbohidrații?

Există concepția potrivit căreia consumul de carbohidrați este dăunător sănătății. Drept urmare, dietele cu...197

19 oct 00:00SănătateValneva a obținut rezultate pozitive într-un studiu clinic de fază 3 pentru vaccinul său anti-COVID-19

Compania franco-austriacă de biotehnologie Valneva a anunţat luni că a obţinut rezultate "iniţiale pozitive" în...152

19 oct 00:00SănătateUE a exportat peste un miliard de vaccinuri împotriva covid-19 de la începutul anului

UE a exportat peste un miliard de doze de vaccinuri împotriva covid-19 - în decurs de zece luni - în peste 150 de de...135

19 oct 00:00SănătateCONCLUZII OMS: România va ajunge în 2 ani jumătate la o acoperire vaccinală de 70%

145

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT